Sony Xperia E4g (E4g Dual)

  • Peto 24.02.2015 - 16:53

    Slabé rozlíšenie displeja, inak normálna dolná trieda.

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease24.02.2015 - 17:50 Trvalý odkaz

    Veď je to low-end. Ale keď na to pozerám tú E4 si mohli odpustiť spred týždňa. Tu je LTE + new MediaTek MT6732 - ktorý dáva v AnTuTu cez 30 litrov. Čo je viac ako S615 (cca 28) a daleko pred S410 (do 20 tis.)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease25.02.2015 - 00:27 Trvalý odkaz

    Na GSMarena udávali cenu 130€ za LTE verziu a 120€ za 3G (dual-sim).

    Edit: zrejme oba podporujú LTE - takže E4g dual bude jeden z najlacnejších LTE fonov na dve simky.

    Michal25.02.2015 - 00:40 Trvalý odkaz

    štartovačka je samozrejme pohyblivá v zavislosti od trhu, ale myslím, že toto bude primarne patrit pre rozvojove trhy, východnu a juhovýchodnu aziu. Avšak stenley napisal, cena je adekvatna, papierovo ten telefon určite na 150e štartovačku nesklame. Sklamanim pre mna sice je Mediatek a Mali, ale holt ta cena sa musela niekde prejavit, prekvapenim je pre mna absencia NFC a MHL, za posledne 2 roky sony nevyrobilo model ktorým by tieto funkcie chýbali. To Nfc davaju aj do každeho prislušenstva (však je to ich technologia, patentovana SONY) takže strelil bys om že to bude mat, rovnako ako proximity senzor a indikačnu diodu. Ta predošla E4-rka co sa spominala ta ma obec nenadchla a považoval som ju za zbytočný model, tato už vyzera viac k svetu. Cena adekvatna a predsa len jedná sa o sony a za tu značku sa tiež čosi plati a to nenaražam na meno ale na tech./zakaznicku podporu, servis, zarucný mimozarucny, množstvo typizovaneho prislušenstva, nahradne diely a podobne. V pohode ničím to nepokazili, žiadny 512 ram sa nekona ani 4gb vnutorneho priestoru, absencia diody fotaku alebo prednej kamery. Koplexne vybaveny low end so slušnou bateriou. Tento MT kludne može konkurovat čine.

    Michal25.02.2015 - 00:43 Trvalý odkaz

    Inak k tomu NFC, na tých fotkach je NFC zobrazene na zadnom kryte:D takže by som tipol, že to NFC bude mat:D

    Nightmare25.02.2015 - 01:10 Trvalý odkaz

    Lenka uz si si upravila u tej Xperie E4 ten procak aj grafiku?:P

    Michal25.02.2015 - 02:31 Trvalý odkaz

    Tak teraz čisto selským rozumom..Akože za necelých 150e dostanem dnes Low end od sony s výkonom vačším ako vlajkova lod za 500E (Z3)? čo sa týka gpu. A to neberem v uvah ten markanty rozdiel v rozlišení LCD, ktorý hra do karát tiež tejto E4rke.

    A tie Zoppa, no nemoem si pomoct, len par ludi som videl počul čo ho maju..z O2 všetci..a to teda každy prišerne lutuje. Prave pri tejto značke som sa tento rok 2 krat stretol, že to ludia doniesli rozbite a končilo tým, že to hodili do elektronického odpadu (ako 15rocnu nokiu na ktoru sa už neda kupit baterka)a že kolko by to stalo, a tam je kamen urazu..kto na to ma diely?cenníky, dovoz? jedine objednavat z ebayu? z činy čakat mesiac?naslepo? potom či vobec to pojde? a cena? nerentabilna takmer prevyšujuca cenu telefonu. Proste jednorazovka. Nejako sa neviem odosobnit od toho že mobil asi nema byt ako ponožky (pár za 4e) že ked sa roztrhne na špičke že ju proste vyhodiš, bo sa neoplati to zašívat. Ludia to nevedia, nenapadne ich to a predajca im to nepovie, sam to nevie, je predajca, rieši normy, po tech. stranke vie prd, ja to tu opakujem na fore ako cvičena opica, ludia vyhybajte sa tomu, tej pofidernej čine. Neviem kto to raz povedal ale tu to plati maximalne presne:"Niesom tak bohaty aby som kupoval lacne veci" toto sa ti pokazi hadžes to do koša ina možnost nie je. A že sa to kazi neskutočne, ta cena sa ti prejavi, najčastejsie na pajkovaných spojoch, sim čitače, usbečka a vlastne šetko čo pajkuju rychlovyrobou nizkonakladovou na dosku. Ked vidim aku kvalitu maju a ako su letovane spoje na micro usb na prestigiu je mi do plaču, to by oja pubertalna sestra tak naletovala. Nesymetrické, nelepene, neistené, letovaneé bezolovnatým cinom, ktorý je proste makky a nema tak dobru prilnavost. Serte na to..na prestigio, evolveo, zoppo, gsmart, myphone, tracer a podobne.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease25.02.2015 - 08:22 Trvalý odkaz

