Sony Xperia Z5 Compact - najlepší z malých androidov

  • Enceladus 14.01.2016 - 09:41

    Ahojte.mam tento mobil konecne doma.mal som predtym aj z1 aj z3 oba compact a mam ich vsetky tri doma a mozem povedat ze som ich porovnaval a tato z5 compact je v pohode tuto mam uz ciernu -skor by som ju nazval ocelovou alebo antracitovou (nie je proste cierna ako napriklad z2).som fanusikom sony a potrebujem vzdy tento compact model lebo som vela v pohybe a na designe mobilu mi nezalezi.myslim si ze v recenzii bolo vsetko podstatne povedane akurat by som dodal vlastny nazor a to je ten ze vobec si nie som isty ci je na zadnej stene sklo skor plast ale ja sa nehadam len proste ako sklo alebo ako nejaky tvrdy plast mi to nepride skor ako tenky plast a hotovo.nedrzi sa zle v ruke ale starsie sestry sa drzali lepsie citacka a tlacidlo napajania v jednom je ovela lepsie ako u predchadzajucich modelov.ide lahko,plynulo a hlavne je siroke a ked mas mobil aj v silikonovom puzdre urcite lepsie...ti co maju sony vedia... Moje postrehy z kratkeho ale intenzivnejsieho pouzivania: display lepsi,mne sa smyka v ruke ale silikon to vyriesi,od baterky som cakal viac nabija sa rychlo ale od 100 do 70% sa velmi rychlo vybija na co som u compact xperii nebol zvyknuty.mozno je to displayom mozno hardverom mozno softverom neviem nie som odbornik.fotoaparat neriesim mam zrkadlovku a na momentky mi kvalita staci,akurat ak mozem dodat urobil som asi dve tri fotky na automatike a je dost sirokouhlo ladeny...inac co sa tyka vykonu ja som vyuzival aj starsie modely tak ako tento tak ani necitim ci to ma osem jadier ci styri,nic narocne nerobim a ani vtedy a ani teraz pri najnarocnejsej cinnosti telefon nemrzne a nie je spomaleny.ved dve giga ram na maly display a kopu inych veci staci.jedine s cim nesuhlasim co bolo v recenzii je pouzivanie drziakov v aute aj na predoslych modeloch som mal problemy s uchopom do drziaka tkacidla hlasitosti vzdy zavadzali. Celkovo za kratke pouzivanie tohto maleho rychlika davam palec hore a som spokojny.kto ma rad sony kupi kto nie tak nie ale myslim si ze pre samsungovcov je najvyssi cas pochopit ze sony ma v plynulosti,praktickosti a vydrzi navrch. Dakujem ze som sa mohol laicky vyjadrit.

  • Matej Krajčovič14.01.2016 - 11:02 Trvalý odkaz

    Aj na Z5 aj tu na Z5 Compact som bol aj po týždni presvedčený, že tam žiadne sklo nie je, web Sony ale hovorí jasne - "frosted glass back". Na dotyk to však poznať určite nie je.

    Tlačidlá regulácie hlasitosti takto dolu môžu niekomu prekážať aj pri bežnom telefonovaní pri uchu.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.01.2016 - 11:48 Trvalý odkaz

    To zadné tenké sklo je matné (zrejme leptané) takže na dotyk to sotva poznať.

    To bol dáky vadný kus, keď nefungoval spodný reproduktor?

    Marek14.01.2016 - 14:13 Trvalý odkaz

    S umiestnenim tlacidiel je to v pohode.skor ako ich rozmiestnenie mi vadi ich velkost.to tlacidlo je kratke.mne reproduktory hraju oba takze asi ste mali vadny kus.

    rtg14.01.2016 - 16:00 Trvalý odkaz

    " - chaotická aktivácia automatickej regulácie jasu" preco? mne to zas pride vyhovujuce, ze je to az v nastaveniach, clovek to totiz raz zapne/vypne podla preferencie a je vybavene, nie je to zrovna funkcia, ktoru clovek ma nutkanie furt prepinat, staci menit jas, ale napriklad ani ten ja osobne nemenim, je na stred a vyhovuje...

