Apple iPhone 6 Plus - skok zo štyroch palcov na päť a pol

  • aston147 20.11.2014 - 02:33

    Ja som bol z toho sklamany, nechcelo sa mi cakat na 128 tak som vzal 64ku a mam 52 gb pouzitelnych. Inak neviem naco je okrem hudby komu itunes? Odkedy mam spotify este som to nemal zapnute. Ale handsoff je super, hlavne ked si pisem na macu sms v pohode. S baterkou suhlasim cez vikend v pohode a pracovny den bez toho ze by som sledoval kolko mi ostava. Vadi mi velkost. Je to maly tablet, porovnaval som ho s Note4 a ten mi pride este ako telefon :), pocitovo. Zena ma S5 a mam pocit, ze to nejaky cheap tesco samsung young za 69€ s mini displejom v porovnani s 6 plus. Jeden prakticky problem, v aute je problem ho niekam ulozit :).

  • habik1120.11.2014 - 09:10 Trvalý odkaz

    Ono je rozdiel mať zapnutý icloud na synchronizáciu fotiek medzi zariadeniami. A mať v zálohe zapnuté aby sa fotky z fotoaparátu zálohovali. Treba sa na to pozrieť a nie je problém to vypnúť ak Vám to vadí. A hovory sa dajú vypnúť aj bez deaktivovania celého Facetimu. Vo FaceTime ponuke je druhá voľba Mobilné hovory na iPhone kde po vypnutí už nebude fungovať zdieľanie hovorov cez wifi.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.11.2014 - 11:11 Trvalý odkaz

    To zdielanie hovorov je sranda, ak to niekto nepozna... Ja som o tom nevedel, kym mi nevolal svagor a iPad mini nezacal zvonit. Som nan robil oci, ze ako je to mozne, ved nema SIMku a zvoni mi predsa telefon.. :)

    Matej Krajčovič20.11.2014 - 13:12 Trvalý odkaz

    Synchronizáciu fotiek do iCloudu mám vypnutú, ale v Zálohe nič ďalšie nastaviť neviem, je to prostý on/off prepínač... Takže buď vypnem celú zálohu, alebo si zálohujem všetko aj s fotkami.

    Vďaka za upresnenie s tým Facetime, zdá sa, že hovory bez deaktivovania celého Facetimu možno vypnúť len na iPadoch a Mac OS, nie na ďalšom iPhone (ale uznávam, že málokomu sa bude na stole váľať ďalší iPhone bez SIM ako mne počas testovania, a keď, tak ho deaktivovaný Facetime nebude trápiť :) )

    habik1120.11.2014 - 14:16 Trvalý odkaz

    Matej Krajčovič: Moja chyba, niekedy v iOS7 to bolo v zálohe. Teraz v nastaveniach, iCloud, Úložisko, Spravovať úložisko a Knižnica fotografií tu sa to dá vypnúť a tým pádom pri obnove nového zariadenia sa fotky neobjavia. V tejto sekcii je aj možné separátne nastaviť ktorá aplikácia sa má zálohovať aj dokúpiť viac miesta keby bolo niekomu málo 5GB.

    A čo sa týka FaceTime-u ja mám na 5S-ku možnosť Mobilné hovory na iPhone, ktorá sa dá vypnúť a tým pádom prestane fungovať aj to preposielanie hovoru. Je však možné, že ak v mobile nie je SIM-ka tak táto možnosť tam nie je ale odskúšané to nemám.

    habik1120.11.2014 - 14:25 Trvalý odkaz

    Moja chyba, niekedy v iOS7 to bolo v zálohe. Teraz v nastaveniach, iCloud, Úložisko, Spravovať úložisko a Knižnica fotografií tu sa to dá vypnúť a tým pádom pri obnove nového zariadenia sa fotky neobjavia. V tejto sekcii je aj možné separátne nastaviť ktorá aplikácia sa má zálohovať aj dokúpiť viac miesta keby bolo niekomu málo 5GB.