    @Mišo
    fonov s týmto čipsetom (MT6732) je asi 5. Na našom trhu žiaden. Ako som písal vyššie, v testoch dáva cez 30 tis. V AnTuTu. To je komplexný výkon, Z3 cez 44000. Ale GPU tam pacli fakt silné. Na tom si zahráš akúkoľvek hru. A ak to bude odladené ako sme u Sony zvyknutí, tak to bude "lietadlo" s tým rozlíšením ;-)

    @Stanley 38
    MT6582 nemá podporu LTE, takže kľud. Na GSMarena majú, že 5" displej - celé zle.

    Kuk sem
    http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-e4g/specific…

    PS: k tomu ZP920 len tolko, fullHD a 2300mAh je nezlúčitelné s používaním. Takže DOVI ZOPO

    ondrakomous25.02.2015 - 13:38 Trvalý odkaz

    koho zajimaji tabulky, chci qualcomm. Sony Xperia E4g tohle ma byt nova generace smartu? dva roky stara xperia m to strci do kapsy.

    Michal25.02.2015 - 16:01 Trvalý odkaz

    Dle mne stačí androidu na bezproblemový chod len 2 gb ram a odladený systém, ktorý nezatažuje zbytočnostami či uživatela alebo HW telefonu. Nejako nepoberám úplne tie Benchmarky, vieš Meizu sa pýši so skore 50tisic ale MT mrzne , seká, vypína sa. to mi je tých 50tisic na 2 veci. Nehovoriac, že tie výsledny sú ovplyvnitelné, Samsugg by o manipulovani s Antutu vedel napísat dvoj-zvazkový román a celkovo su akési pofidérne meniace. Pre príklad na mojom Z1c (ofi FW Sony 4.4.4, bez rootu, 40nainštalovaných ap) prvý test výsledok 41 120. Nasledne som telefón len reštartoval, a vybral pamatovu kartu (cca 12gb dát) a robil druhý test - výsledok 43 437. Skoro 2 a pol tisica, len tak hore dolu, preto akosi nemám dovody verit tým benchmarkom.

    ondrakomous25.02.2015 - 16:13 Trvalý odkaz

    jestli si tento mobil prohlizi firma huawei, s modely g6, honor 3c, tak se musí valet smíchy. nejlepší je "dizajnova vychytávka" display prilepeny na konstrukci pripominajici "obri telo vorvane", při prvním padu na zem se display rozbije na ....., tento model bude lahůdka droptestu. myslel jsem si, ze nejde vyrobit hnusnejsi mobil jak htc 310, ale tenhle mobil prekonava všechny, odpornejsi mobil jsem snad nevidel. jenom to potvrzuje, ze sony ve sve vlastní bezradnosti a neschopnosti jsou schopni udelat prakticky cokoliv, titanik se dal potapi, tonouci se mediatéku chyta.

    viperman26.02.2015 - 10:09 Trvalý odkaz

    to by nebol ondrakomous kebyze zas vsetko neofrflal a same hluposti nepopisal...

