Dva mesiace s LG Nexus 5

  • paul 01.03.2014 - 13:13

    Dvojmesacne skusenosti "V slnečných dňoch ma milo prekvapila jeho veľmi dobrá čitateľnosť na priamom slnku. Zámerne som telefón natáčal k slnku a displej bol stále krásne čitateľný. Žiadne tienenie rukou nebolo potrebné." Fuuuuha kde byvas ? pridem sa k Vam poslnit...u nas za 2 mesiace svietilo slnko maximalne raz a to bolo tento tyzden

  • ondrakomous01.03.2014 - 14:41 Trvalý odkaz

    Chvalim, absolutne opomijena vlastnost citelnost displaye na primem slunci,pritom je to klicova vlastnost, protoze slunko tu prazi od rana do vecera.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.03.2014 - 14:48 Trvalý odkaz

    Pekne zhrnutie poznatkov. Stotoznujem sa s nimi, fotak skutocne nie je aztak zly, displej vyborny, bateria tragedia. No soft touch uprava zadneho krytu a relativne kompaktne rozmery a bleskove odozvy si ziskali aj mna. Paradoxne, kym S3 som nenavidel za velkost a smyklavost, N5 mi pride ako zrasteny s rukou..

    Hovedo01.03.2014 - 14:50 Trvalý odkaz

    Ja som momentálne v Bratislave, slnko tu v poslednom období svietilo dosť často. Ale k veci, skúsenosti super zhrnuté. Trochu sa čudujem, že pri naklonení priamo do slnka je obraz krásne čitateľný. Mám G2, keď nakloním, vidím celkom slušne, ale krásne to určite nie je. Vedel by to niekto porovnať?

    Martin Hrúzik01.03.2014 - 16:53 Trvalý odkaz

    Autor: Ak by si chcel aplikaciu Jorte na lock screene, tak to nie je chyba nexusu, ale vyvojara aplikacie. Vsetky aplikacie mozu byt na lockscreene, ak to vyvojar spravi, API na to je. Takze skus napisat, mozno ti vyhovie alebo na tom uz aj pracuje.
    Hovedo: Porovnat to neviem, ale G2 ma podla recenzentov, ktori mali v rukach aj nexus lepsi displej. Takze ak sa ti zda G2 na slnku slaby, od nexusu viac necakaj.

    tomas101.03.2014 - 21:31 Trvalý odkaz

    LG G2 ma o nieco teplejsie farby (displej) to ale neznamena ze citatelnost na slnku N5 musi byt horsia.

    Hovedo02.03.2014 - 00:47 Trvalý odkaz

    Nehovorim, ze displej na slnku je slaby, je to celkom slusne, ale neda sa to oznacit za vynikajuce. Vynikajuce boli napr displeje starych dobrych symbianovych nokii (N95, N73, N82, N93, N70 atd..) Ale samozrejme, som spokojny :)

    tibikee7702.03.2014 - 09:14 Trvalý odkaz

    Nepochybujem o tom, ze tento Nexus je skvely telefon, ale sorry, toto bol skor PR clanok ako cokolvek ine. Po jeho precitani mam pocit, ze autor bud dostal Nexus zadarmo a k tomu este dobre zaplatene, alebo je to uplne inak a Nexusik kazdy vecer po chvilke vibracii dostava minimalne pusinku na dobru noc.. :D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.03.2014 - 09:19 Trvalý odkaz

    Preco tibike? Lebo bol iny, pozitivny, a nie su v nom vzdy kritizovane featury? Takto vyzeraju skusenosti, ked si clovek kupi zariadenie pretoze ho chce. Ked niekto testuje 6-10 telefonov za mesiac, ma na celu vec iny pihlad, pretoze vie zariadenie porovnat s inymi, s lepsimi parametrami. Nexus je fajn zariadenie, autor to popisal triezvo a bez hejtu.

    tibikee7702.03.2014 - 09:31 Trvalý odkaz

    S tym hejtom s tebou suhlasim, tiez sa mi pacia kludne clanky, ale co sa triezvosti tyka, tak to si podla mna trosku mimo. Par prikladov - "Materiál, z ktorého je telefón vyhotovený pôsobí v rukách naozaj luxusne". Fakt? Ved je to plastova hracka. Dalej - "Fotky sú jednoducho krásne aj v notebooku, rýchlosť fotoaparátu taktiež", "Podľa mňa hrá dosť hlasno a neznie ani plechovo", to je oda na hrozny reproduktor. A nakoniec dokaz mojej vibracnej teorie - "Je to naozaj excelentné zariadenie, na ktorom najviac milujem jeho poslušnosť a spoľahlivosť." :D :D Sorry Wayne, ale triezvost je posledne, co tento clanok ma...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne02.03.2014 - 11:19 Trvalý odkaz

    Kazdy ma svoje potreby a recenzia je konfrontacia vnemov s tymito potrebami. Autorovi to tak vyhovuje, tak nech si to tak ma. Ja nepatrim k ludom, ktori si robia nazor na zaklade recenzii, beriem ich ako informativny clanok. A k tym bodom.. Dizajn je vec vkusu, N5 posobi nenapadne ale ergonomiu vzhladom k 5" ma (aj pre mna) skvelu. Fotky su ok, hdr+ v 4.4.2 je jedine rozumne pouzitie fotoaparatu no to nevadi, hodi sa na 90% zaberov. Reproduktor/mikrofon su ok, pokial icj clovek nezakryva dlanou. A spolahlivy nexus je, pokial to clovek neprezenie s doinstalovanim aplikacii. Mne sa najviac paci ze ked je idle skoro mu neubudaju percenta baterie.