    A čo sa týka FaceTime-u ja mám na 5S-ku možnosť Mobilné hovory na iPhone, ktorá sa dá vypnúť a tým pádom prestane fungovať aj to preposielanie hovoru. Je však možné, že ak v mobile nie je SIM-ka tak táto možnosť tam nie je ale odskúšané to nemám.

    rtg20.11.2014 - 16:29 Trvalý odkaz

    Urcite nechcem buzerovat, len ma zaujala jedna trivialna vec :D "...Apple mal eso v podobe veľkosti uhlopriečky." Podla coho ste sa rozhodli pouzit muzsky rod? "Tá" spolocnost, "To" jablko, ale na "Ten" ??? ma nic nenapada... Len ma to zaujima, dakujem za odpoved :D

    Lenka Ivančíková20.11.2014 - 16:35 Trvalý odkaz

    zeby ten Apple? :-) takisto je napriklad to Sony, ale ta spolocnost Sony. Alebo ten Samsung, ale ta firma Samsung.

    Matej Krajčovič20.11.2014 - 17:27 Trvalý odkaz

    Super, tam už to vidím :)

    Chýbajúci prepínač mobilných hovorov vo FaceTime sa rieši tu: https://discussions.apple.com/thread/6544367 - zdá sa, že sa objaví až po pripojení iPadu alebo Mac OS na rovnakú Wi-Fi ako iPhone, čo som so svojím iPhonom nikdy nespravil. Pripojenie iPhone-iPhone prepínač nezobrazí, ale Continuity bude fungovať aj tak. Možno Apple nepočítal s tým, že niekto bude mať naraz zapnuté dva iPhony :D

    markos920.11.2014 - 18:04 Trvalý odkaz

    dakujem za peknu a zrozumitelnu recenziu, je fajn ze viete pristroje opisat z pohladu bezneho pouzivatela, co sa tyka iPhonu 6+ tak je to moj kandidat na buduci fonik, cele roky som cakal na iPhone z velkym displayom, verim ze tie muchy okolo neho sa vyladia a bude to ok, no a ja sa budem rozhodovat medzi nim a note4 tak mam nad cim premyslat

    Marek21.11.2014 - 12:32 Trvalý odkaz

    Super recenzia, teším sa domov keď si ju budem môcť celú v pokoji prečítať, aj keď mám iba iPhone6 ale predpokladám že sa to poväčšine bude zhodovať s iPhone6+ a dosť mi to pomôže. Mám v tom totiž ešte trošku zmätok, je to môj prvý iPhone a v iOS sa len pomaly orientujem, Wayne vie o čom píšem :-D
    iTunes a vkladanie hudby z viacerých zariadení alebo aj z jednehé na dva krát mi robí problémy, ale hádam nato raz prídem, alebo ako niekto spomínal, skúsim spotify.

    Teraz by ma zaujímalo či mi niekto vysvetlí načo je dobrý ten iCloud, ale po lopate aby som sa uistil či to chápem správne. (mám iba toto jedno zariadenie z iOS)
    Lebo včera som aktualizoval iOS na 8.1.1 a chcelo to odomňa 1,7Gb free, (mal som iba 3XXMb)
    Mazal som všetky fotky, skoro všetky videá, no knižnica fotiek bola stále na úrovni 4gb, potom som zmazal aj fotky vymazané (o tom som ani nevedel) aj nejaký fotostream a konečne sa mi uvolnili 3 giga, tak som mohol aktualizovať.
    mam teraz z tých 5gb 2,7 volné miesto, takže tie 2,3 giga mi zaberajú všetky fotky a údaje z telefonu odkedy ho mám? mozem teraz naprríklad vymazat fotky z telefonu zo septembra a raz si ich niekde najdem v tom icloude alebo ako to funguje? lebo mam tu ze velkost dalsej zálohy je 459 MB, alebo to zalohuje aktualne veci v telefone a vzdy sa to aktualizuje?

    zemiak21.11.2014 - 13:18 Trvalý odkaz

    Ked budes aktualizovat, pripoj ho kablom k iTunes a aktualizuj tam -- nebudes potrebovat volne miesto.

    Ale vzdy najprv zalohuj!

