Sony Xperia Z3 - fejslift zameraný na hrúbku a výkon

  • Enceladus 14.11.2014 - 14:02

    Dobra recenzia.manzelka ma tuto xperiu ja z1c a ten rozdiel je citit- myslim tym napr.display,dvojite tuknutie na displey a.jeho rozsvietenie.a.este.viac malych drobnosti,ktore su.fakt dobre vychytavka.ja poskulujem po tej malej z3,ale.tak neviem.s tym co mam som velmi spokojny.vydrz je fakt dobra co.sa.tejto (pre mna) velkej kravy tyka.vyzera dobre,je.to.svizny telefon.prakticky bolo povedane.vsetko,mozno by som dodal k tym krytom na micro usb nieco.podla mojho nazoru su j Konstruovane takym istym sposobom ako na z1c a ja ju mam uz vyse pol roka a to neustale.davanie.tohto krytu vobec nevadi,je pevny ako za nova a dobre prilieha, Tak tu by som.sa.toho velmi neobaval.skor by som sa obaval osuchavania bokov telefonu.silikonove puzdro je.super,ale ja mam z toho nervy,lebo to.strasne.zvacsuje telefon.este jedna vec k 3'5 mm jacku.na z1c som skusal kupel a umyvanie a tak sa mi zda,ze po tomto pokuse ked som strcil samceka.do.samicky :-) mi v sluchadlach sustalo tak ako ked mate.poskodene kabliky,vyskusal som aj druhe.a.tretie.uplne.nepouzivane sluchadla a ten isty zvuk,tak neviem co to je.som rad,ze sa.tu konecne chvali aj sony,nie.len samsung :-) niekde v prvej tretine recenzie mas preklepy v texte,ale to nic nemeni na tom,ze tento telefon je velmi dobry ;-) ospravedlnujem sa za preklepy,ale asi mam velke prsty na.klavesnicu v mobile.:-)

  • Nestor14.11.2014 - 14:52 Trvalý odkaz

    ip 68 je trvalé ponorenie..67 je popísaná v recenzii..tak aké ip má...nieže by ma to nejak velmi zaujimalo.dizajn sonyciek mi moc nejde..a tento je este zaobleny ako ajfoon

    Lenka Ivančíková14.11.2014 - 15:50 Trvalý odkaz

    Je to napisane v tabulke specifikacii v Zakladnom infe. Splna certifikaciu IP65 a IP68. Xperia Z3 by mala vydrzat pobyt v hlbke 1,5 metra az po dobu 30-tich minut.

    janesbond114.11.2014 - 16:50 Trvalý odkaz

    Tiež si myslím, že je to kus nejednoznačne uvedené...pokial ma z3 IP68 mala by mať krytie odolné na trvalé ponorenie do vody... Co by bolo uplne super.:).

    bedo14.11.2014 - 17:47 Trvalý odkaz

    Ano presne tak sa to uvadza aj vsade inde, no v recenzii je uvedeny 1 meter...

    Lenka Ivančíková14.11.2014 - 20:44 Trvalý odkaz

    Spravne malo byt uvedene 1,5 metra. V texte som to opravila. Dakujeme za upozornenie.

    ondrakomous14.11.2014 - 20:51 Trvalý odkaz

    bavite se tady o nicem, staci si projit diskuzni fora, kazdymu druhymu tam natekla voda vetsinou pres zadni cocku fotaku. servisak Michal by o tom mohl vypravet, sam jsem to na xperii mel. neverim tomu, ze vam seris neco vrati, pokud zisti, ze vam do mobilu natekla voda. jde o to, jak prokazes, ze si treba spatne nezacvakl krytku a opacne, ze byla krytka zatesnena. prece muze selhat lidsky faktor, mala nepozornost.