    7wcsnurka06.03.2014 - 01:21 Trvalý odkaz

    Ja mam nex5 od zahajenia predaja a spokojnost po gnexe opet maximalna,dizajn a ergonomia je velmi dobra,je mi totalne jedno ako vyzera zadna strana a s akeho materialu je,pri pouzivani nevidim ani bocne strany...inak fotacik posudit neviem,nepouzivam a batka je proti g2 fail...jedine a velke minus..

    Ross_from_Frie…09.03.2014 - 10:04 Trvalý odkaz

    Tak ako cerstvy majitel Nexusu 5 sa skusim aj ja trochu k nemu vyjadrit. Telefon ako taky ma po vybaleni velmi prekvapil. Dostal som ho ako firemny telefon. Rok som fungoval s SGS3 a bol som relativne spokojny (az na plasty, ktore sa olupaly a popraskali to bol paradny telefon). Bal som sa tych 5 palcov, pretoze to uz zacina atakovat phablety. Telefon je vsak rozmerovo skoro identicky s3. Narozdiel od nej sa ale v ruke drzi ovela lepsie. Displej ma krasne farby, aj ked cierna cierna trochu chyba. Predsalen je to IPS nie SAMOLED. Telefon je neskutocne rychly, vidno, ze s tym hardwarom a cistym androidom to proste pasuje k sebe. Zadny soft touch kryt je vykupenim z pekla po klzkom lesklom kryte z S3. Co vsak zamrzi, je reproduktor. To je fakt slabe. S3 nebola ziadny kral, ale toto znie zle.. Fotoaparat ma neohuril. V porovnani s S3 zatial vzdy vyhrala S3. V kazdom pocasi a s akymkolvek nastavenim. HDR+ tiez nezachrani kazdu fotku.. Softwarova chyba sumiaceho zvuku pri nahravanom videu je smutna, i ked videa som tocil zatial len pre otestovanie chyby. Treba cakat update. Baterka tiez nepatri k tomu chvalospevnemu na tomto telefone. U mna nastavaju dva stavy- bud telefon pouzivam tak malo, ze vydrzi dva dni alebo proste vecer prosi o nabijacku po tom ako som ho do rana nabijal.

    S telefonom som ale celkovo spokojny. Dizajn podla mojho gusta. Telefon je rychly, ma vela pizitiv, ktore hravo prekryju par chyb, ktore telefon priniesol.

    Andrej27.06.2015 - 00:09 Trvalý odkaz

    Ahojte. Rad by som poprosil pouzivatelov LG Nexus 5 o svoje skusenosti, resp. ci sa aj oni nestretli s rovnakym problemom. Telefon mam od oktobra 2014. Doteraz s nim bola maximalna spokojnost co sa tykalo spolahlivosti. Dnes rano vsak zhasol (bol plne nabity) a odvtedy neraguje (neda sa zapnut). Dost ma to zaskocilo, pretoze som od neho ocakaval este aspon 2 roky bezproblemoveho fungovania. Je sice v zaruke, ale pocitam ze mesiac ho neuvidim kym sa vrati zo servisu. Nie ze by som bez neho nemohol zit, ale je to moj pracovny nastroj.
    Teraz otazky:
    1. stalo sa Vam taketo nieco s Nexusom 5 ?
    2. ak ano, co bol problem ?
    3. existuje vobec nejaky smartfon, ktory by sa dal oznacit z spolahlivy, t.j. aby vydrzal aspon 3 roky a mohol by som o nom uvazovat, ze ho vymenim iba preto, ze uz ma svoje odsluzne a nie pretoze je death ?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.06.2015 - 00:58 Trvalý odkaz

    1. Nie. Telefon mam od februara 2014 vyuzivany denne....
    2. Reklamuj, necakaj, Servis ti povie kde je chyba ...
    3. Nexus je celkom spolahlivy maju ho dalsi dvaja kolegovia a tiez si ho pochvaluju. Inac, paradoxne, najdlhsi lifespan ma iPhone.

    Peto27.06.2015 - 10:04 Trvalý odkaz

    Nó, keď kúpiš nový iPhone tak vydrží dlho, ale stáva sa že na ňom musíš občas niečo vymeniť...