    mawerick18.01.2016 - 10:52 Trvalý odkaz

    No Z5 compact je dobry telefon, mna vsak trochu sklamala. Hned na uvod musim povedat ze som fanusik Sony ale pozadujem aby veci fungovali ako maju. Fotak je super, su aj lepsie a rychlejsie fotomobily ale v kompaktnom formate je ich pramalo. Jedina vyhrada je k rychlosti spustania fotaku. Cakat pomaly 10 sekund (ak fotak nebol predtym dlhsie spusteny) mi pride ako spred 6-8 rokov. Fotky mi kvalitativne postacuju. Co ma ale pekne vytaca je optimalizacia SW. Sony to tentokrat podla mna poriadne odflakol. Kupil som si orig. flip cover ale musel som ho prestat pouzivat. Reakcie telefonu boli mizerne (na tak vykonny cipset ozaj hamba) po otvoreni este prilozit prst ... No otrava. Pouzival som predtym xperiu Z2 a ta fungovala skvele (nech jej je zem lahka). Snimac otlackov obcas strajkoval (tak ho nepouzivam uz), casto sa mi stavalo ze aj po 5 prilozeniach som musel zadat kod. Celkovo aj system obcas neprijemne zavahania (zeby 2g ram?). No proste ten telefon ma potencial u mna ale k dokonalosti ma daleko. iPhony moc nemusim ale manzelkina 6s je ako blesk takze pri najblizsom nakupe to bude tvrdy oriesok. Ak sa naozaj potvrdi ze apple zvysi odolnost vode (sony znizil a je opatrnejsi pri promovani vodeodolnosti). Dalej ma vytaca preco pri odblokovani vzorom rovno po stlaceni nap. tlacidla nie je moznost zadat vzor ale musim najskor potiahnut prst dohora na odblokovanie? Bateria je mierne sklamanie, ked mobil pouzivam vybija sa podla mna (subjektivne mozno) rovnako rychlo ako na z2 a ta mala vacsi displej s vyssim rozlisenim. Takze ak mam pravdu povedat - asi by som siel momentalne radsej do iP 6s. Sony :( kam kracas? PS dufam ze aspon coskoro uvolnia DOBRE ODLADENY android 6, mozno budu moje vyhrady potom bezpredmetne

    ondrakomous18.01.2016 - 11:27 Trvalý odkaz

    ctecka prstu vubec v androidu nebyla, google ji pridal do systemu az s predstavenim nexusu, z5c byla vydana jeste pred vydanim nexusu, takze vyrobce si ctecku otisku musel udelat "sam" a pridal si ji do systemu, tim pravdepodobne vznikla chyba, kterou popisujes, ze si sony udelali odemykani podle sebe. neverim, ze spusteni fotaku trva 10vterin, meril si to? 2gb ram jsou dostacujici xperia z5C nema vysoke naroky na display tim padem i na ram. iphone 6S stoji 640 euro, xperia z5c 420, rozdil v cene 220 euro, tj. pomalu 1/3 ceny ihonu chapes? z2 fungovala lepe, protoze optimalizace softwaru trva nejaky patek, to stejny je i u iphonu, vem si ios 9. kolik tam bylo chyb, jak to padalo, nez to vyladili trvalo to 3-4mesice, dneska vyrobci nestihaji upgradovat system, protoze hardware se chrli jak na bezicim pasu.