    janesbond114.11.2014 - 20:54 Trvalý odkaz

    Vtom prípade by sa mala uplatniť dôvodná reklamácia

    ondrakomous14.11.2014 - 20:58 Trvalý odkaz

    jo a co, kdyz ti prodejce reklamaci neuzna, ze ti tam natekla voda pres krytku, ze si ji spatne zacvakl, dokaz to, ze si ji zacvakl spravne. je to technicky nedokonaly reseni, potencialni problem pro zakazniky i vyrobce. narazil jsem v diskuzich na jednoho cloveka, kdy se mu xperia ohla v kapse, dokonce ze mel ohly dva kusy, on i jeho manzelka, presne jako to delaji ty novy iphony a kdyz sel reklamovat, tak ho prodejce vyhodil. vis, jak se tady reklamuje? dneska ti reklamaci nikdo neuzna, kde sou ty casy, kdy menili iphony kus za kus. kazdej zasah do telefonu je dalsi potencionalni problem, podivej se na servisaka Michala, ktery nic neuumi a nevi. takovy lidi dneska opravuji mobily. a je to vsude. kolikrat prinesu telefon na opravu a ten servisak na me cumi jak sova z nudli, pak tam nakape sekundakem lepidlo a hotovo. to si ty vogo, lidi, uvedomte, ze telefony nejsou od prirody na sprchovani.

    janesbond114.11.2014 - 21:09 Trvalý odkaz

    Tu nemá byť žiadne "co když" Ak neuzná a viem, že som v práve, alebo som si istý, že som pri používaní výrobku, zariadenia atď. nespravil chybu, tak musí! Ak nie, dám to prešetriť na SOI.. Ak sa budeme držať argumentu "co kdyz", tak to žiadny zakúpeny výrobok už nemusíme nikdy reklamovať. Lebo co kdyz....

    ondrakomous14.11.2014 - 21:14 Trvalý odkaz

    ok, tak ti to napisu jinak, neuzna ti reklamaci a zadna SOI ti nepomuze, probud se, kde zijes. musel by sis nechat udelat znalecky posudek, plus zaplatit pravnika, ty musis prokazat, ze si tu chybu neudelal, myslis si, ze nekomu bude stacit nejaky tvrzeni, to nema zadnou vypovedni hodnotu. tak to funguje u nas. takze v reklamacnich sporech nemas absolutne zadnou sanci, pokud nejsi milionar a nevis co s prachama. navic pokud takovy soud prohrajes, tak platis vsechno ty. tady uz to nefunguje tak, ze ti vrati penize, nebo daji novy zbozi, oni to v lepsim pripade opravi, ale opravi to amaterskym neodbornym zpusobem, protoze dobrych servisu je jako safranu. a to co tvrdi Michal, ze se meni kus za kus, tak to tady nikdo nedela. znam tady tak dvacet prodejcu minimalne, takze vim presne o cem mluvim. z tech dvaceti je jeden poctivej. a nejhorsi jsou prave ty "autorizovany servisy", kdy ti za kazdou polozku nauctujou stovky euro navic. To stejny je to dneska u operatoru.

    janesbond114.11.2014 - 21:32 Trvalý odkaz

    Už ako k veci pristupuješ Ty alebo niekto kto si nevie vydobiť svoje práva je na každom.. Ja som sa ešte nestretol s tým že by mi neuznali reklamáciu..aj keď musim priznať, že niekedy som musel oboznámiť príslušný úrad aby na to dohliadol ..zrazu sa dalo ...

    ondrakomous14.11.2014 - 21:36 Trvalý odkaz

    pisu to z globalniho hlediska, nepisu to z pohledu jednotlivce. vim, do kolika xperii natekla voda a kolik lidi to plus minus reklamuje, neni jich malo, pak tyhle vytopeny mobily dal koluji jako pouzity, je to proste nestesti pro celej mobilni prumysl. nejhorsi jsou prave vytopeny telefony. ty nemas prakticky zadnou sanci to poznat, kdyz si napr. kupujes pouzity mobil. hodnotim to z hlediska toho sekundarniho dopadu. vidim v tom cisty marketing, takovy trend, ktery nebude mit dlouhyho trvani, elektronika nema rada vodu, to nas ucili ve fyzice. pokud to mam hodnotit z hlediska uzivatele, jednotlivce, tak je pro me daleko dulezitejsi, aby byl telefon opravdu pevny, neohybal se, neposkrabal se, aby opravdu vydrzel mechanicky poskozeni, to v recenzi taky zaznelo, ze se poskrabe. jak je to mozny? Cinsky telefon, ktery mam doma se neposkrabe.

