Ďalší týždeň so Sony Xperia Z Ultra

  • Pavol 25.09.2013 - 13:22

    Stale mam dilemu ci toto alebo Z1...kedze je dost pravdepodobne, ze cenovo budu rovnake. Takyto displej ma naozaj laka...

  • Dejvo25.09.2013 - 18:53 Trvalý odkaz

    Aka je teda taka realna vydrz, ked ju rano zoberiem do ruky 100% nabitu. A dam tak 20 minut hovorov, 10 sms, 2 hodiny wifi, 2 hodiny mobilne data a zhruba 1-2 hodiny kancelarskej prace (evernote, dokumenty...) ? Dikes.

    Me_Gusta25.09.2013 - 19:49 Trvalý odkaz

    Výborná recenzia! Presne to, čo človek potrebuje vedieť a čo ma potešilo tiež ,je to, že je aj vtipná ;)
    No s 9. bodom nesúhlasím. Záleží, kto má aké auto, mne by sa dala Xperia Ultra odložiť na minimálne troch miestach na dosah ruky.
    No po recenziách na fony viem, že tento telefón určite vyskúšam :)

    Richard Hombauer01.10.2013 - 02:11 Trvalý odkaz

    O štyroch dňoch aktívneho používania zhodného s používaním akéhokoľvek porovnateľného high-endu si môžeš nechať snívať. Ver mi. A tie ódy od podnadpisu článku až po záver mi pripomínajú slovenského predajcu, ktorý vám núti nejaký Samsung, lebo za to dostane šťavnatú odmenu. Ultra Z je výborný stroj, ale určite nemá "naprosto špičkový displej" (takými sú skôr displeje LG G Pad 8.3 či HTC One), "ohromující výkon, kterému aktuálně konkuruje pouze model XPERIA Z1" (Samsung Galaxy Note 3 nič?) a podľa mňa ani "nadstandardní výdrž". Ale keď si kúpite 6,4'' tabletofón, aby ste na ňom ledva otvorili nejaký web či vybavili e-mail, aby ste na ňom nepozreli žiadny film, neužili si plávajúce aplikácie počas vybavnovania pracovných vecí, tak nech sa páči. :)

    JaroB01.10.2013 - 02:56 Trvalý odkaz

    To akože si všetci majitelia ULTRA vymýšľajú keď tvrdia, že majú výdrž 2 a viac dní? Alebo aj tie screen sú podvrh a sfalšované? A displej na ULTRE je špička a nejaký HTC s SLCD sa na Triluminos v UTRE nechytá a ak tak akurát LG sa so svojimi IPS displejmi môže rovnať.

    Richard Hombauer01.10.2013 - 12:07 Trvalý odkaz

    V displejoch som veľmi náročný a o čiernej farbe Xperia iba sníva. Ja si na triko nevezmem, že si niekto kúpi podľa mojej recenzie 600-eurový mobil, bude sa tešiť na krásny displej a na druhý deň v práci pochopí, že polovica kolegov majú na high-endoch lepšie obrazovky. Porovnávali sme Z Ultra na maximálnom jase s ďalšími tromi novinármi z rôznych redakcií s Note 3, iP5 a One, a všetci sme uznali, že farby sú najviac vyblednuté a maximálny jas najslabší. To tu mám klamať? A k výdrži: trvám na tom, že taký mobil sa má naplno používať. Nie si nechať odpájať wi-fi pri každom zhasnutí displeja. Nie trpieť, že mi download 700 MB súboru prerušilo pri každom odložení mobilu na pol hodiny. Xperia Z Ultra JE ŠPICKOVÝ MOBIL, ale nerobte z neho smartfón s najlepším displejom a výdržou na jedno nabitie. Ak v ňom budú bežať všetky procesy ako na Galaxy Note 3 (nie odpájanie wifi, nie zastavovanie aplikácií), nemôže vydržať dlhšie než smartfón s o 7 % silnejšou batériou a podstatne menším AMOLED displejom. Jedinou cestou, ako to dosiahnuť, je zásah do procesov - populárny Stamina režim, ktorý však v mojom prípade znamená viac škody než úžitku. A na to tiež nemôžem neupozorniť. Kto bude s Xperiou Z Ultra iba vybavovať e-maily, SMS a hovory, nepotrebuje byť stále online na Hangouts a Facebooku, nesťahuje súbory z internetu na pozadí, používa ho zásadne v interiéri, kde mu brutálne lesklá obrazovka s nízkym maximálnym jasom nevadí, ten s ňou a aktívnym Stamina režimom dosiahne veľmi pekné výsledky. Ale to si môže rovno kúpiť Xperiu M.

    Maroš20.05.2014 - 16:23 Trvalý odkaz

    No tak normálny človek dáva väčší jas za účelom lepšej viditeľnosti proti slnku... Ale samozrejme keď sa dá plný jas na xperii v interiéri tak na TFT samozrejme čierna zbledne lenže keď je na slnku tak je tá čierna aj čierna možno rovnako ako má aj nejaký presaturovany Samsung...ale porovnávať rôzne displeje v nejakej miestnosti na plnom jase je riadna blbosť :)