    Marek18.01.2016 - 12:03 Trvalý odkaz

    Tak mne fotoaparat spusti ihned po stlaceni hardveroveho tlacidla cakam asi tak 1s.Snimac otlackov funguje tiez nenapisem ze skvele ale pracuje dobre.pri normalnych podmienkach rychlo ale ked mam prst studeny tak sem tam ho nezachyti.A k baterke len tolko ze pokial hram tu istu hru napr. na galaxy s6 tak percenta idu dolu zhruba tak isto.Vyhoda je ale pokial telefon vela nezatazujem a vyuzivam ho iba na net a mail tak baterku drzi slusne.pokial ho ale vyuzivam naplno to je video,hry,net,skype tak ho vymlatim za par hodin tak ako aj ine telefony.

    mawerick18.01.2016 - 13:07 Trvalý odkaz

    ondrakomous> ok mozno to nie je 10s (vcera som bol vonku so synom a som naratal do 9 kym sa spustil fotak! - a ratal som podla mna dost pomaly), nie je to vzdy ale ked clovek potrebuje rychlo fotit naserie to. Citacka pochopim ked nereaguje na 1. krat ale ked 5x prilozim prst a nejde to tak to je PRUSER. Ked som z5 Compact kupoval (9/2015) stala 599,- Co uz tak velky rozdiel oproti 6s nie je. Ze teraz stoji menej moze jedneho tak akurat nastvat. A to ze telefon ma problem s orig. prislusenstvom - tak to tiez nastve. (neviem preco ale odkedy nepouzivam smartcover a snimac otlackov - telefon sa mi zda ze reaguje lepsie). Nechcem Z5 Compact hanit. 95 percent casu funguje podla mojich predstav. Dokonca doma na wifi ked som porovnaval rychlost nacitavania stranok s iP 6s tak Xperia bola na tom velmi dobre. Len ma mrzi ze tych 5 percent casu sa telefon nesprava ako by mal. Naozaj verim ze to nove verzie softwaru poriesia (aj Z2 mala na zaciatku svoje chyby ktore sa postupom casu sony podarilo vyriesit). PS a to som este nespomenul ze parkrat bol telefon slusne teply, som zvedavy co urobi navigacia v lete

    Matej Krajčovič18.01.2016 - 17:51 Trvalý odkaz

    V prípade Xperií má čítačka iný tvar oproti napríklad Touch ID na homebuttone iPhonov.

    Kým na iP môžem položiť prst viac-menej ako chcem na veľký kruh, Xperie čítajú len oveľa užší obdĺžnik - číta sa tak vždy len časť prstu, navyše každý raz môže byť posunutá mierne inde.

    Odporúčam pri prvotnom ukladaní odtlačku, kedy sa prst niekoľkokrát opäkovane prikladá na senzor vždy mierne zmeniť polohu, aby sa uložila skutočne celá plocha, aj pravá aj ľavá strana palca.

    Spúšťanie fotoaparátu bolo o niečo pomalšie - určite zďaleka nie 10s, ale 2-3 sekundy niekedy a nepravidelne, ak už nebola aplikácia na pozadí.

    Marek18.01.2016 - 19:15 Trvalý odkaz

    Tak mne fotak spusti rychlo pocitovo cakam asi tak sekundu,dve.Ta citacka otlackov je asi najhorsia s akou som sa doteraz v mobiloch stretol.V Iphone a v Samsungu je to trosku iny level a to porovnavam so starsou citackou v mojom starom Iphone 5s tam ma uspesnost asi tak 95% a v xperi asi tak 75%.

