Orange HD Voice v praxi

  • Thim 12.09.2013 - 02:17

    A LG s Androidom 4?

  • Luca12.09.2013 - 08:07 Trvalý odkaz

    Je potrebne pri HD Voice mat zapnutu 3G siet, ci postacuje aj 2G ? Podla clnku zrejme 3G.

    petris12.09.2013 - 09:36 Trvalý odkaz

    orange vo svojej sieti na slovensku zaviedol hd voice takmer 4 roky po jeho sieti v moldavsku. netvarme sa ze sme vykladnou skrinou orange vo svete.

    orange podporuje hd voice len vo svojej 3g sieti a len v pripade ak obe strany v 3g sieti orange teda ako volajuci tak aj volany maju zariadenie s podporou. pri hovoroch do inych sieti hd voice nefunguje. hd voice nieje podporovane v 2g sieti orange.

    to ze v sieti maju pre tych co nepodporuju hd voice nasadene TrFO (transcoder free operation)je fajn ale to nieje hd voice ako by sa z vasho clanku mohlo zdat. to je skor o marketingu.

    k hudobnemu podmazu z videa - na potlacenie hluku z okolia sa predovsetkym vyuziva pridavny mikrofon na telefone ktory sluzi na redukciu okoliteho hluku. k tomu netreba hd voice v sieti.

    Martin Hrúzik12.09.2013 - 10:18 Trvalý odkaz

    petris> uplny suhlas. Mysliet si ze HD voice lepsie potlaca hluk z okolia je bud silna nevedomost alebo trpane PR Orangu. Neviem ktore z toho je smutnejsie. Tiez je nezmysel robit takyto test na dvoch roznych telefonoch, kde ZTE (podla videa) lepsie potlaca okolity sum ako ta placka(Note?). Nehovoriac ze telefony maju ine mikrofony, reproduktory atd. To bol problem prehodit SIMku do jedneho?

    petris12.09.2013 - 10:41 Trvalý odkaz

    @martan1981 suhlasim.

    redakcia uz pri clanku v ktorom ste informovali o spusteni hd voice v 3g sieti orangu som pisal o tom ze veta tak ako je napisana je nezmyslom. teraz ste ju pouzili opakovane. to je pr pre orange? potom mi tu ale chyba jednoznacne oznacenie ako reklama.

    "Technológia HD Voice je dostupná automaticky všetkým zákazníkom Orangeu na celom území Slovenska pokrytom vlastnou 3G sieťou."

    nie na celom uzemi slovenska pokrytom .... da sa to totiz chapat tak ze je cele uzemie slovenska pokryte 3g sietou. k pokrytiu celeho uzemia slovenska sietou 3g maju velmi daleko.

    spravne to teda malo byt takto: technologia hd voice je dostupna zakaznikom Orange Slovensko v celej vlastnej 3G sieti na Slovensku...

    nebudu tak vznikat nedorozumenia a rozne nespravne interpretacie.

    funboy12.09.2013 - 10:59 Trvalý odkaz

    A čo vlasná sieť Funfonu? Tú nikto nespomína? :-)

    Lenka Ivančíková12.09.2013 - 11:53 Trvalý odkaz

    Aby to bolo uplne jasne, vetu o 3G som upravila. :-)

    Richard Hombauer16.12.2013 - 17:15 Trvalý odkaz

    Nikde netvrdíme, že je okolitý hluk lepšie potláčaný. To by bol nezmysel. Ale vďaka vyššej kvalite prenosu je aj v hlučnom prostredí lepšie človeku cez HD Voice rozumieť.

    Martin Hrúzik17.12.2013 - 11:29 Trvalý odkaz

    Cez HD voice je cela kvalita hovoru vyssia, ci uz som v hlucnom alebo tichom prostredi. Cely ten test s vypeckovanymi reprakmi som nepochopil. To ma zmysel pri teste potlacenia hluku okolia. Keby ste zobrali 5 mobilov a skusali, ktori lepsie potlaci okolie. Ale pri HD voice takyto test nechapem. Nehovoriac o tom co pisem predoslom prispevku, ze cely test HD voice ste zmrvili tym, ze volas na dva rozne mobily. Otestovali by ste to vtedy, keby volas na ten isty, raz s Orange SIMkou a raz s inou.