    Lumiak62521.11.2014 - 21:15 Trvalý odkaz

    Moja Lumia 625 fotí lepšie ako ten váš Ifoxconn. Zlé foto na tú cenu. Všetky Lumie fotia lepšie. Inak strašne zle napísaná a zaujato prechválená recenzia. Dizajn Ifoxconnu 6 je jasná kópia Samsungu a ešte zle spravená. Z diaľky to vyzerá ako Samsung a zblízka ako nedokonalý FAKE Samsungu. Za 1000€ by to muselo šľapať ako švajčiarske hodinky. Normálny človek vie aké problémy má Apple pri updateoch a musí vydať ďaľší. Tiež vie, že v zahraničí Ifoxconn rozdávajú za 0€ k paušálu, len na SK v CZ si myslia Ifoxconnisti, že sú niečím výnimočným. Majú čínske železo s americkou nálepkou a OS. To, že ste našli foto o ktorých ste myslel, že tam nemajú byť, tak to bude asi nový špehovací Carrier IQ napojený na NSA, ktorý bol súčasťou IOS. Viem, že pre vás je najdôležitejšia automatická regulácia jasu. Nezabudnete to napísať všade. Ten Iphone 5S určite vymeníte za 6. Lebo predsa 6 je väčšie číslo ako 5 a je to čínska novinka z Foxconu. Len pozor, aby sa ten čínsky krám neohol. Na každú blbosť pripájať k pc. No na Lumie to nemá. Update prebehol bez problémov a na každú blbosť nemusím pripájať mobil k pc. Poznámky, ktoré si urobím na Lumii si nájdem aj vo W8.1. Cloud má MS tiež, ale lepšie sú pamäťové karty. :)

    Lumiak62521.11.2014 - 21:21 Trvalý odkaz

    Thanatos ty presne vystihuješ IQ ľudí s čínskym Ifoxconnom. Keď nevieš načo je Cloud a nevieš s tým hračkýrskym OS robiť je to smiešne. Keby si mal iný OS nepotrebuješ nič mazať a fotky a iné súbory dáš na kartu. Nemusel by si ani zálohovať ani pripájať k PC. :)

    Lumiak62521.11.2014 - 21:52 Trvalý odkaz

    Ešte k autorovi - 5C nebola recyklovaná päťka. Apple chcel napodobniť farebnosťou Lumie a dal Foxconnu zabaliť do farebných plastov staré železo starej 4S a predávať to za cenu Ifoxconnu 5. :)

    zemiak22.11.2014 - 08:31 Trvalý odkaz

    Lumiak si mimo uplne vsade. 625 rozhodne foti horsie ako iphone 6. Pripajat musis iba na upgrade ak mas malo miesta, vsetko ostatne sa da riesit cez wifi.
    Nikto uceny z neba nepadol, ja som mal podobne problemy s w8 phone na meku.
    A 5c ako aj nazov hovori je naozaj iphone 5 v plastovom kabate.

    Marek22.11.2014 - 08:47 Trvalý odkaz

    Lumiak tvoj koment je úplne zbytočný kedže si mi v ničom neporadil, nepovedal som že neviem načo je ale chcel som vysvetlenie ako to funguje lebo niektoré veci mi nie sú celkom jasné a do môjho IQ ťa je ho*no. A ďakujem za posledné dve vety, to som teda fakt nevedel že aj karty existuju...

    Zemiak dík, nabudúce to skúsim.

    Inak všimol si niekto že kalkulačka pri výpočte % zobrazuje nezmyselné výsledky? Alebo to len u mňa? :)

    markos922.11.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

    lumiak bolo by fajn keby si reagoval podla vlastnych skusenosti z apple a nie len si riesil detinske komplexy :)

    ondrakomous22.11.2014 - 14:08 Trvalý odkaz

    icloud je virtualni uloziste, kde si muzes telefon zalohovat, ukladaji sem tam komplet data, nastaveni telefonu, dokumenty, hudba, filmy, muzika, fotky, jednotlive polozky pro zalohu si muzes zvolit. pote lze z teto zalohy telefon napriklad obnovit, lze telefon i najit pomoci funkce find my iphone. pokud je v telefonu aktivovany ucet icloudu a telefon ti napriklad ukradnou, tak se do nej nikdo neprihlasi. je to zablokovany. proto je tolik zablokovanych iphonu na bazarach, nejde to odblokovat. pouzity iphone nelze v dnesni dobe zakoupit bez osobni prohlidky a bez toho, aniz bys vedel, ze je odhlaseny icloud. Lumiak ma v hodne vecech pravdu, apple te muze sledovat na kazdym kroku, ale na druhou stranu to dneska muze i microsoft a google. ale vyhoda IOS je v poctu aplikaci. Microsoft nema takovou vyvojarskou podporu. proto bych si treba apple koupil, protoze vim, ze dostanu jako prvni nejlepsi aplikace a hry. Kazdy system ma svoje vyhody a nevyhody, zalezi na co uzivatel mobil pouziva nejvic. klasickej pripad je blackberry passport, perfektni hardware, operacni system, ale nemas na to zadny poradny naitivni aplikace. Musim uznat jednu vec, nikdy se mi nepokazila zadna nokia a ze jich bylo. iphony jsem mel pokazeny snad vsechny, akorat letosni microsoftacky modely uz nejsou tak kvalitni a microsot nasadil takovej trend ze...."musime setrit na vsem," klasickej pripad jsou ty lumie 630,530, vybavou sou horsi jak ty lonsky a predlonsky modely. kdyby to bylo, jak pise Lumiak, tak by tam byl nejakej progresivnejsi rust. Applu se dari, protoze maji zmaknuty marketing a decka jim ty jablecny kolace zerou.

