Withings Activité Pop - trochu smart, trochu analóg

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 19.07.2016 - 12:05

    "opláchnutie rúk vo fontáne, kedy sa ochranné sklíčko napriek spomínanej vodeodolnosti zahmlilo"

    Žiaľ, zrejme vadný kus, alebo nie zvládnutá výroba. V recenzii spomenuté plávanie by malo fatálny následok. Ludia sú nepoucitelny, čo sa týka "vodotesnosti" u hodiniek. 5ATM je tak na umývanie rúk, no bez priameho prúdu na hodinky..

  • Piatro26.07.2016 - 01:57 Trvalý odkaz

    5ATM určite musia vydržať aj plávanie.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy26.07.2016 - 02:36 Trvalý odkaz

    Mental 5bar je na umyvanie ruk?
    Moje hodinky maju v papieroch napisane 5bar a su urcene aj na plavanie

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease26.07.2016 - 12:33 Trvalý odkaz

    Vidím, že opakovanie je matka múdrosti..

    Písal som to už viac krát:
    WATER RESISTANT 50M/ 5ATM/ 5BAR/ 160 Feet, vo všeobecnosti znamená ochranu pred dažďom, umývanie rúk, sprchovanie. Možno nejaké povrchové ponorenie v stojatej vode. Určite nie plávať, skákať do vody, kúpať sa (v teplej vode nad 40°C).

    Aj to iba za predpokladu, že hodinky spĺňajú certifikát ISO 2281. A to máloktoré spĺňajú, pretože nie je povinný a samozrejme sa zaň platí. Takže sa môžete "spolahnúť" iba na garanciu výrobcu.
    Takéto testy sa robia pri ponorení hodiniek do 10cm hĺbky po dobu 1h, so simuláciou STATICKÉHO tlaku (3ATM/5ATM/10ATM)

    Hodinky nosím celoročne. T. J. počas spánku, sprchovania , kúpania, skákania, plávania.. Takže viem čo znesú. Aktuálne mám troje. S 100M/ 10ATM som plával iba raz - zarosili sa. Záleží ssamozrejme aj od výrobcu. Je zopár kúskov 10 BAR s ktorými sa dá plávať.
    Ide hlavne o náhlu zmenu tlaku a teploty pri skoku do vody. Rýchlosť pohybu pri plávaní prekračuje 10 a viac násobne tlak bez pohybu v "laboratórnych" podmienkach.

    Piatro27.07.2016 - 14:29 Trvalý odkaz

    Ja čo som sa dočítal všade, tak 5ATM by mali vydržať plávanie, ale nie potápanie, ani šnorchlovanie. cez víkend idem na kúpalisko a dám vedieť či moje nové hodinky s WR 5ATM vydržali, ja si myslím, že sa im nič nestane, ale zatiaľ som ich netestoval.

    Richard Hombauer27.07.2016 - 17:49 Trvalý odkaz

    na 99% sa im nic nestane. ale garanciu ti nik neda. ja robim s 5 ATM vsetko mozne, aj plavam, dokonca s Alcatel Go Watch niekolkokrat, a krasne funguju. Cely zivot nosim 5 ATM hodinky a kupanie im nikdy nevadilo. Naucil som sa ich vsak davat dole z ruky, ked som zacal nosit s kozenym remienkom. :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease27.07.2016 - 21:46 Trvalý odkaz

    Ale veď skúšajte, testujte. To mám už roky za sebou. Piatro kde "všade" si sa dočítal? Google ti na šup ponúkne X odkazov, ktoré to vyvracajú:

    "Označenie WR 5 atm/WR 5 bar/WR 50 m - takto označené hodinky znesú už aj striekajúcu vodu (napr. pri sprchovaní). Aj keď niektoré zdroje uvádzajú možnosť povrchového plávania v stojatých vodách, neodporúčame ho, pretože každý pláva iným štýlom a inou rýchlosťou. Pri pohybe ruky s hodinkami pod hladinou vody môže tlak vody vyvolaný pohybom prekročiť normový tlak pre túto triedu vodotesnosti a hodinky by sa mohli poškodiť."

    zdroj: http://blog.fortuna-aurum.sk/82-%C4%8Do-zrejme-neviete-o-vodotesnosti-h…

    Tabulky:
    http://www.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/

    http://www.sperky.sk/clanky/co-znamena-vodotesnost-vodeodolnost-hodinie…

    "Hodinky s touto vodotesnosťou nie sú vodotesné len vode odolné a už vôbec nie do hĺbky 50m. Vode odolné hodinky sa môžu používať iba v styku s tečúcou vodou (umývanie rúk). Nie v priamom styku s okolitou vodou t.j. nesmú sa ponoriť do vody."
    http://www.1010.sk/vodotesnost-hodiniek/

    Niekde je to písané tak, že lajk nemá šancu rozumieť:
    "Koupat byste se mohli teprve s hodinkami určenými do 50 metrů / 5 atmosfér, ale až hodinky označené jako odolné do 100 metrů /10 ATM jsou prý vhodné pro šnorchlování."
    http://www.chronomag.cz/87623_item.php
    Akési kúpanie o plávaní ani reč..

    Česká wikipedia :-))
    "50M Plavání ano, potápění max 1m"
    Také plávanie do jedného metra som ešte nevidel.