Predaj Galaxy S22 vraj klesá. Príčinou môže byť aj škandál so sofvérom

Mať telefón, s ktorým sa nedá telefonovať, je skúškou trpezlivosti zákazníka. Ak navyše nefunguje ani GPS či iné funkcie, máte chuť zariadenie hodiť o stenu.

Posledné správy The Korea Times uvádzajú, že škandál s obmedzovaním výkonu vo vybraných hrách a aplikáciách (GOS), za ktorý sa výrobca už aj ospravedlnil a obmedzenie aktualizáciou vypol, vraj odradil množstvo zákazníkov od kúpy. Partneri Samsungu (mobilní operátori) museli pod dohode s výrobcom od 1. apríla výrazne zvýšiť dotácie, aby predaj neklesol. 

Sklamanie z umelého obmedzovania výkonu nie je jediné, čo sériu Galaxy S22 trápi. Ak ste majiteľom niektorého modelu série Samsung Galaxy S22, zrejme ste sa aj vy stretli s niektorou chybou softvéru, ktorá významne obmedzuje funkcie telefónu. U nášho redakčného modelu Galaxy S22 Ultra (základné info), ktorý bol kúpený na predobjednávku v NAY, sa vyskytli viaceré chyby, ktoré obmedzovali alebo rovno znemožňovali používanie telefónu na to, na čo bol určený. 

Hlavné dva problémy, ktoré sprevádzajú sériu Galaxy S22, sú zlá kvalita hovoru a nefunkčné GPS navigovanie. Problém s navigáciou odstránila nedávna objemná aktualizácia, no problémy s hovormi ostali. Niekomu pomôže vypnúť si v nastaveniach funkciu VoLTE, no máme skúsenosti aj so zariadeniami, kde ani to nepomohlo. 

Títo majitelia tak majú telefón, s ktorým sa nedá telefonovať. To nahnevá aj pri lacnom mobile, no ak ste za telefón zaplatili viac než tisíc eur, nahnevá to o to viac. A právom. Zatiaľ nemáme informácie o tom, kedy príde ďaľšia opravná aktualizácia. 

Analytik z Eugene Investment & Securities Lee Seung-woo napriek problémom predpovedá pre mobilnú divíziu Samsungu za prvý štvrťrok 2022 prevádzkový zisk 4 bilióny KRW, čo je v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom o 1,3 bil. KRW viac. Budúce vyhliadky sú však podľa neho neisté, pretože škadál s GOS podľa analytika zanechal veľkú jazvu na dôveryhodnosti značiek Galaxy a Samsung. 

Zdroj: koreatimes.co.kr

Diskusia k článku:

Marek Kostalik05.04.2022 - 18:00 Trvalý odkaz

A nielen to. Oneskorené dodávky celej serie s22... Chaos v objednávkach či predobjednávkach vrhá na túto kedysi "značkovú firmu" obrovský tieň pochybností. Vydanie série s22 kratko po predstavení s21fe im totálne nevyšlo

juraj12305.04.2022 - 22:31 Trvalý odkaz

Zvrzali to uvedenie riadne. Neboli pripraveni na taky zaujem, takze meskaju objednavky a naviac to pustili na trh s nedotiahnutym softom. Plus ta blamaz s GOS... Zase na druhej strane uvadzacie predobjednavkove bonusy boli naozaj luxusne a ked clovek nechce telefon cinskej znacky, tak S22 je asi jedina skutocna androidova alternativa iPhonu.

dsigarfik06.04.2022 - 11:54 Trvalý odkaz

Zvykne sa uvadzat, ze pri produkcnych systemoch je vhodne pockat s velkymi upgradmi kym sa nevychytaju prvotne muchy. S meskajucimi predobjednavkami efektivne ziskavaju cas. Neviem co je lepsie: byt "beta testerom", alebo cakat za predobjednavkou viac ako mesiac. Ja cakam a netesim sa z toho - btw. tiez Nay. Velmi mu chcem dat sancu, ale prestavam byt trpezlivy.

Peter06.04.2022 - 18:13 Trvalý odkaz

In reply to by dsigarfik

Tak to by som bol trpezlivy. Lebo problem s GPS vyriesili az v tejto aktualizacii. Teoreticky problem s posunom audia voci videu tiez ( aspon odvtedy sa mi to neprejavilo ). Ale s nedostupnostou pre hovory to je katastrofa. A zial nova aktualizacia Nic nevyriesila. Aj poskytovatel to ma nahlasene aj Samsung ale riesenie asi zatial nie je.

Celá diskusia 15 príspevkov