Apple iPhone 6 - zbohom jablkovým mobilom do jednej ruky

  • markos9 27.11.2014 - 15:38

    pre mna je len vyhoda ze iPhony zvacsili uhlopriecku, proste mobil potrebujem mat ako univerzalny pristroj na vsetko a vela som na nete a na 5s sa mi pracovalo zle, bolo to fakt malicke a len na prilezitostne prezeranie netu, nie kazdy mame aj doma aj v praci pc a tak velka uhlopriecka pri mne vyhrava ci uz cestujem alebo kdekolvek potrebujem pracovat na nete a iPad sa mi nechce vzdy zo sebou nosit, aj ked v zahranici co som si vsimol tak ludia v metre alebo v muzeach alebo kdekolvek som ich stretaval, mali vo vrecku malicky iPhone bud 4, 4s alebo 5, 5s a na net kazdy iPad mini zo sebou, ja mam doteraz note2 a z iPhonov som si nemohol vybrat ale momentalne sa situacia zmenila tak uvidim casom ked sa znormalizuju ceny a vychytaju muchy, mozno iPhone 6+ bude moje buduce univerzalne zariadenie a iPad zostane navzdy doma :)

  • Martin Hrúzik27.11.2014 - 18:59 Trvalý odkaz

    Podla mna urobil apple chybu, ze nepredstavil 3 rozmery. Okrem tych dvoch mal ponechat aj rozmer 4 palce. Vela ludi si pytalo vacsi displej, ale rovnako vela ludi ocenovalo prave ten maly. Upadok applu je uz dlho pozorovatelny...

    Richard Hombauer27.11.2014 - 19:28 Trvalý odkaz

    Moja reč. iPhone 6 mini so 4'' displejom by bolo dokonalé riešenie. Aj pre mňa.

    ondrakomous27.11.2014 - 19:31 Trvalý odkaz

    Richarde, to se selfie se ti povedlo. Kde to je? asi nekde na horach, co? jinac to htc one mini vyzera naozaj bohovsky.

    Peto27.11.2014 - 21:36 Trvalý odkaz

    Alebo mali spravit 4 a 4,7 palcovy model.

    MirecKE28.11.2014 - 16:21 Trvalý odkaz

    Ak si porovnam recenzie iP 6 a 5C od Richarda, vidiet ze pri 5C bol este viac ''androidak'' a niektore odlisnosti SW a HW mu prekazali viac. Pri aktualnej recenzii vidiet ze je aktualne spokojny pouzivatel 5S a na odlisnoti si zvykol.

    Richard Hombauer28.11.2014 - 18:32 Trvalý odkaz

    Uznám kritiku každého majiteľa top androidu voči iOS, ale oba spomínané systémy majú svoje chyby aj svoje prednosti. Napríklad diktovanie textov v slovenskom jazyku, tak ako to ponúka iOS 8, nemá konkurenciu. Problém je, že recenzia iPhonu nemôže byť recenziou najnovšieho iOS, keďže ten sa kompletne nachádza aj v starších modeloch. A práve k iPhone 6 sa napriek kladnému vzťahu k iOS staviam kriticky.

    ondrakomous28.11.2014 - 21:17 Trvalý odkaz

    ios je nejlepsi system na svete!...."nabijeni pres toto prislusenstvi neni podporovano," Jestli to nebude tim, ze do 3gs toho peru 2A.

    MirecKE29.11.2014 - 01:01 Trvalý odkaz

    Suhlasim Richard, tak ako pises kazdy system/zariadenie ma svoje chyby a prednosti. Aj preto mam rad pri tvojich recenziach ze bez ohladu na zariadenie ake pouzivas, poukazes nie len na vyhody ale aj chyby. Skor som chcel poukazat na to, ze tam pekne vidiet ako si clovek sam vyberie co mu aktualne viac vyhovuje a ktore prednosti vyuzije viac na ukor chyb. Preto su pre mna casto az nepochopitelne nekonecne "vojny" v diskusiach pouzivatelov oboch systemov.