    markos922.11.2014 - 18:03 Trvalý odkaz

    najlepsie je pouzivat v dnesnej dobe pristroje android aj apple a mate poriesene vsetko, ja mam mobil android a tablet apple a som velmi spokojny, kazdy system ma svoje vyhody a nechcem sa vzdat ani jedneho

    ondrakomous22.11.2014 - 20:43 Trvalý odkaz

    omyl Marko, nejlepsi je bejt asocial bez mobilu, tedkonc sem byl u doktora s prostatou a jeden genius na prijmu rikal, "pani ja nemam mobil," neveril jsem vlastnim usim. jenom doplnim, ze to byl mladej korinek cca kolem dvacitky, ale nejsem si jistej, mel podrezany zapesti.

    Lumiak62522.11.2014 - 22:10 Trvalý odkaz

    Hlavne som napísal názor na recenziu, lebo je totálne zaujato prechválená. Vhodná možno tak na osobný blog. Ten mobil aj tak nemá hodnotu za ktorú to tu predávajú. Čínska hračka z Foxconnu.

    Peto22.11.2014 - 22:27 Trvalý odkaz

    Ja si myslim, ze ak nieco v recenzii chvalia, tak asi ne preto, ze by to bola cinska hracka. Samozrejme, ze je to drahe jak svina, ale, ked si to kupi tolko ludi, asi to nebude len tak. Inac, o zaujatosti mas hovorit ty, ktory ma tu zaujatost rovno v nazve...

    ondrakomous22.11.2014 - 22:32 Trvalý odkaz

    tak oni, apple to vali v obrovskym mnozstvi, cimz se defakto snizuje i kvalita. jsou to hnusny zapraseny tovarny, kde lidi delaji za nedustojnych podminek, apple byl taky do nedavna kritizovanej, ze jeho vyrobky nejsou setrny k zivotnimu prostredi, Lumiaku, jenze jestli se nepletu, tak microsoft taky podepsal smlouvu s Foxconnem, takze ty lumie, ktery tady vychvalujes se budou delat u stejnyho vyrobce. ona ta kvalita vyroby neni valna u nikoho, treba RIM, kterej bejval driv kvalitni, tak to zacal taky sulit, protoze se dostal do financnich problemu, proc si treba myslis, ze Nerd si kupuje motoroly, protoze jsou to nejlepsi telefony, co se tyka kvality, jenze u nich uz to taky neplati, protoze se spojili s lenovem. co tim chci rict, ze vsechno je dneska China, neni to jak tvrdis ty, ze Lumie jsou jiny, nebo lepsi.

    markos922.11.2014 - 22:39 Trvalý odkaz

    ked som bol pred rokom v new yorku tak tam mal iphone skoro kazdy, tak 80percent ludi pouziva priamo v metre, na ulici, v muzeach, v obchodoch, proste vsade iPhone alebo iPad, zvysok boli samsung a ine znacky, ale hlavna vacsina pouzivatelov mala vyrobky apple, boli to aj deti, aj mladsi aj starsi aj dochodcovia, nikto sa nepredvadzal ani sa nijako nevymykal z davu,proste su na apple zvyknuty a vyhovuje im a aplikacie su prisposobene ich zivotu, ci uz su na nete, pocuvaju hudbu, telefonuju, fotia alebo maju priamo v mobile boarding pass na lietadlo ci na vlak, alebo e-ticket kamkolvek, proste cokolvek treba si riesia cez apple, ale kazdy si moze vybrat podla osobnej potreby a sympatii a netreba nikoho odsudzovat ani sa nikomu posmievat, kazdy ma to svoje..