    ondrakomous19.01.2016 - 10:30 Trvalý odkaz

    spusteni hw klavesou fotaku necela sekunda!!!dnes som testoval na predajni, absolutne bohovsky smart, tisickrat lepsi jak iphone 6S, pokud se ti fotak spousti dele, tak reklamuj, protoze takhle bleskovy zapnuti fotaku jsem dlouho nevidel a ostreni, zapnul se rychleji nez jsem stacil napocitat jedna. takze o,8s. Jinak je tak maly, ze jsem se ho az bal! myslim, ze to sony prepiskli, dyt ta miniaturizace muze byt ve vysledku az kontraproduktivni. hlavne pokud jsou pobliz vystaveny vetsi telefony, xperia z5C by mela byt vzdycky vystavena nekde solo, proto sony vymysleli takovej kufr, ve kterym je ten telefon umisteny, je to takovy "prostorny vakuum" vycpany sedou blize nespecifikovanou hmotou, neco jako hmota, ktera se strka do pocitacovych skrini na odhlucneni, kdyz prijdete do prodejny, telefon jen tak lezi na teto hmote, tato hmota ma simulovat "velikost prostoru", ten obrovskej prostor, kterej vznikne kolem, kdyz telefon polozis do obycejnyho cestovniho kufru. kdyz telefon xperia z5c lezi na velkym stole, tak je ti z toho smutno jak je maly. android od sony je nadherny, opravdu krasny, perfektne optimalizovany na vydrz baterky, stamina je proste zazrak. jak to z niceho nic prestane zrat, kdo to nezazil, tak nevi, o cem mluvim. mas 30 procent baterky zapnes staminu a vydrzis klidne dloudenni turu. jo, dobry jablicka krasny, ale neuspi se tak dobre jak sony ve stamina rezimu, ktery je navic jeste vic pokrocily.jsem si na 1000% jisty, ze android na xperiich je lepe optimalizovany jak IOS na iphonech, co presvedceny, dam za to ruku do ohne a jestli si nekdo mysli, ze na applu dostane vic, tak je to ciste o hlave. stejne tak si myslim, ze fotak na xperiich je kritizovany absolutne nepravem.

    jardo.suster@g…20.01.2016 - 15:24 Trvalý odkaz

    Ondra, ty blize nespecifikovana hmoto, videl si niekedy 6s inde ako v predajni? :)

    ondrakomous20.01.2016 - 19:10 Trvalý odkaz

    myslis 6s aka htc one. radsi nevidel. nejsem fanda zaoblenych cinskych kopii. sony drzi porad dizajnovou radu a v temne sedy pripomina "malou rakvicku", muze byt neco krasnejsiho? trosku cernej houmr.

    jardo.suster@g…20.01.2016 - 19:45 Trvalý odkaz

    Tak dizajn je subjektivny, ja tiez nepadam z iPhonu na zadok,(vadia mi najma hrube ramceky okolo displeja) K zariadeniam by si sa mohol vyjadrovat vtedy, pokial mas s nimi realne skusenosti, ako ludia vyssie v diskusii, nie ze nad niecim slintas 10 min v obchode alebo si precitas na nete.. Peace

    ondrakomous20.01.2016 - 20:04 Trvalý odkaz

    jde o to, kdyz tady nekdo rika, ze iphone jede bezchybne je uplne z cesty. to stejny muzu tvrdit o xperii, svet neni "cernobilej". rikam zkousel jsem si tu xperii a lita to slesne. muzu ti to uploadnout na youtube se stopkama, stejne jako tady pisou lidi, ze ctecka je horsi. udelal jsem si na ten telefon nazor sam na zaklade realne zkusenosti. ve vsem lepsi to je realita video tu https://youtu.be/JlT37ZPOyww realny testy.

    Marek20.01.2016 - 23:20 Trvalý odkaz

    Dnes som potreboval zapnut zdielanie intetnetu cez wifi a nic.Telefon vypise "pocas zdielania internetu sa vyskytla chyba".Skusal som asi vsetko v nastaveniach a nic.Wifi funguje ja sa pripojim bez problemov ale naopak to nejde.Moze to byt nastavenim internetu?

    mawerick21.01.2016 - 11:21 Trvalý odkaz

    Ja mam svoju z5c rad, ale je ine ked clovek pouziva fon v reale a ked ho vybali z krabice. Nemam tam nainstalovanych milion aplikacii ale aj tak badam spomalenie. Ja predpokladam ze to ma co do cinenia s 2Gig ramkou. Ano displej ma mensie rozlisenie a mozno by malo 2gb stacit ale ked mas napriklad v pamati 5 www stranok a 10 aplikacii tym je jedno ze mas mensie rozlisko displeja. Osobne si myslim ze tieto spomalenia ovplyvnila velkost pamate a zla optimalizacia niektorych aplikacii (ako som pisal vyssie ako som prestal pouzivat smart cover je to lepsie). Ono v obchode a ked rozbalis telefon tak to vsetko lieta ako ma. Ale skus si odsimulovat zataz v podobe - par spustenych aplikacii, stranoch v chrome, backup fotiek na google drive, ... A zrazu to tak rychle nie je. Aj ostatni vyrobcovia davaju aj 4gig ramky do mobilov. Preco asi? A to este ked som skusil vo fotaku kreativne filtre tak dovi dopo. Mal som pocit ze mam v ruke 4 roky stary tel. Ale ako som uz raz povedal 95percent casu ten tel. milujem ;)