    ondrakomous29.11.2014 - 10:39 Trvalý odkaz

    Recenze na iphony 6 a 6+ nebyly objektivni, iphone 6 ma konstrukční chybu, ktera zpusobuje ohýbání telefonu, viděli jsme to všichni na videu, kdy dva Mali smradi ohli vsechny vystavene iPhony na prodejně někde v Uk. Nemecka renomovana redakce taky iPhone ohla a prisel ji následne výhružný dopis od společnosti apple. Redaktoři maji vysloveně zákaz upozorňovat na tuto fatální chYbu

    Lumiak62508.12.2014 - 12:58 Trvalý odkaz

    Myslím, že ani IOS nedorástol stále. WP8.1 ho dokonca prerástol. Tie foto z Iphonov sú nič moc - aj lacnejšie Lumie fotia lepšie. Na pivo a do obchodu chodiť s Iphonom. :) Ja síce na pivo nechodím, ale behávať chodím s Nokiou Ashou 202, alebo s Nokiou 113 a pustím si tam stopky. Tiež do obchodu mi stačia tlačítka. Lumiu a Xperiu mám v robote a tiež občas nosím powerbanku ADATA. :)

    ondrakomous08.12.2014 - 13:13 Trvalý odkaz

    Kdo sakra ses? genius, nebo poslanec?

    Lumiak62508.12.2014 - 13:42 Trvalý odkaz

    Ondra spýtaj sa SIRI. :) Ios nevie pracovať s 2 SIM, nevie posielať súbory cez bluetooth, tiež pamäťové karty nepozná. Je to obyčajný Foxconn s logom a systémom Apple. Každý update IOS = problém. Lumie prešli na WP8.1 bez problémov. Kvôli prenosu pripájať mobil k pc. Aj obyčajná Nokia Asha je šikovnejšia. :) Foto Iphon robí priemerné. Nič extra - asi je Iphone dobrý na obliatie pivom. :)

    Peto08.12.2014 - 14:25 Trvalý odkaz

    Nokia asha je sikovnejsia ako iphone? Mozno tak iphone prvej generacie...
    A nokie mali najlepsie fotaky tak 5 rokov dozadu, myslim, ze najlepsi fotak z tohtorocnych vlajkovych lodi ma iphone bezkonkurencne.
    A co sa tyka systemu, myslim ze wp je oproti ios o nicom...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.12.2014 - 15:55 Trvalý odkaz

    Nechaj ho Trenky, on je znackovy fanatik, jemu nevysvetlis...

    Lumiak62508.12.2014 - 16:33 Trvalý odkaz

    Trenky vlajková loď Iphone nie je. Nesiaha konkurencii ani po členky. Myslím, že WP si ani nemal v ruke. Napr. Lumia 830, 735, 730 fotia lepšie ako Iphone. Naschváľ nepíšem o Lumii z rafov fotomobilov, lebo tam by Iphony pohoreli. Asha bol príklad, že vie viac ako Iphone - poslať súbor cez bluetooth, má pamäťové karty a o výdrži batérie ani nepíšem. :) Možno už upratali aj špehovací Carrier IQ inde v IOS. Wayne keby som bol fanatik, tak nepíšem z Androidu. :) Média z Iphonu robia nejaký kult a pritom je to mobil strednej triedy - žiadny kráľ mobilov. Nemá ani na taký Blackberry Z30. No dobrý je možno pre tých, ktorí ho nosia na pivo. Tam Iphone jeho majiteľ vytiahne a všetci s promile sú asi paf. :)

    Peto08.12.2014 - 17:16 Trvalý odkaz

    Dam na tadu Wayna lebo s tebou sa hadat je ako vysvetlovat decku preco nemoze hadzat do okna kamene. Inak myslim ze si celkom nepochopil pojem vlajkova lod...

    ondrakomous08.12.2014 - 17:51 Trvalý odkaz

    4s, 5, 5s, 6 a 6+ foti lepe jako vyse zminovane lumie lumie 830-735-730, iphone 4s je strci hrave do kapsy, X let stary jabko, naposledy jsem ho zkousel, foti perfektne. neni vubec pravda, ze lumie foti lip. videl si fotky, ktery udelal Richard s tim novym iphonem, jsou v recenzi na iphone 6, absolutne spickovy fotky, nokia by se proti tomu vubec nechytala, zadna z tech, ktery jsi jmenoval. siri na 3gs nejde, na tom nejde nic, ani ten facebook nespustim, ale jde mi clash of clans, to ty na lumii zazijes nejdriv v roce 2020. muzu ti nafotit par fotek s iphonem 3gs, budes koukat, jak to paradne foti. zensky lehaji dobrovolne do zaberu jedna basen, kdyz vytahnu 3gs, holky za barem omdlivaji.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.12.2014 - 19:46 Trvalý odkaz