    Lumiak62522.11.2014 - 22:42 Trvalý odkaz

    Ondra Lumie sa vyrábajú v továrňach, ktoré Nokia predala. Možno pre MS robí Foxconn Surface, ale nie Lumie. Trenky - no v Rakúsku tú čínsku hračku dávajú za 0€ k paušálu. Len na SK a CZ si ľudia myslia, že sú výnimoční s Ifoxconnom. Čítal som, že Apple má zase problém, lebo niektoré Ifoxconny majú vadný foťák. Asi sa niekto z pracovníkov Foxconnu naštval a bola sabotáž. :) No aj tak v článku tie foto z Ifoxconnu sú škaredé. Lumie najlepšie fotia z mobilov.

    ondrakomous22.11.2014 - 22:47 Trvalý odkaz

    jenze novinka je, ze microsoft zadal vyrobu lumii prave Foxconnu, nekde jsem to cetl. takze zavody nokie nechaji zchatrat, proto koupili nokii, aby ji mohli nenapadne znicit. Apple se vzdycky potyka s problemy po uvedeni na trh, jako pokusny kraliky ma nadrzeny zakazniky-jablecny fanatiky, kteri nekouslemu jabku nedokazou odolat, tak treti varka uz byva jakztakz pouzitelna a bezproblemova, dobry je pockat, az se decka vyblbou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.11.2014 - 22:49 Trvalý odkaz

    Ano. Fotia. Preto rok 2014 v segmente fotomobilov ovladli 6Plus / 6 / a na slusnom mieste sa umiestni aj 5S, co je rok stara tehla. Ked je niekto chudobny a nema na iPhone to nie je problem, to je len mozno prenho neprijemne, ale ked je niekto chudobny duchom a citi potrebu tu plieskat perly ako Ifoxconn, tak...

    ondrakomous22.11.2014 - 22:54 Trvalý odkaz

    myslim, ze Lumiak neni uplne klasickej pripad chudobnyho jabko-hatera, nemluvi z neho zavist, on krasne argumentuje, agrument s fotakem nebyl uplne nejstastnejsi, ale rozumim mu. Za dany penize nokia nabizi opravdu vyborne fotomobily. chapu i jeho argumenty, ze apple je predrazeny.

    Lumiak62522.11.2014 - 22:58 Trvalý odkaz

    Wayne a nie je to Ifoxconn? Každý update ios = chyba. Lumie prešli z WP8 na WP8.1 všetky bez chýb. Na SK a v CZ si ľudia kúpia Ifoxconn na splátky a na kritický príspevok reagujú, že socky a pod... V zahraničí je to obyčajný mobil, ktorý dávajú za 0€ k paušálu. Od recenzie sa očakáva objektivita a tá tu nie je. Môžte ma aj ukameňovať, ale Ifoxconn je na tom horšie ako konkurencia. :)

    ondrakomous22.11.2014 - 23:02 Trvalý odkaz

    V recenzi zaznela i kritika, poustel jsem si video, nebyla to vylozene kladna recenze, fony.sk sou vzdycky objektivni. myslim, ze trepes. co se treba tyka fotaku, tak mi fotky prijdou hodne dobry, apple ma jednu z nejlepsich hdr a v noci foti taky slusne, coz se se zlepsilo oproti predchozi generaci, v 6+ je opticka stabilizace, tu ma z nokii treba 930. a taky neni zrovna dvakrat levna, divil bych se, kdyby tvoje 625 fotila v noci lepe. ona ta 625 ma taky hodne kompromisu na to kolik stoji, male rozliseni displaye, nedostatek ram. I kdyz ti zatim ram staci, tak do budoucna te to zacne omezovat.