    Tibor21.01.2016 - 11:24 Trvalý odkaz

    Sakra, zacinam byt uz otraveny z toho neustaleho hejtu na Iphone. Kazdy nech si ma to, co mu vyhovuje, kludne nech to aj vychvaluje, ale kydat spinu len preto, lebo mam ine, to je take cesko-slovenske.. K teme - Z5 Compact moze byt celkom vydareny fon, mne osobne by ale prekazali softwarove tlacidla, ktore displej zmensia pod 4.5palca..

    jardo.suster@g…21.01.2016 - 12:42 Trvalý odkaz

    "Hejt" na iP je prejav zakomplexovansti a obmedzenosti.. Ako pouzivatel iP nikdy nebudem nadavat na Android, mal som SGS6 a bol velmi dobry.. z5c na tom bude urcite podobne

    ondrakomous21.01.2016 - 13:51 Trvalý odkaz

    to bylo pouze konstatovani, ze iphone 6 je zpraseny od prvniho vydani vcetne systemu, iphony znam od 3 verze iphonu, apple zprasil vsechno po smrti steava, znal jsem jinej apple a stary ios, to se mi libilo.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne21.01.2016 - 15:09 Trvalý odkaz

    Na iOS su najlepsie Google aplikacie.

    jardo.suster@g…21.01.2016 - 17:26 Trvalý odkaz

    Ondra, ty si ukazkovy troll :) Pouzivaj to, co ti vyhovuje a bud spokojny..

    ondrakomous21.01.2016 - 18:57 Trvalý odkaz

    blbost z5c je na stejne urovni jako iphone 6s

    jardo.suster@g…21.01.2016 - 23:02 Trvalý odkaz

    To moze povedat len ten co pouziva oba pristroje a hlavne DLHODOBO

    ondrakomous22.01.2016 - 00:06 Trvalý odkaz

    Hlavne ze ty tu ses KRATKODOBO.

    Mashe22.01.2016 - 10:18 Trvalý odkaz

    6s je rýchlejší, ma lepši graf. výkon a lepšiu spravuje ram :) taktiež si osobne myslím ze lepši fotak, rýchlejšia čítačka prstov, z5c jedine lepia vydrž

    ondrakomous22.01.2016 - 10:41 Trvalý odkaz

    jo ale dneska je tam 200euro rozdil podle heureka sk. a tech 200 euro je 1/3 ceny iphonu. az bude za cenu kolem 350, tak ti za to lidi urvou obe ruce. muzes porovnavat mobily, ktery jsou na stejny cenovy urovni, kdyz je jeden levnejsi a druhy vyrazne drazsi o 1/3, tak musis mit jasno, protoze 200 euro rozdil je sakra hodne. dat 600euro za telefon, to uz clovek musi mit poradny zatemeni mozku.

    jardo.suster@g…22.01.2016 - 10:56 Trvalý odkaz

    Ondra, "poradny zatemneni mozku" ma v tejto diskusii jeden jediny clovek, schvalne ci uhadnes ktory ;)

    Mashe22.01.2016 - 11:39 Trvalý odkaz

    Porovnávam Top mobily od oboch výrobcov, nemôžem za to ze android stráca cenu, v tom prípade by sa mohli s Iphonom porovnávať len novinky staré maximálne mesiac..

    ondrakomous22.01.2016 - 14:39 Trvalý odkaz

    No asi ty, protoze zatim si do diskuzi prispel maximalne temi svymi retardovanymi smajliky. Mashe: na veci lze pohlizet i z druhe stranky, kdyz se najdou dementi(a neni jich malo), kteri to budou iphony kupovat za 600, tak je to v podstate jejich blbost. Porovnat muzes jen ve stejny cenovy hladine. Otazka je jestli lze vubec srovnavat, ono srovnavani samo o sobe je hlavne pro jednoduchy lidi