    Lumiak625 to preto, ze iPhone nie je len kus hardwaru, ale je to sucast ekosystemu Apple, ktory do seba zapada. Ked ale tebe staci, co mas, tak si to uzivaj, nemusis tu pindat na nieco, co nepoznas, len aby si ospravedlnil Tvoj blby pocit z kupy. Ano, Android je super, vela rootu, vela warez.

    Platit za aplikacie, taka nehoraznost, no nie, povedz?

    ondrakomous08.12.2014 - 21:41 Trvalý odkaz

    hlavne je blbost rict, ze vyse jmenovany lumie foti lip, nevim, co letos microsoft delal se snimacema, ale prijde mi, ze se setrilo, neni to zadnej zazrak, tvrdit, ze lumie jsou nejlepsi mobily na svete je neobjektivni, musime byt trosku objektivni, taky u letosni rady lumii byly pouzity zastaraly procesory a ty pristroje se dostaly na trh dost pozde, to rikam taky na rovinu, takze nebudu tvrdit, ze to je buhvijaka hitparada, lumie tezko budou konkurovat levnym androidum, vyrobcum jako jsou xiaomi, huawei, lg, lenovo, tam je microsoft prakticky bez sance, v pripade windows se bavime fakt v jednotkach procent podilu na trhu, ta platforma je umele udrzovana pri zivote, musi byt strasne ztratova, druha vec proc nejde srovnavat lumie s applem, protoze apple ma byt premiovy produkt, ktery je urceny pro lidi, kteri jsou ochotni zaplatit spoustu penez. cilem applu neni ovladnout stredni tridu, nepotrebuji prodavat "levny telefony", z toho duvodu mi prirovnani prijdou ujety. lumiak, vyrobce ti sice garantoval upgrady, nicmene budoucnost windows je podle me ve hvezdach. klidne to muze za par let skoncit jako dalsi symbian. kdyz si vezmes jak dlouho funguje platforma windows a kolika procentni podil ziskala, kolik se do toho projektu nalilo penez, tak ti musi v ocich svitit cerveny kontrolky. v podstate tady srovnavas firmu, ktera je v tezkym minusu s firmou, ktera vydelava obrovsky prachy. ona ta firma, ktera porad prodelava nemuze nabidnout uplne top vyrobky, protoze by prodelavala jeste vic. proto jsou dnesni lumie cimdal vic sizeny.

    Marek Vrba10.12.2014 - 22:07 Trvalý odkaz

    pán Hombauer.. a už ste skúšali rýchlosť zaostrovania aj kvalitu fotiek aj na Lenovo Z2 Vibe Pro? :)

    Peter19.12.2014 - 11:24 Trvalý odkaz

    "keby som si mal aj dnes vybrať medzi trebárs Xperiou Z3 Compact (ktorú považujem za takmer dokonalý android) a iPhonom 5S, vyhral by produkt Applu. Rozmermi, hmotnosťou, nápaditým príslušenstvom, hardvérovým tlačidlom pod displejom, prepínačom tichého režimu v bočnej stene, notifikáciami, ktorým začne konkurovať až OS Android 5.x, stabilnejšou cenou v bazároch a pocitom, že minimálne dva roky budem mať v mobile vždy najnovší operačný systém."