    ondrakomous26.02.2015 - 19:46 Trvalý odkaz

    co je tam hloupyho, když vyrobci odjakživa sklo zasazuji dovnitř ramecku, aby nedoslo k poskozeni displaye, k tomu se dospelo po letech vývoje smartu, jenom sony display "vystrci ven z ramecku", nonsense na druhou. ten dizajner, který tohle vytvoril pravdepodobne nikdy nevlastnil mobilni telefon, vypada to jak vytvor "nejakyho zhulenyho stredoskolaka s umprumem". vypada to, ze dizajner, který navrhoval xperie pro stredni tridu, M, L ze sony davno zdrhnul, jinak si nedokazu vysvětlit takovej trapas. to snad navrhovala sekretářka, která si v pracovni době lakuje nehty, nebo sony podepsali velkolepou smlouvu s dodavatelem displayu, jinak si to nedokazu vysvětlit. uz ted si z toho delam srandu, vidim ty tucny titulky v reklamne sony, nova xperie E4 vždycky dopadne na display, udelali jsme to pro Vas. WE LOVE YOU SONY.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.04.2015 - 22:25 Trvalý odkaz

    Co by povedal. Kupi a napise ze kauf roka.

    ondrakomous07.04.2015 - 22:54 Trvalý odkaz

    videl si fotky z e4 kamery, to sou rozmazany exkrementy, cesi a slovaci to mozna kupujou, zahranicni servery daly titulek "fish out of water", u myho xiaomi daly titulek "updrade jak se patri",tento model mi pripomina "parky z lidlu", prodejni hit pro "lidi bez mozku", ty chod radsi dostudovat druhou hornickou, nebo to budes jest celej zivot.

    ondrakomous08.04.2015 - 11:28 Trvalý odkaz

    ty beres ty banche z antutu jak nejakou bilbi, ty vogo, co ti na to mam rict, kdyz se o mobily chces zajimat, tak zacni cist recenze, pak se zacni zajimat trosku o historii, vis kolik stoji vyroba toho chipsetu od mediateku? a kolik stoji ten qualcomm, chapes, ze mediatek ma vykon upravovanej jenom do banchu, mental ti da linky, kdyz to nebudes schopnej najit, dokazes pochopit, ze v tom redmi je 64bit, kterej bude podporovanej v 5andoridu, on ma i jiny vyhody podporuje pasma LTE, je uspornej, podivej se na konkurencni modeley s timto chipsetem, jsou cenove uplne jinde jak toto sony. sony nikdy nepouzivalo mediateky, ted po nich sahli, protoze maji financni problemy, nekdo si muze myslet, ze to sou medialni famy, ale vis oni nemaji jediny poradny telefon ve stredni tride, maji dobrou jen radu Z. rikal jsem ti to nekolikrat vykon chopsetu neni vsechno, ty bys mohl psat renceze v Cesku, ses jak robot, kterej nepouziva mozek. skore v antutu je klasickej reklamni trik, kdy vyrobce telefonu potrebuje nalakat novy zakazniky, kterym ukaze megapixely, vykon v antutu, ty pak prijdes domu a zistis, ze se ti mobil seka a fotky jsou rozmazany, priklad. precti si tohle http://gadgets.ndtv.com/mobiles/reviews/sony-xperia-e4-dual-review-a-fi… "We found the Xperia E4 Dual's performance in day-to-day usage to be very mediocre as we constantly faced lag and stutters. Sometimes, our swipes registered as taps and opened apps instead of scrolling between homescreens", vidis seka se, takze vykon je nastavenej maximalne na banche.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.04.2015 - 12:18 Trvalý odkaz

    Ondra trochu spletá. Toto je vlákno o E4g nie o E4.
    MT6732 má architektúru inštrukčnej sady ARMv8-A (64-bit), taktiež podporu LTE atď. Je vyrábaný 28nm technológiou ako S410 takže úsporný bude rovnako.
    Nakoniec aj v tom "pseudoteste" píšu výborná výdrž na 2300mAh batériu.

    E4 nemá autofocus (narozdiel od E4g), takže je zbytočné vôbec dohladávať nejakú recenziu ako to fotí..

    ondrakomous08.04.2015 - 13:01 Trvalý odkaz

    aha, novy geekovsky znaceni sony modelu, v tom aby se pes vyznal, ted uz chapu ty nekonecny diskuze na netu, lidi jsou zmateni a ja taky, pak vyjde jeste E4wc-s ochranou proti vniknuti zubni pasti a toaletni vody, sony forever, kdo tyhle lidi plati?