Apple vydal iOS 8.1.1, má zrýchliť najmä najstarší iPhone 4S a iPad 2

Apple v pondelok neskoro večer vydal stotinovú aktualizáciu svojho operačného systému iOS 8.1.1. Tentoraz má len okolo 64 MB (na iPhone 5S i 6 Plus), problémy s jej inštalovaním by teda nemali mať ani používatelia s menším voľným priestorom vo vnútornom úložisku svojich zariadení. Inštalovať ju môžete buď cez OTA (over-the-air) update alebo prostredníctvom počítača s iTunes.

Malá veľkosť značí, že sa veľa nezmenilo. Popis však pravdepodobne vyčarí úsmev na tvári majiteľom najstarších zariadení, ktoré iOS 8 podporujú. Obvzlášť na iPhone 4S a iPade 2 by totiž malo prísť najmä k nárastu výkonu. Ak niektorý z nich vlastníte, pochválte sa s vašimi skúsenosťami v diskusii. Update pochopiteľne môžete nainštalovať aj na iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 a 6 Plus, iPad s Retina displejom, iPad Air, iPad mini, iPad mini s Retina displejom a iPod touch 5. generácie.

ikona

iOS 8: rýchlejší systém, fotoaparát, widgety a prepínač pre LTENová verzia iOS na iPhone 5S ponúka zrýchlenie väčšiny úkonov, lepšie zaostrovanie fotoaparátu či správu batérie a dlho očakávaný prepínač sietí štvrtej generácie už aj pre zákazníkov Orangeu. Widgety i HealthKit svoj priestor využijú až o niekoľko týždňov, klávesnica je skôr sklamaním.

Diskusia k článku:

Kalendar 18.11.2014 - 16:32

po nainstalovani aktualizacie zacal fungovat widget pripomienky, ktory bol doteraz dost problemovy... uvidime ako dlho mu to vydrzi :-) iPhone 5S

ondrakomous18.11.2014 - 17:30 Trvalý odkaz

4s je absolutni jablecny odpad, neskutecne pomaly zalagovany telefon, kdyz to srovnam s novymi androidy, tak je to absolutni hlemejzdi driak. jestli nekdo vychvaluje tyhle piditelefonky, tak je fakt zaslepena ovce. to rikam zcela nezaujate.

zemiak18.11.2014 - 18:14 Trvalý odkaz

Ondro ondro, prepol si sa do troll modu? 4s vyse 3 rocny telefon s 512MB RAM.
A vies co je este pomalsie? Moj iPhone 4. A co taky iPhone 2G? To teda je sunka!

ondrakomous18.11.2014 - 19:17 Trvalý odkaz

android delal uz pred 3lety dvoujadra s 1gb ram, apple zaspal dobu. nebo si myslis, ze to jejich 6+ muze konkurovat notu 4? jsou pozadu ve vsem, dizajnem, os, hardwarem, konstrukcema. s nima se to tahne od 4. medialne nafoukla jablickarka bublina. je snutny, kdyz prijdes do prodejny s pouzityma jabkama a pulka jich ma nejakou zavadu, jednomu nefunguje wifi, druhymu nefunguje mikrofon, tretimu nefunguje kamera, to je jablecna realita! skoda, ze v mediich se dovidame jenom jaky to sou skvely bezchybny telefony.

zemiak18.11.2014 - 22:12 Trvalý odkaz

Ak mas pravdu, Apple do pol roka skrachuje, ze?

Celá diskusia 23 príspevkov