    Pán redaktor, potrebujem poradiť s výberom smartfónu, pretože v krátkom čase sa musím rozhodnúť, či k paušálu zoberiem Apple iPhone 64GB, Sony Xperia Z3 Compact, prípadne LG G3 alebo Samsung Galaxy Note 4. Iné modely, ktoré ma zaujali nezvažujem, lebo môj operátor ich neponúka. Iphone a Xperia sú veľkostne tak akurát do ruky, Note a G3 sú už placky, ale vedel by som sa prispôsobiť. Som dlhoročný iPhonista, iOS mi vyhovuje a môj posledný Android bol Galaxy S2, keď som si na rok odskočil od iOS k Androidu. Ten telefón ma však maximálne sklamal. Momentálne testujem 2 dni Xperiu a naopak, som z neho veľmi nadšený. Sony spravilo veľký krok vpred (a ako píšete, je to jeden z najlepších telefónov s Androidom v súčasnosti). Čo sa týka chodu OS, ovládania a celkového dojmu, z môjho pohľadu sa bez problémov vyrovná iPhonu. Veľká výdrž je plus, 2 GB RAM tiež, pretože môžem otvoriť v Chrome niekoľko tabov a pri návrate sa stránka nenačítava znovu, čo je podľa diskusií stále problém aj pri iPhone 6, keďže má len 1 GB RAM.
    Rozmery a hmotnosť neriešim, to je plus-mínus to isté. Ak by z iPhonu zmizlo HW tlačidlo, nevadilo by mi to. Prepínač tichého režimu je fajn, ale vedel by som ho oželieť.
    Väčší problém je aktualizácia systému, čo je v prípade iOS super vec.
    Čo však momentálne riešim najviac, je porovnanie fotoaparátov. Chcem, aby mi telefón nahradil kompakt v prípade dokumentačných záberov pre web a tiež videokameru v režime 50p pre umiestnenie dokumentačných videí na web a tvorbu videoalbumu detí.
    Tu sa obávam, že Xperia je na tom o dosť horšie ako iPhone.
    Môžem Vás poprosiť o radu, či sa kvôli fotoaparátu oplatí ísť do iPhone?
    K ostatným krátko: LG G3 a Note 4 sú možno až moc veľké, ale zvykol by som si. Vraj robia super fotky a videá, ale LG má problém s výdržou a displejom na slnku, Note zase TouchWiz, ktorý občas laguje.
    Čo by ste si vybrali Vy? Škoda, že iPhone 5S 64GB už nie je v predaji.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.12.2014 - 11:40 Trvalý odkaz

    Ak fotoaparat, tak iPhone, pokial si na iOS zvyknuty a kupis si lepsiu appku ako napr. Pro Camera 8 alebo Camera+, je to blizko ku kompaktu.

    Z3C je fajn telefon, mne napriklad nesadol a siel som do 5S. Som spokojny napriek vsetkym obmedzeniam a nedostatkom iOS.

    Ak Ta uz iOS nudi, Z3C bude zaujimavou volbou, najma so slubenou aktualizaciou na Lollipop do par mesiacov. Ale ci je to mobil na 2 roky, ked SONY prinasalo doteraz vlajkovu lod kazdych 6 mesiacov...

    Podla leaknutych info o nevydanych Z4C(4.8" fullHD) a E4 (ktora ma mat mediatek), sa vsak skor mracim ako usmievam, pri pomysleni na buducnost SONY, a to som uz par rokov ich fanusik. Tento rok im vsak podla mna celkom nevysiel...

    Lenka Ivančíková19.12.2014 - 15:23 Trvalý odkaz

    suhlasim s Waynom. :-) Na fotky a video by som brala iPhone. Mna Xperia Z3 svojim snimkami nepresvedcila. Mala som Z3 Compact.

    ondrakomous19.12.2014 - 16:24 Trvalý odkaz

    kamos si ted koupil nota 3 a presel prave z iphonu, ptal jsem se ho, tak co a on mi povida, ios je ios, android je takovej jinej.

    Peter19.12.2014 - 16:27 Trvalý odkaz

    Ak to správne chápem, tak poradie najlepších fotomobilov je: iPhone 6 ... dlho dlho nič ...

    Peter19.12.2014 - 16:28 Trvalý odkaz

    Lenka: a čo nasledovalo po Z3C?