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.01.2016 - 14:55 Trvalý odkaz

    Presne tak. ANdroid je pre ludi ktori maju radi sofistikovane technicke veci ako hladanie wakelockov zerucich baterky a zamykanie aplikacii dodanych vyrobcom cez greenify, alebo ziskanie rootovskych prav (bez znalosti co to vlastne je), a zmrazovanie aplikacii cez titanium backup a flashovanie "kyanogen módu". Podla mna, ak niekto kupi iPhone za 600 tak ho nekupil vobec zle :)

    jardo.suster@g…22.01.2016 - 15:27 Trvalý odkaz

    Ondra, do diskusie som prispel hlavne preto, lebo som sa neovladol a tie tvoje schizofrenicke postpubertalne zvasty, kde v jednom prispevku negujes to, co si pisal predtym, som jednoducho nevedel nechat bez reakcie.. moja chyba, no tak, ake mas ty pravo trusit tie vykaly spod klavesnice, take iste mam ja pravo na ne reagovat, a takto tu pekne spolu naplname podstatu slobody prejavu .. Ohanas sa tu videoporovnaniami dvoch odlisnych OS s realnou vypovednou hodnotou bliziacou sa nule.. Potom pises ze to vlastne asi ani nejde porovnat.. V diskusii v clanku o iP 6 sa nad nim rozplyvas, tu je "zprasenej, vcetne systemu".. to len ako priklad.. Ty video/testovaljsemnaprodejne/cetljsemnagsmarene/kamosrikal odbornik, spamataj sa trochu.. Smajlik

    ondrakomous22.01.2016 - 15:29 Trvalý odkaz

    Precti si tuhle diskuzi jeste jednou srovnaval jsem z5c s iphonem ja? Ja jsem pouze reagoval, ze to jsou nehorazny kecy, kdyz nekdo srovnaval iphone s xperii na zaklade toho, co mu rekla manzelka, to sou bludy, kdyz myslim svoje kamarady, tak tim myslim lidi, kteri se telefony zivi, prodejem, servisem, atd. iphone stoji 600 a jestli vyroba stoji 100, tak jim davas 500 euro jako darecek. to video ma rozhodne vetsi vypovedni hodnotu jak kecy nejakyho typka, ze se mu fotak spusti za X sekund, kdyz xZC ma spusteni fotaku za necelou sekundu, dokonce ma jeden z nejrychlejsich fotaku. nazory jsou vzdycky vyjadrovany v urcitym kontextu, takhle muzes citovat, vytahovat formulace, delaji to vetsinou stupidni novinari, je to jejich konicek. to ze nekdo ten kontext nechape, dava si to do jinych souvislosti, vyklada si to po svym, to neni muj problem. nase mysleni se meni, zijeme v dobe, ktera je strasne rychla, vyvracet, spochybnovat, menit je soucasti moji osobnosti, je to moje prirozenost, clovek, ktery nema pochybnosti, nemeni nazory ve svete mobilu nema sanci.

    jardo.suster@g…22.01.2016 - 16:26 Trvalý odkaz

    Dotkol som sa Ta? editoval si svoj prispevok minimalne 3x za 15 min, spravas sa jak vyplasene kura zahnane do kuta :) prepac mi, ani Tvojich kamaratov som nechcel urazit.. no predsa este nieco, to aky rychly fotak ma z5c je mne osobne u p*dele, a vies preco? no pretoze ju nevlastnim, nanajvys mi moze byt luto majitela, ktory dal svoje peniaze, a nie malo, za produkt, ktory mu nefunguje tak, ako ocakava.. Stvalo by ma to vtedy, keby to bol moj pripad, tak isto ako ma niekedy vie nastvat, ked mi obcas zamrzne po spusteni na par sekund fotak na 6s, a tom som zanho dal ovela viac ako 600.. Dychas? To, komu ja dam SVOJE, ESTE RAZ OPAKUJEM SVOJE TAZKO ZAROBENE PENIAZE ako darecek, ma teba trapit asi tak, ako mna trapi, za co utracas svoje ty, pre mna za mna ich aj splachuj do zachoda.. Uzivatelske skusenosti nadobudnes a nazor si vytvoris podla mna len tym, ze nieco mas dlhsiu dobu. Recenzie z tohto servera povazujem za kvalitne a objektivne aj z toho dovodu, ze redaktori testovane telefony urcite nemaju v ruke pol dna.. Ak dovolis, rad by som to uzavrel 1000x prezutou, vyplutou, znova prezutou a znova vyplutou frazou: kazdy nech uziva co mu najviac vyhovuje (a co mu dovoli penazenka).. Pekny den