    janesbond114.11.2014 - 21:50 Trvalý odkaz

    Po pravde, ja vieš čo mmôžem na globálne hladisko....Raz má ten mobil certifikát na niečo a keď to niečo nevydrží, pojdem s tým aj do samotného pekla ak viem, že som s ním nerobil nič, čo by bolo v rozpore s jeho správnym užívaním.....ale to sme už poriadne mimo témy.. Sorry

    ondrakomous14.11.2014 - 21:58 Trvalý odkaz

    certifikat je obycejnej kus papiru, je to zkouska, ktera se zkousi v laboratori za laboratornich podminek. takze se pouziva laboratorni voda, certifikovany meritka, certifikovany hodinky a dalsi podobny srandy, ktery potrebujes k provedeni zkousky, dela se to v laboratorich takovy jaky byvaji na fakultach. jenze u nas na bazene nejsou laboratorni podminky, ve sprse taky nemam laboratorni podminky a pak se bavime o tom, ze sprchovanim v nelaboratornich podminkach muze dojit treba k prirozene degradaci materialu, korozi, oxidaci.

    janesbond114.11.2014 - 22:05 Trvalý odkaz

    Kde vzarucnych podmienkach sa uvádzaju tieto skutočností o tom, ako to plní účel len v laboratórnych podmienkach?

    ondrakomous14.11.2014 - 22:12 Trvalý odkaz

    kde to mas v podminkach netusim, ale vim, co dokaze hydrostaticky tlak v zavislosti na hloubce. me by jako spravnyho rejpala taky zajimalo, jak sony resi tyto reklamace. protoze podle toho certifikatu by bezny uzivatel musel nosit stopky a hloubkomer.

    janesbond114.11.2014 - 22:23 Trvalý odkaz

    Neviem co ma tato tvoja vedomosť s tym, ze certifikát ip68 ZARUCUJE to ze daný výrobok vydrží určite podmienky -ponorenie do vody, nie to este oplachnutie pod vodou...

    ondrakomous14.11.2014 - 22:30 Trvalý odkaz

    lenka to psala, je to do 1,5m 30minut, ale v takovy hloubce fotky neudelas. my potrebujeme aspon 3metry a 2hodiny pod vodou, zejo. proto od zacatku pisu, ze je to pro me jako potapece nepouzitelny. je to fakt akorat na myti nadobi telefonem, akorat v recenzi zaznelo, ze zadni kryt poskrabe i proud tekouci vody. kde soudruzi v sony udelali zase chybu.

    janesbond114.11.2014 - 22:33 Trvalý odkaz

    Tak uz sa bavime o potápačoch:D. ..no dobre stačilo uz :D

    ondrakomous14.11.2014 - 22:38 Trvalý odkaz

    u zarizeni v cene notebooku cekam ponory minimalne do hloubky USS Nautilus.

    janesbond114.11.2014 - 22:51 Trvalý odkaz

    Aj tak sa da vnímať táto problematika..

    ondrakomous14.11.2014 - 23:02 Trvalý odkaz

    jako neni to spatnej mobil, ale musime si taky polozit otazku neni vyhodnejsi koupit xperii z1c, ktera stoji 1/2.

    oliver9916.11.2014 - 18:25 Trvalý odkaz

    "Na pomerne veľkom displeji s Full HD rozlíšením vyzerá takéto video veľmi pekne. Dlhšie nahrávanie však dá hardvéru trochu zabrať, preto sa nečudujte, ak sa nahrávanie zrazu vypne. Sony o tom vie a upozorňuje na to hláškou na displeji."

    neuveritelne, rovnako blbla aj Z2, neosetrene, prask aj do Z3, lebo marketing zavelil, tfuj
    (preco to nie je v minusoch?)

    jarpo16.11.2014 - 21:36 Trvalý odkaz

    oliver99: Súhlasím s tebou, riadna hovadina.
    A mimochodom, na full HD displeji by bolo rovnako pekné full HD aj 4K video :-)
    Ináč ma pri tomto systéme celkom šokuje to vyťaženie RAM, že 1,7 GB. Veď toľko mi zaberá Windows 7 aj s pár spustenými programami :-o

    marek18.11.2014 - 15:29 Trvalý odkaz

    nech si robia 2 zariadenia do roka, ale keby ich aspon odlisili napr. tym, ze prve by malo omnibalance a druhe dizajn takej xperie T.

    Nightmare18.11.2014 - 15:39 Trvalý odkaz

    ...a to uz su viac menej vonku parametre novej Xperie Z4 hm