Samsung vydal opravnú aktualizáciu pre sériu Galaxy S22

Aktualizácia, na ktorú čakali majitelia zariadení novej série S22, je konečne tu. Opravuje nahlásené chyby s hovormi cez VoLTE, nedostatky GPS lokalizácie a iné problémy systému.

Množstvo majiteľov noviniek série Samsung Galaxy S22, najmä modelu S22 Ultra, sa už dlhší čas sťažujú na nekvalitný hovor a nefungujúce navigovanie pomocou GPS. O probléme sme písali v článku Ako na problémy s kvalitou hovoru pri sérii Samsung Galaxy S22.

Výrobca už dávnejšie informoval, že o problémoch vie a pracuje na opravnej aktualizácii. Tá je konečne od včerajšieho dňa dostupná na stiahnutie. Okrem opráv zistených chýb je súčasťou aj aprílová bezpečnostná Google záplata.

Inštalačný balíček má takmer 1,4 GB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Ak ste zatiaľ o najnovšej aktualizácii nedostali na svojom telefóne notifikáciu, dostupnosť si overíte v nastaveniach -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať.

Na redakčnom Galaxy S22 Ultra konečne po aktualizácii funguje GPS navigácia. Či sú opravené aj VoLTE hovory, budeme sledovať.

Diskusia k článku:

disq01.04.2022 - 19:19 Trvalý odkaz

A synchronizácia videa s audiom? Každé video či v galérii, youtube, chrome... posunuté o 1-2 sekundy

Peter02.04.2022 - 10:01 Trvalý odkaz

In reply to by Lenka Ivančíková

Tak to mate asi nejake stastie. Nakolko u mna rovnako problem s audiom a videom. Po restarte zariadenia OK ale potom ked pouzijem sluchadla a pozastavim tak sa rozsynchronizuje uplne. A uz to nejde spat jedine restart. Ako dufam aspon GPS dali do poriadku, lebo aby som musel pomaly pred kazdym spustenim navigacie restartovat telefon za tolke peniaze, to je ako ... A vypadavanie hovorov zial nie je problemom VoLTE. Lebo mne vypadavaju tak ci tak a mam vypnute VoLTE. Je povedzme zvlastne ze len na SK, akonahle som v roamingu tak s tym nie je taky problem.

shaggy02.04.2022 - 17:40 Trvalý odkaz

In reply to by Peter

U mna GPS v poho, chyta rychlo. No zatial bola iba jedna jazda, kedze fon prisiel len vcera.
Audio-video synchro tiez bez problemov.

Ale...
apka stream.cz - videa idu sekane kedze obnovovacia frekvencia klesne vzdy na 24Hz.
Youtube s tym problem nema, Hz idu podla videa -24, 30 ci 60...

Celá diskusia 14 príspevkov