    Lumiak62522.11.2014 - 23:06 Trvalý odkaz

    Ondra dík. Však Lumia napr. 830 je lepšia voľba ako IFoxconn a Lumia 1320 zase dobrý tabletofón za slušnú cenu a Ifoxconn porazí v základe. Tie aplikácie tiež už nie sú argument, lebo na WP8.1 ich je dosť už teraz. Neeagoval by som tu keby som nevidel, že je v recenzii jasná zaujatosť. Neraz som od autora čítal ako sa niečo podľa neho podobalo na Iphone a malo to ďaleko. Tiež sa sekol pri tej 5C, že je to Iphone 5 v plaste, ale parametre má ako Iphone 4S, len Apple sa pokúšal napodobniť farebnosťou Lumie a nevyšlo mu to. :)

    ondrakomous22.11.2014 - 23:12 Trvalý odkaz

    apple udelal hned nekolik chyb, iphone 5c mel byt vyrazne levnejsi, vsichni cekali, ze to bude prvni levny iphone, nikdo necekal, ze cena bude takhle vysoko, 5c se zacala prodavat misto 5. A klasicka 5 byla hodne dobra. ze je dost aplikaci na windows je relativni pojem, tobe treba staci pet zakladnich aplikaci, ja jich potrebuju padesat a chci mit ke kazde solidni alternativu. Lumia 830 je predrazena jak blazen, je v ni stary chipset. Ma nizke rozliseni displaye, fotak taky neni buhvijak kvalitni, jsem si jisty, ze iphone 6 foti lepe v noci. Lumia 730-830 trpi vyraznym sumem za zhorsenych svetelnych podminek.

    Lumiak62522.11.2014 - 23:12 Trvalý odkaz

    Ondra keby omedzovala tak mám tu 1GB Androidy, alebo by som poriešil inú Lumiu. Fotky v článku z Ifoxconnu priemerné na tú cenu. Keby tie foto urobil taký Huawei viem si predstaviť ten koment v článku aj diskusii. 625 na tú cenu je super. Ifoxconn na tú cenu v CZ a SK cenu je podpriemer. :)

    ondrakomous22.11.2014 - 23:16 Trvalý odkaz

    u lumie 625 je 512 mb ram, microsoft tvrdi, ze to staci, jenze vyjde novy update operacniho systemu a uz to stacit nebude, je to klasicky pripad, kdy vyrobce setri na komponentech. presne ten stejny pripad znam prave z iphonu, kdy u modelu 3gs byla pouzita 256ram a u iphonu 4s 512mb ram. prakticky to znemoznuje udelat updaty systemu, tohle se ti presne stane i na 625. je potreba pri nakupu telefonu myslet na budoucnost.

    Lumiak62522.11.2014 - 23:38 Trvalý odkaz

    Ondra W10 stačí 512MB RAM a výrobcovia dnes robia mobily na spotrebu. Počítajú, že za rok, alebo 2 si kúpiš nový. IFoxconny majú osekané updatei pri starom železe a po čase už žiadny. Aj tie updatei sú plné chýb. Na WP8.1 prešli všetky Lumie s W8 a žiadna chyba. Najviac sa mi páčia iovce s Ifoxconnami na SK a v CZ keď výde nový Ifoxconn ako rýchlo predávajú starý Ifoxconn s vyráchanou baterkou a ošúchan a chcú za to 300€. V zahraničí to smeruje na recykláciu. Tam by to nepredali ani za 100€ by to nikto nekúpil. Hlavne, že všade píšu akí sú spokojní a výde nové číslo Ifoxconnu a už špekulujú ako sa starého zbaviť. :)

    ondrakomous23.11.2014 - 00:43 Trvalý odkaz

    doporucuju vyzkouset si iphone 4s s malym doplatkem vymenis za lumii 625, myslim, ze to vidis moc cernobile. recenze je vyvazena, me jabka vubec nevzrusujou. nemam problem se systemem windows, spis mam problem s jejich prazdnym storem. plants vs zombies 1 za 60kc fakt ne.schvalne jsem zajel do sekce hry a zadnej supercell tam neni, je tam jenom vlk, kterej sbira vajicka a to hraly nase babicky. taky uplne chybi foglarovky v sekci knihy, hele nebudem si nic nalhavat o skvelym systemu, bez tehle zakladnich veci se neda zit, to mi jako nevymluvis. Coc by je totiz stal vic jak vyvoj celyho OS, LOL. Marne se ti totiz snazim vysvetlit, ze dobrej OS ti napisou tady dva studaci z fakulty informatiky, receno s trochou nadsazky, ten dobrej system udelaji az ty fakt dobry vyvojarsky studia, ktery microsoft na zacatku nechtel platit, neuvolnoval zdrojaky, atd. delali aplikace, ktery resili sideloadama pres "beckovy" aplikace. tam nabrali nejvetsi zpozdeni, oni vpostate porad dohani konkurenci, dyt nokia si stezovala, ze microsoft pro ne nezajistuje dostatecny mnozstvi aplikaci, ze ta podpora neni takova jaka by mela byt, je to jenom o investicich. Myslim, ze bys fakt koukal, kolik vybornych aplikaci je v appstoru, o kterych treba ty na windows nemas ani paru. To co tady srovnavas, respektive se snazis srovnavat je nesrovnatelny, apple je v jiny pozici jak windows-lumia, je to jak kdyz srovnavas trpaslika s obrem.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.11.2014 - 16:32 Trvalý odkaz