    Peter19.12.2014 - 16:32 Trvalý odkaz

    Videl som na youtube množstvo videí robených iPhonom 6, 6 Plus, tiež Xperiami a inými, no všetky majú jedno spoločné - tráva nie je skupina stebiel, ale zelená fľakatá plocha. A to som si myslel, že FullHD pomôže. Pretože na výstupe z mojej Panasonic SDR-H90 tá tráva skutočne je skupina stebiel. Tak teraz neviem.

    ondrakomous19.12.2014 - 16:46 Trvalý odkaz

    omyl, nejlepsi fotomobil je lumia 1020 a pak dlouho nic. tady je tabulka s uvedenim velikosti snimacu. jsou tam uvedeny priklady. prvni na co se divam pri koupi digitalniho pristroje na foceni, filmovani je velikost snimaciho chipu. pak jeste nokia n8(nevyrabi se), nokia 808(taky se nevyrabi) http://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format proto debatu jestli foti lip apple, nebo sony povazuju za nesmyslnou, pouzivaji podobne velky chipy, cili je to vylozene o softwaru, lepsich vysledku se da napr. u sony dosahnout pouzitim aplikaci pro foceni, je to uz hodne o nastavovani. z Xperie jdou udelat taky nadherny fotky, ale musi se vic sahat do nastaveni. v plne automatickym rezimu ma lepsi nastaveni iphone. nekdo tady psal, ze sony maji jeste rezim superauto, atd. zalezi tam na konkretnim nastaveni, jak dobre umi fotograf pracovat s pristrojem, delal jsem nadherny fotky uz s modelem xperia Z a taky jsem se stretaval s nazory, ze to moc sumi atd......

    Nightmare19.12.2014 - 18:29 Trvalý odkaz

    ONDRA ty uz netrapos minule si pisal ze iPhone 5S foti najlepsie a daleko daleko nic teraz prises ze najlepsi fotomobil je prave Nokia Lumia 1020
    to uz neni ani vtipne

    ondrakomous19.12.2014 - 19:29 Trvalý odkaz

    minule jsme srovnavali uplne jiny modely, precti si to poradne, lumie 1020 ma velkej snimac, bavili sme se o lumiich 625, 730,830, tam sou maly snimace, pokud budou maly snimace, tak s tim nic nevycarujes. taky jsem psal, ze iphony foti dobre, ale na fotomobily s velkyma snimacima to nema, nokia 1020, nokia n8, nokia 808. u mobilu nemas v objektivu zadny poradny opticky cleny, pocitam ze tak 70-80% dela velikost chipu. snimace pro apple dodava sony, Michal to tady jednou psal. Jsou tam sonacky snimace, jenom iphone ma vic vychytanou automatiku. huawei taky pouziva sony snimace v modelu za 135euro, honor 3c ma sonacky chipy, vysledna kvalita je uplne srovnatelna s iphonem. i kdyby iphone fotil lip, tak ty rozdily jsou uplne minimalni, musel bys z mobilu delat velky vyrezy, nebo tisknout velkoformaty, pro instagramy a facebook bohate staci ta lumie 625, kterou taky koupis docela levne, to se myslim snazil ten clovek rict, jenom to nedokazal uplne presne vyargumentovat. muzu se klidne najit v archivu fotky z nokie n8, nemel bys sanci to nafotit s iphonem, prave kvuli tomu snimaci. za dobrejch svetelnejch podminek to nepoznas, jenze zadnej dobrej fotograf nefoti v poledne, nejlepsi zabery udelas rano, nebo vecer, kdy se zacne prave projevovat velikost snimace, kvuli svetelnym podminkam. ty potrebujes rozptyleny svetlo, ostry svetlo je na prd, pokud treba fotis krajinu, tak musis vstavat brzo jak ocas, ale najdou se i mistri, kteri vstavali po obede, jenze oni fotili velkoformaty. na foceni do atelieru mobil uplne neni, ale uvazoval jsem, ze bych nafotil nejaky akty mobilem v atelieru jen tak z hecu, u velkych fotaku je to hodne o sklech, neboli objektivech, tam muzes mit treba starou zrcadlovku, kdyz na to nasadis poradny svetelny objektiv, tak z toho vytriskas hodne. spis sem fanda do kompaktnich pristroju PENTAX RICOH GR to je muj oblibenej fotak, nebo SONY DSC-RX100 III paradni fotak, tam muzes prenaset fotky pres NFC do mobilu, parada, z tech trosku levnejsich Canon PowerShot S120.

