Skúsenosti so Sony Xperia U

  • Luca 07.09.2013 - 17:23

    Jedna znama ma s tymto telefonom velmi zle skusenosti. Pocas telefonatu dochadza k preruseniu hovoru a treba znova vytacat cislo. Okrem toho vypadava v stand-by cela siet. Prva reklamacia "riesena" tak, ze ti trkvasi v servise urobili downgrade z Andoid 4.0. na stary 2.3. A ze "opravene". Druhu reklamaciu neuznali, ze vraj tento srot funguje. Vypadky vsak pokracuju nadalej a pojde znova na reklamaciu. Inak, telefon ma mizrerne malu RAM a velmi malo priestoru na ukladanie veci.

  • Michal07.09.2013 - 23:21 Trvalý odkaz

    Za to, že sa spravil downgrade nie je nikto trkvas. V autorizovanom servise Ti do mobilu nainstaluju takú verziu FW, ktora je pre daný model najvhodnejsia. Výpadok aplikacii alebo hovorov je vacsinou zavada SW. Pokial ma clovek v xperii U nainstalovaný FW, ktorý nie je až tak vhodný a zaroven je telefon od operatora (hlavne orange) čiže brandovaný, nie je sa čomu čudovat. Operati Vám svojim brandom vačšinou SW v telefone akurat tak pose...Xperia U je v servisoch docela často, avsak 90percent zavad je SW problemom a takmer vždy sa jedna o kombinaciu operatorský brand a 4.0.4 android, čiže niečo čo v tom telefone nema od výroby čo robit! Mechanicky sa Xperiu U kazí minimalne. Druhou vecou je trieda telefonu, je to telefon nižšej triedy za 200e, preto sa neda od neho očakavat vysoký výkon. Operacna pamat na hodnete 512Mb je cene adekvatna. Avšak uživatelia, ktorí vlastnia xperiu U su vačšinou ženy alebo teenageri. S prepačením ten telefon je zasra... tolkými aplikaciami tretich stran, ktore su stahovane uživatelom, že sa niet comu cudovat. Pokial spojite Skype, Facebook, Whatsapp, Viber, Twitter a este doinstalujete nejaký iny internetovy prehladac, tak je uplne logicke, že tých 512 ram, z ktorých je pre uživatela po zapnutí vymedzených nejakých 350 dostava poriadne zabrat a aplikacie padaju, Mt sa reštartuje, proste preto lebo to nezvlada. Ani v tomto pripade sa však nejedna o výrobnu zavadu telefonu ale skor by si technicky nezdatný uživatel mal čosi naštudovat kým da MT do servisu.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.09.2013 - 23:38 Trvalý odkaz

    pokial clovek nie je typ ze sa sem tam o telefon stara a rozumie sa co to do systemu na urovni bezneho pouzivania pc, lepsia volba by bola mozno lumia alebo iphone. sam mam handroid a som happy ale nemusi sadnut kazdemu..

    Nightmare08.09.2013 - 01:04 Trvalý odkaz

    viete co?milujem ked niekto na danu znacku pise dristy...kazdemu sadne nieco ine,kazdy fon ma svoje MUCHY aj taky Iphone...napr ja by som ho nekupil ani keby som bol multimilionar...tiez zboznujem ako jeden dotycny kyda na P6 pri tom ho ani nemal v ruke ba mozno ani nevidel z vrtulnika vacsinou sa porovnava s SGS3 co ma co ponuknut okrem vychytvok a moznej (3.000mAh) baterii nevymenil by som ho a mal som moznost vyskusat aj SGS3 mna moc nenadchol...okrem TouchWiz vychytavok

    Me_Gusta08.09.2013 - 02:38 Trvalý odkaz

    vidíš to! aj ty kydáš na iPhone :D ale keď to miluješ, tak sa to dá ospravedlniť :)

    No keď mám aj ja vyjadriť svoj postoj k Účku, tak je to fajn mobil s fatálnou chybou, ktorá je pamäť. S androidom 4.0 mal tuším Sony problém a preto to blbnutie systému. Účko je starší telefón a vtedy bola 512MB RAM štandart strednej triedy, čiže na Sony sa za tento model hnevať nemôžeme, pretože je pekný, šikovný a ako stvorený pre ženy, ale tá pamäť :(

    Nightmare08.09.2013 - 02:45 Trvalý odkaz

    ale kritika kvoli jednej veci k danej znacke,alebo prvy mobil tej znacky mi pride trochu odveci

    Luca08.09.2013 - 09:13 Trvalý odkaz

    @predajna_autotel: Ten telefon fungoval niekolko mesiacov absolutne v pohode na 4.0.4. Nepomohli tovarenske nastavenia, ani ten "skvely" downgrade, lebo telefon tu chybu vykazuje aj na 2.3.7. a to aj bez akejkolvek doinstalacie aplikacii. Teda chyba je aj po downgrade a len s tovarenskymi nastaveniami. Tak clovek nemusi byt rovno servisak, aby prisiel na to, ze to nemoze byt nic ine, nez vyrobna chyba. Samozrejme, typicky slovensky servis to zvali na technicku negramotnost zakaznika, bez toho, aby tomu venovali viac casu, nez jeden test.

    viperman08.09.2013 - 11:56 Trvalý odkaz

    preco by 4.0.4 android v tom telefone nemal co robit? ved ten fW vysiel oficialne od sony ako update ;)