    Myslis tych 0€ ze $199/299 + 2 rocna viazanost + pausal $60, pokial chces aktualny model a nebyt rok-dva pozadu?

    Ukaz mi jednu normalnu bezplatnu aplikaciu na Youtube na WP. Ukaz mi browser ktory si pamata svoj stav otvorenych stranok po x dnoch ako na ifoxconne. Ukaz mi alternativu Garageband alebo iMovie, a neviem ci je nejaky editor ktory by sa mohol rovnat kvalitam Snapseedu.

    Keby Ti tak nevrela zlc a otvoril by si oci faktom, zilo by sa Ti uvolnenejsie.
    #justsayin

    Peter Novak24.11.2014 - 12:35 Trvalý odkaz

    Wayne: Snapseed je aj na Androide. Chrome a Firefox si pamataju stav a takisto dokazu synchronizovat medzi zariadeniami.iMovie: Video Show, VidTrim, AndroVid, Video Maker Pro, VideoFx; Garageband: Walk Band, Furity Loops, ReLoop, RD3 Groovebox.
    Skus pripadne urobit to, co radis ostatnym - otvor oci faktom

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne24.11.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

    Chrapun, upravil som stylizaciu svojho prispevku, nie kazdy zrejme pochopil kontext. Islo mi o aplikacie na WP, nie Android.

    Prepac, ze Ti kazim dobry pocit, ako si ma teraz zotrel.

    salatin24.11.2014 - 23:02 Trvalý odkaz

    Wayne, nechápem tvoj príspevok. Mám nokiu lumiu 920 a v obchode sú bezplatné youtube aplikácie. Používam jednu z nich, cez ktorú stiahnem klip a potom v offline režime bez spotreby dát si to môžeš pozrieť x krát.

    ondrakomous25.11.2014 - 00:04 Trvalý odkaz

    war is not over. salatin: ty to rikas, jak kdybys byl programator applu.(for)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.11.2014 - 17:44 Trvalý odkaz

    salatin ja mam odbery na cca 100 kanalov, o technologickych novinkach, IT, operacne systemy, telefony, foto, hry... Chcem si manazovat odbery a playlisty z mobilneho zariadenia, nie si najst pesnicku 50cent alebo Kontrafakt a pocuvat ju dookola z mobilu. Okrem toho je to dvojita praca, lebo by som musel klip najskor stiahnut a az potom pozriet. A to neumoznuje ziadna free appka v obchode momentalne. Nechap ma zle, WP ma vela zaujimavych featur na urovni samotneho OS, ale konzumacia obsahu je skratka prijemnejsia a bohatejsia na ifoxconne nez na mobiloch s WP. Ak si ty spokojny so svojim telefonom kludne si ho pouzivaj, tes sa z neho a moje bitc*slapy ludom, ktori ani nevedia comu sa posmievaju kludne ignoruj.
    Peace.

    ondrakomous25.11.2014 - 21:50 Trvalý odkaz

    uc browser to urcite umi i ve windows. neni to takova traga, John Wayne.

    salatin26.11.2014 - 11:13 Trvalý odkaz

    50cent?Kontrafakt?to čo je???asi som už fakt starý.... :-) ale vážne..svet WP som objavil iba nedávno a bol som v tom, že aj ty a preto môj príspevok bol myslený ako pomôcť.

    ondrakomous26.11.2014 - 19:51 Trvalý odkaz

    ty neznas Kontrafakt, Branci Kovac, Moja Rec, Delik a Bene, Modre hory, Lyrik? Covece co poslouchas, Pehu?

    Knoxville26.11.2014 - 20:09 Trvalý odkaz

    Pozri me sa Ondra aký znalec slovenskej rapovej sceny... :)

    Peto26.11.2014 - 21:30 Trvalý odkaz

    Ked napise Pehu, tak asi mysli Pehu... ci?