    Lenka Ivančíková19.12.2014 - 21:15 Trvalý odkaz

    Z3C som mala len na par dni na test. Dobre foto robi aj Galaxy Note 4, no je to tiez lopata. a draha. :)

    Knoxville19.12.2014 - 21:37 Trvalý odkaz

    Petrik kup si ajfon 5S 64GB a mas po probleme.Super foti a nataca video na mono reproduktor hra tiez fajn a este lepsie do sluchatok stabilny a aktualizovany softwer moc nestracaju na cene ako si pisal sam.Na operacny system si zvyknuty android moze byt do urcitej miery pre teba sklamanim.Najlepsie je si vyskusat vsetky telefony ktore popisujes.Ja by som iphone uz dawno mal ale vadi mi operacny system a velkost este ked nebola 6 preto mam HTC a uz sa pozeram po niecom vacsom... :)

    ondrakomous19.12.2014 - 21:50 Trvalý odkaz

    Johny ma pravdu, taky bych vzal radsi iphone 5s, kamarad mi ho nabizi za 12tacu uplne novej, koupil si ho borec, kterej vyhral v rulete 400tacu, ktery za mesic utratil a pak musel prodat mobil. Johny, bejt tebou, tak vezmu samsung note, je to fakt uplne jina liga. ale iphone pouzivam, IOS je nejvetsi vyhoda applu. cely nastaveni se mi ulozi na icloud. vezmu jakykoliv zarizeni od applu a prenese se mi komplet cely nastaveni z icloudu, to neumi zadny jiny system na svete. ten system fakt chytrej.

    ondrakomous19.12.2014 - 22:00 Trvalý odkaz

    posledni prispevek se necituje, no psal jsem to pro tvoju mamu.

    Knoxville19.12.2014 - 22:02 Trvalý odkaz

    Ondro note je ultimatny stroj ale uz moc velky na mna nehovoriac o tom ze touchwiz a reproduktor su pre mna nepouzitelne ja si pockam na M9 ci ako sa to bude volat... :)

    ondrakomous19.12.2014 - 22:24 Trvalý odkaz

    mozna bys mel zkusit iphone 5s, htc bude buhvikdy.

    Knoxville19.12.2014 - 22:31 Trvalý odkaz

    HTC do marca bude si myslim mozno aj skor.Iphone mal som 5C a ako hovorim velkost a operacny system je problem.Pre mna je M7 super fon len by som chcel od HTC lepsi hardwer a vacsi displej.M8 nemalo zmysel pre mna ako majitela M7 kupovat.Ale M9 ale Hima ci ako sa to bude volat si uz asi po dvoch rokoch kupim.Mylsim teda dufam ze to bude dostojny nastupca...

    Peter19.12.2014 - 23:44 Trvalý odkaz

    Ako som písal, na výber mám iPhone 6, Note 4, LG G3 a Z3 Compact. iPhone 5S 64GB by som bral, keby bol ešte v ponuke. Proti WP nič nemám, ale ešte si počkám na niektoré lokálne aplikácie, ktoré stále neexistujú.

    janesbond119.12.2014 - 23:58 Trvalý odkaz

    Zda sa, že Ti na cene nezáleží (podľa výberu)..za mna by to bol jednoznačne note4

    Nightmare20.12.2014 - 00:48 Trvalý odkaz

    ja by som z tych 4 zas bral LG G3 alebo prave tu Xperiu Z3 Compact

    Nightmare20.12.2014 - 00:51 Trvalý odkaz

    Hlavní hvězdou však zůstává HTC Hima, tedy předpokládaný nástupce modelu HTC One (M8). Ten má dostat do vínku 5palcový FullHD displej, 20,7megapixelový fotoaparát, 64bitový Snapdragon 810, 3 GB RAM a 2 840mAh baterii.

    ondrakomous20.12.2014 - 01:05 Trvalý odkaz

    nebo taky htc hlina, posledni HTc pred bankrotem. Johny, jako HTC one je super, ale ak zkusis jednou iphone 5s, tak poznas novou dimenzi mobilu. potreba v tom zivote zazit jablecnu radost. zadny androidi mobil ti neda takovy pocit exkluzivity a jedinecnosti jako iphone. ver mi, ze na vetsi display z htc one a na lepsi zvuk zapomenes behem prvnich 24hodin, za tyden si na HTC ani nevzpomenes. jsou stovky nabusenych androidu, ale iphone je jenom jeden, kral vsech mobilu.

