Apple iPad mini

  • Luca 23.10.2012 - 23:54

    Cena prestrelena. Ako sme si pri Apple uz zvykli. Ale ked to ludia kupuju...

  • Luca24.10.2012 - 00:08 Trvalý odkaz

    32 GB verzia s 3G ma cenu 559 USD, teda v Europe 559 €, co podla mna robi tento model u nas takmer nepredajny. Ked berieme, ze Nexus 7 s 3G a 32 GB ma cenu u nas 299 €.

    Richard Hombauer24.10.2012 - 01:07 Trvalý odkaz

    Mne je ľúto toho rozlíšenia displeja. Veď aj mnohé smartfóny pod 5'' majú lepšie rozlíšenie. Tiež by som čakal konečne špeciálny kryt s QWERTY klávesnicou. No celkovo vidím stále väčší potenciál v kombinácii iPhone 5 + dnes predstavený iPad 4.

    Me_Gusta24.10.2012 - 01:23 Trvalý odkaz

    uff to rozlíšenie a RAM :D jemi ľúto ľudí čo za toto vyhodia peniaze (a takých bude veľa), ale som spokojný že sa nájde mnoho ľudí čo majú IQ na to, aby applu "nenaleteli" Ved Nexus 7 32GB 3G za 299€ je milion krát lepšia voľba.

    Insomniac24.10.2012 - 03:40 Trvalý odkaz

    Súhlasím s tebou Me_Gusta,..ale tých mnoho čo majú IQ je stále menej ako tých čo vyhadzujú horibilné sumy za predražené Apple výrobky.

    možno blbá otázka ale batéria: Li-Pol 16,3 Wh mAh ??? ako porovnáme výdrž batérie oproti napr. klasickej Li-Pol 5000 mAh čo je udávaná pri iných výrobcoch?

    huje©24.10.2012 - 11:30 Trvalý odkaz

    Insomniac: kedze na verejne dostupnych zdrojoch sa pise o 3,72 V baterii, tak 16,3 Wh = 16300 mWh / 3,72 V = 4380 mAh

    DJ Pepe24.10.2012 - 11:42 Trvalý odkaz

    Možno u niekoho nebude vyhovovat android, preto siahne po tomto

    Sneykoš Sneykinko24.10.2012 - 17:14 Trvalý odkaz

    Android - neandroid, ja nikdy nepochopím význam tabletu :D

    Marian24.10.2012 - 17:33 Trvalý odkaz

    sneykinko - to ze niecomu nerozumies neznamena, ze je to zle :-)

    cena ipadu mini je prestrelena, aj ked porovnavat ju s galaxy nexus 7 nie fair, pretoze na nom google priamo nezaraba ale apple na ipade ano. az priliz. vybava tiez neocari, lepsiu maju uz aj cinaky za polovicnu cenu...

    People24.10.2012 - 18:29 Trvalý odkaz

    Riso ocividne si vypadol z kolotoca elektroniky, odkedy si fony si odsunul na druhu/tretiu kolaj. Ake lepsie rozlisenie by si chcel? Moznosti boli dve. Nizsie, ktore dokaze stlacit cenu a zachovat plne funkcne vsetky sucasne aplikacie a hry, alebo retina, ktora predrazi ipad a zlikviduje prvotny zamer, este viac rozsirit ipad medzi masy ludi?

    btw cinaka za polovicnu cenu som mal mesiac. Tyzden som cakal kym dorazi, 3 dni som nechapal, ako som si to mohol kupit kupit a 2 tyzdne som sa ho snazil predat. Displej katastrofa s nejakymi bodkami ako na kondomoch.
    Prehrievanie celeho zariadenia. Mozno nexus 7 je tam lepsie ale to uz nezistim.

    Insomniac24.10.2012 - 18:35 Trvalý odkaz

    hľadal som nejaký vzorec no nenašiel som, ďakujem za info huje© :)

    huje©24.10.2012 - 20:12 Trvalý odkaz

    V*A=W

    W/A=V

    W/V=A

    mili si uz dosadis :-D inak som nasiel aj weby, kde sa presne spomina nejakych 4490 mAh (16,7 Wh) bateria.