    ondrakomous22.01.2016 - 16:32 Trvalý odkaz

    pri psani me urcity slova napadaji az pozdeji, vetsinou ladim slovosled, mazu zajmena, resim shodu prisudku s podmetem, to kurata nedelaji. proc bych si mel delat nazory na zaklade dlouhodobych zkusenosti, nazory se daji delat hned po vyzkouseni, rychle, cas je relativni, muzes si hrat s nastavenim tyden, recenzent treba mesic, me staci treba 30minut na odzkouseni, protoze mobily celkem poznam.stejne jako poznam, ze iphone predrazeny o je 1000%, kazdy soudny clovek to musi hned videt, ja nikomu svuj nazor nevnucuju, jenom rikam, ze je to predrazeny kram, nevim jak jinak mam nazvat predrazny kram lepe, vystizneji, jestli v tom nekdo vidi neco hodnotnyho, tak nechapu jeho hodnotovy zebricek. kdyz si nekdo vydela 1000 euro, klidne at si ten kram koupi, ja se s takovym nazorem neztotoznuji. kdyz se na to podiva soudny clovek, tak musi videt kovovy kram, ktery je pro cloveka ztratou casu a penez, nebo ty vidis neco jinyho? jako neco hodnotnejsihO? xperia z5c je vyborna a stoji o 30procent mene, dyt to je skvely ustrit 30 procent, muzes klidne usetrit 70 procent, zalezi jenom na zebricku hodnot. klidne si vystacis s 10 let starym mobilem a usetris 99procent, stejne tak muzes utratit vsechny penize, ale pak ses hlupak. protoze jenom hlupak si kupuje drahy veci, ktery nejsou k uzitku.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.01.2016 - 16:43 Trvalý odkaz

    Hawkeye klud. Ty si tu hadku vyprovokoval, tak sa spravaj ako rozumny dospely clovek a prestan prilievat benzin do pahreby (ked uz sme pri tych autach). Na Ondra sme si uz zvykli, obcas sem zabludi niekto novy ako ty a necha sa jeho prispevkami nachytat.

    ondrakomous22.01.2016 - 16:47 Trvalý odkaz

    ale on argumentuje nesmyslne, prece kazdy rozumny clovek musi vedet, ze investice do elektroniky,chytryho telefonu je naprosto zbytecna a je uplne jedno jestli utratis 100%, nebo utratis 130%, lidi vidi v applu neco zazracnyho a plati mu neuveritelny penize navic.

    Matej22.01.2016 - 16:51 Trvalý odkaz

    dobre, napisem to opat - naco sa k tomu trolovi stale vyjadrujete a odpovedate mu. Tie diskusie sa tu potom nedaju citat. Ignorujte jeho vyplody, mozno ho to prestane bavit. Mozno nie, ale aspon tu nebude polovica kazdej diskuje jeho vylev ako sa s niekym hada

    ondrakomous22.01.2016 - 16:54 Trvalý odkaz

    ja se s nikym nehadam, jenom si trvam na tom, ze xperia z5c je kvalitni telefon, stejne dobry jako iphone, mel jsem moznost oba telefony srovnavat a nesouhlasim s nazorem, ze apple je lepsi. Maxim: ty se hlavne starej sam o sebe, omezuju te v necem? cim si prispel do diskuze ty? zatim si vzdycky prispel do diskuze jenom spamem, zalovanim, atd.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.01.2016 - 16:58 Trvalý odkaz