    Peter20.12.2014 - 15:42 Trvalý odkaz

    Keby som sa nebál veľkosti, tak zoberiem Note 4. Všimol som si však jednu vec. Aplikácie v iPhone zaberajú minimálne 2x viac miesta ako v Androide. Aplikácia, ktorá v iPhone zaberie 300 MB, v Androide niečo cez 100 MB. Inak povedané, kým v iPhone mi všetky aplikácie zaberú cca 40 GB a po odrátaní tých, čo ich väčšiu časť tvoria dáta (Audiotéka.cz, Hudba, Foto, ...) ostane cca 15 GB, v Androide mi to zabralo niečo cez 5 GB. Takže fakt, že 16 GB Androidom ostáva pre aplikácie cca 12 GB, nemusí byť takým strašiakom, pokiaľ mám možnosť dať hudbu, foto, video a dáta k veľkým aplikáciám na SD kartu. AJ keď 32 GB by robilo väčšiu rezervu. Preto zvažujem aj Note 4 (G3 má Telekom len v 16 GB verzii).

    Knoxville20.12.2014 - 15:49 Trvalý odkaz

    Je to problem ze LG maju len v 16 GB? ved si mozes kupit pamatovku tak aj pri Sony alebo Samsungu.Z tychto troch by som bral asi LG.Note by bol na mna velkostne az prilis...

    Nightmare20.12.2014 - 17:17 Trvalý odkaz

    Note4 by som nebral z 2 veci

    Peter20.12.2014 - 19:10 Trvalý odkaz

    Knoxville: Rozdiel medzi LG G3 a Note 4 nie je veľký. Oveľa väčší je medzi Xperiou Z3C a väčšími telefónmi. Z3C sa dá ovládať jednou rukou aj keď s prehmatmi, kým väčšie už nie.

    Na Note 4 ma láka super kvalita videí. Videl som ich teraz množstvo na YT a je to obrovský rozdiel oproti konkurencii. Hlavne so zapnutým HDR.

    ondrakomous20.12.2014 - 19:14 Trvalý odkaz

    ios je o deset levelu vejs jak android z programtorskyho hlediska, laik nic nepozna, ale spravnej geek vi, ktera bije. note je sice ultimatni stroj, ale s androidem uvnitr, kterej ho brzdi a neni tak spolehlivy jako IOS. IOS je program specialne vytvoreny pro konkretni druh zeleza-hardwaru, maji to tak macbooky, iphony, ipady. proto je to nejlepsi system na svete, aplikace psany pro IOS maji omezeni, napriklad, pokud budu programovat apk na foceni, tak se dostanu jenom k fotkam, u androidu zadny takovy omezeni nebyly, takze napr. vyvojar fotoaplikace se mohl snadno dostat k vasim kontaktum, to je ta nejvetsi dira v androidu. apple tyhle podminky mel zavedeny uz davno, je tam uplne jinej schvalovaci proces aplikaci do marketu, jsou prisne dany pravidla. windows je taky z programatorskyho hlediska daleko vyspelejsi, je potreba tyhle veci uvadet, a treba BB 10 je jeste vysplejsi, tam funguje opravdicky multitasking. takovy pokrocilejsi uzivatel uz si tech zmen vsimne. je dobry si ty systemy vyzkouset, aby clovek videl rozdily. napr. icloud je fakt mocny nastroj. na iphonu 5s s ios 7 neexistujou zaseky, nebo pady aplikaci, mozna existujou, ale ty je nevidis. u applu mas garantovanou softwarovou podporu na nekolik let dopredu, u androidu nikdy nevis na cem ses. specialne note bych si nekoupil , protoze graficka nadstavba od samsungu je strasne narocna na oparacni pamet, oni se dostanou do faze, kdy jim rekne google, tak hosi dost.