Na jeden záber: Sony Xperia 5

Ľahučký, 6,1'' android s úzkou konštrukciou ponúka veľmi dobré zadné fotoaparáty a viacero užitočných funkcií.

Textovú recenziu sme vám priniesli už pred niekoľkými týždňami a nájdete ju pod názvom Sony Xperia 5 - vlastnou cestou. Nadpis napovedá, že Sony si veci robí po svojom, nenasleduje slepo trendy ostatných výrobcov. Občas ide dokonca proti prúdu. 

Nič dôležité Xperii 5 nechýba. Dostala pekný OLED displej bez vykrojenia s Full HD+ rozlíšením s pomerom strán 21:9, vďaka čomu má konštrukcia na šírku len 68 mm a napriek 6,1-palcovej uhlopriečke sa dobre drží v ruke. 

Výkon zabezpečuje Snapdragon 855 a 6 GB oepračná pamäť RAM. Operačný systém Android beží vo verzii 9 Pie. Sony patrí k výrobcom, ktorí majú svoj systém vyladený a doplnený o rôzne fičúrky. Nechýbajú ani v tejto Xperii. No bočnú ponuku s obľúbenými aplikáciami, ktorá sa zobrazí po dvojitom poklepaní po hrane displeja, sme veľmi nevyužívali. 

Príjemne prekvapila trojica zadných fotoaparátov, pričom širokáč dokonca kvalitou prekonáva aj iPhone 11, o čom sa môžete presvedčiť v článku Porovnanie fotoaparátov: Xperia 5 vs. iPhone 11 Pro (Max). Všetko dôležité sa dozviete z redakčného videa. 

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk 

 

Diskusia k článku:

Joker11.12.2019 - 07:40 Trvalý odkaz

Neskutočne návyková mašinka je táto Xperia 5 😉 Komfortný telefón na používanie jednou rukou,výborná výdrž na jedno nabitie aj v porovnaní z Huawei p20 pro kde dosahujem velmi podobné výsledky. Richard píše : Príjemne prekvapila trojica zadných fotoaparátov ! S tym musím len súhlasiť ! Mám pomerne vysoké nároky na kvalitu fotografií a Xperia ma milo prekvapuje snáď každý deň fotenia.Držím Sony palce.Séria modelov Xperia 1,5,10 je správna ceste k úspechu aj z dôvodu dizajnu ktorý vybočuje z trendu placiek ktoré sa podobajú ako vajce vajcu 😁

Celá diskusia 1 príspevok