    Zazracne to nie je, to je pravda.
    Kazdy vsak vie, ze im nechyba kvalitny dizajn aplikacii, podpora tretich stran, udalosti, a prepojenie so sluzbami v US a vcelku rychli developeri. Od vydania iOS9 v septembri pride o chvilu uz tretia iteracia 9.3 a prinesie opat zopar noviniek.
    Android mal 1 mensi bug-fix release a obcas vypusti nejake bezpecnostne zaplaty. A kopa telefonov sa stale vydava s 5.1 (ani nie 5.1.1), a nevyuziva vyhody spravy prav aplikacii a DOZE, okrem nexusov, tak cely Androidovy svet pre Applistu/laika moze vyzerat trosku pomalsi, neflexibilny.
    Su to drobnosti, ktore rozhoduju, Apple ma priemerny HW aj fotoaparat, ale (dovolim si tvrdit), najrychlejsie spustanie aplikacii (ake som videl) a kamera ma krasnu expoziciu (vratane videa).
    Ziaden zazrak.

    ondrakomous22.01.2016 - 17:04 Trvalý odkaz

    wayne, ty bys mohl byt jablickarsky kazatel, hele vezmi teda xz5c vem si stopky a porovnej spusteni apk s applem na ip6S, ok kolik setinek budou rozdily? xz5c ma jeden z nejrychjsich fotaku, snimek odfotis do 2 sekund-hw.spoust, pouziva novy snimac, ktery ma zatracene rychly ostreni, dal ma vodeodolnost! vodeodolnost apple vubec nema, jenom pro predstavu vyroba takovyho mobilu je podstatne nakladnejsi, protoze vsechny hw. soucastky musi byt utesneny. dal xperia ma stereo repraky, dal sony ma lepsi pomer display/telo. dal sony ma vetsi baterku pomer display/baterka. dal pouziva bezny konektor.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.01.2016 - 17:15 Trvalý odkaz

    Staci odfotit snimky z nejakej party v slabsom svetle.
    Alebo natocit 4K video dlhsie ako 15-20 minut (vystupenie deti v skolke napr).
    Staci nainstalovat content blocker do Safari na zablokovanie reklam alebo AdBlock s nepodporovanou starou verziou aplikacie; AdBlock maju vlastny prehliadac.

    Su to naozaj drobnosti, ak pre teba je Z5C vyborny telefon, to je ok, hoci Android toho dokaze vo vseobecnosti viac ako iPhone, ma zasa veci, ktore mi vadia viac, ako tie na jablku.

    ondrakomous22.01.2016 - 17:19 Trvalý odkaz

    speed test https://youtu.be/2m5-hro1zPA
    rychlost fotaku https://youtu.be/uk1ohwKdzBQ
    ty rozdily jsou tak strasne maly, ze to nema ani smysl resit, ale kde je rozdil v cene 200 euro? jak dlouho trvalo applu, nez ios 9 vyladili pul roku? xz5c je uplne nova, jak se software vyladi na android 6, tak bude stejne rychly, mozna jeste rychlejsi. jestli to nekomu pripada jako pomala reakce, tak pak asi nevidel "pomalou reakci". taky chci podotknout, ze android se porad zlepsuje, IOS se zlepsuje jenom po strance "graficke", ale jinak programatori applu jsou totalni impotenti. okopirovali notifikacni centrum, okopirovali gesta, android to v ty dobe davno mel. xperie jedou vsechny na 5.1.1 ty lonsky a predlonsky vlajkovy lode na 100%.

    jardo.suster@g…23.01.2016 - 14:32 Trvalý odkaz

    Ale ved ja som kludny, uz nemam k nemu viac co dodat.

    Juraj20.04.2016 - 21:04 Trvalý odkaz

    Moze mi niekto poradit ako mam na z5compact zapnut staminu?mam verziu 6.0 a vobec to tu nieje. Ako niekto vie poradit. Dakujem