    P.S.: elektrotechnici, prosim nezabijat ma, viem ze znacenie je ine :-)

    Me_Gusta24.10.2012 - 20:36 Trvalý odkaz

    People: čo myslíš tým cinakom?

    Me_Gusta24.10.2012 - 20:37 Trvalý odkaz

    Ani ja som nepochopil, dokým som si ho nekúpil a nevyskúšal :)

    martian24.10.2012 - 22:51 Trvalý odkaz

    Sneykinko, moja rec. Asi rok som odolaval, ked mi ho manzelka chcela kupit. Napokon som dostal iPad 2 ako bonus pri kupe auta.
    Asi mesiac som zistoval, k comu je tablet vobec dobry... Na prezeranie webu pri ranajkach je super. Spustenie je okamzite. Len keby mal lepsi realny dosah wifi (tak do 6m v otvorenom priestore), ale to je skor problem iPadu. Hry su primitivne, s minimalnou komplexnostou, potencial pre tahove strategie priam tragicky nevyuzity. Pisanie, mailovanie, reakcie v diskusiach su pre mna utrpenim, chyba mi normalna klavesnica. Na citanie ebookov je to prilis tazke, na to mi staci 4,3'' displej na smartfone. Tahat tablet so sebou je neprakticke, je prilis velky, to si uz rovno mozem zobrat netbook. A to uz nehovoriac o politike Apple a iOS... Jedine ozaj uzitocne vyuzitie bolo, ked som na tom pocas cesty do Tatier pustil 3-rocnemu dietatu zopar serii "A je to". A este snad, ked tam nahadzem fotky a pouzivam to ako digi fotoalbum. Ak by mal aj integrovane GPS (co by iPad za tu cenu aj mohol mat), bola by to super navigacia.
    Proste tablety su podla mna len jeden velky hype.

    Richard Hombauer25.10.2012 - 03:47 Trvalý odkaz

    People, kludne si ho kup, aj ho vychvaluj, ale nevnucuj mi nazor, ze iPad mini nie je pre mna sklamanim. Je. A z kolotoca telefonov a elektroniky som nemal kedy vypadnut, Fony.sk su u mna stale na prvej kolaji. Ale skus robit devat rokov stale iba telefony bez jedineho spestrenia, skus devat rokov citat podobne prispevky na moju adresu, aky si vcera napisal, a pochopis, ze pridanie dalsich aktivit (ZaVolantom.eu a Riview.sk) je nevyhnutnym spestrenim, aby som uplne nevyhorel. Nehnevam sa, neurazam, len sa snazim dlhorocnemu fanusikovi Fony.sk vysvetlit situaciu. ;)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.10.2012 - 10:31 Trvalý odkaz

    V oblasti hardweru a customizacii urcite. V oblasti ekosystemu, zachovania si hodnoty, ci podpory biznis eventov, podujati uz ani nie...

    Je to vhodne pre ludi co sa radi hraju s OS, co maju cas neustale nieco customizovat, co radi instaluju cracknute .apk.

    Navyse, iTUnes uz maju spristupnene filmy, hudbu, knihy aj na Slovensku, kym Google stale mlci...

    Iste, za ten obsah treba utratit nejaky ten cent ci euro, vyhodou vsak je absencia nevyhnutnosti pouzitia pocitaca, pokial sa clovek pohybuje len v ekosysteme iTunes.

    Na Apple sa frfle, pretoze dava maloco zadarmo. O nic viac ci menej tu nejde. Mozes mat lacnejsiu alternativu, no ten financny rozdiel raz dolahne, ci uz prostrednictvom aktualizacii, alebo rychlo klesajucou hodnotou produktu.

    Nie som apple fanboi, mam relativne bohate skusenosti s kazdou platformou, len poukazujem na to, ze za iphone/ipad je toho ovela viac nez parametre na papieri a customizovatelny OS.

    Len tolko.

    Vdaka za priestor.

    People26.10.2012 - 15:25 Trvalý odkaz

    Riso mas pravdu. btw aka je navstevnost fony za posledne mesiace, rok? Rastie, klesa, stagnuje?
    Kedysi som sem chodil x-krat denne, ale dnes pridem raz za 3-4dni. Ked si spomeniem na fony.sk tak hned pride ma um 1. nejaky telefon na slovensku 2. sobotne upratovanie 3. nejaka tlacova sprava. 4. mrtve forum (kde su vsetci?)

    Mozno je chyba vo mne,mozno som sa ja zmenil, ale takto to ja vidim.

    Bendy26.12.2013 - 20:13 Trvalý odkaz

    Dobrý deň chcel by som vedieť ake funkcie má ipad mini alebo čo sa dá na ňom robiť, odkiaľ sa dajú sťahovať filny, hudba atď. Vďaka

    q0s26.12.2013 - 23:11 Trvalý odkaz

    I dont want to live on this planet anymore...

    ondrakomous27.12.2013 - 12:02 Trvalý odkaz

    asi to nedokazu popsat jednou vetou.

    Bendy27.12.2013 - 17:45 Trvalý odkaz

    to nevadi ale chcem to vedieť či sa mi oplati kúpiť ipad miin :)

    ondrakomous27.12.2013 - 18:04 Trvalý odkaz

    nevyplati, sou to vyhozeny prachy, pac se jedna o spotrebni elektroniku, ale vicemene zalezi na osobnich preferencich, jestli mate rad svitici jablicka a tak.

    marek27.12.2013 - 22:20 Trvalý odkaz

    ondrakomous ako vzdy najmudrejsi ale absolutne bez argumentov, jednoducho neocenitelne rady...

    Bendy: ipad mini urcite patri medzi TOP co sa tyka tabletov - predovsetkym spracovanie, stabilita (resp. OS) a ipady maju momentalne este stale najviac optimalizovanych aplikacii pre tablety.

    Ale na druhej strane je jednoducho klasika co sa tyka applu, obmedzena pamat (rozumej chybajuci slot na SD), nulova podpora beznych standardov, drahe prislusenstvo a v tomto pripade chybajuce GPS (ak by si ho chcel pouzivat ako offline navigaciu, smola).
    Hudba, filmy, appky vsetko sa riesi cez itunes, istore a neviem este ake i-ostatne veci:)

    Cize ak ti nevadia klasicke i-obmedzenia smelo donho, momentalne mu aj klesla cena kedze prisiel na trh ipad mini II, ak ti vadia, poobzeraj sa po alternativach.

    Inak sa tu nachadza aj recenzia ktora ti odpovie urcite na vela otazok:
    http://www.fony.sk/clanky/7149-kupil-som-si-ipad-mini

    Mna osobne by celkom zaujimalo, ako sa Richard odhodlal ku kupe tohto ipadu, kedze az tu som si vsimol, ako bol sprvoty po predstaveni sklamany, a co na to hovori s odstupom casu :)

    ondrakomous27.12.2013 - 22:58 Trvalý odkaz

    on uz to napsal clovek predemnou vyborne, ta veta dokonale vystihuje vyuziti tabletu v praxi. "Android - neandroid, ja nikdy nepochopím význam tabletu" a ted k veci, ipad mini je malej, obrovska vyhoda, ma polovicni hmotnost oproti velkymu ipadu, vylozene se nabizi jako moznost pro cloveka, kterej hodne cestuje a nechce na cesty treba tahat notebook, vydrz na baterku je perfektni lepsi jak u velkyho ipadu, nejaky zaseky nehrozi, vsechno je dokonale odladeny, multimedia ladujete do pristroje pres itunes, takze potrebujete ucet a pokud mozno i hodne penez, lepsi hry, strilecky stoji kolem 4-5euro, letajici kuratka sou zdarma, mp3 stoji priblizne stejne jako v google marketu, konstrukce je perfektni, nikde nic nevrze, display perfektni, akorat pokud je vam deset let a spatne vidite, tak si ho radsi nekupujte. kamera pro prenos videohovoru a fotak nejsou zrovna dvakrat kvalitni, novy nexusy jsou lepsi, montujou do toho 3roky stary fotaky z iphonu 3gs a mysli si, jak je to cool. osobne bych volil spise zarizeni s androidem z rady nexus, pac itunes sou neuveritelne otravna vec.