Diskusia: 1000 km na ebiku CTM Pulse Pro: časť 2/3

  • M07.10.2019 - 11:02 Trvalý odkaz

    K tej kritike...keď už ste sa snažili porovnávať s inými motormi, tak by ste o nich mali niečo vedieť. Práve motory Shimano (E7000 a E8000) sú považované medzi ebajkermi za to NAJ čo je na trhu dostupné. Nehodnotím BAFANG a Vám by som radil zdržať sa hodnotenia Shimana s tým čo ste "počuli", že ich výkon nie je "dostatočný" :)

    Richard Hombauer07.10.2019 - 16:42 Trvalý odkaz

    In reply to by M

    Nikde som nenapísal, že výkon Shimano motorov je nedostatočný, ale že môže byť nedostatočne odstupňovaný. A to je veľký rozdiel. ;)

    M08.10.2019 - 06:31 Trvalý odkaz

    In reply to by Richard Hombauer

    To je síce rozdiel, ale tiež je to hlúposť. Pretože práve Shimano je známe svojim výborným senzorovým vyladením záberu. Práve preto nepotrebuje 5 stupňov ako Bafang, ktorý za neplynulý záber kritizujú ;) A dokonca ani 4 stupne ako Bosch. Znovu hovorím. Radšej sa raz previesť ako vypisovať mudrosti z počutia.

    Richard Hombauer08.10.2019 - 09:39 Trvalý odkaz

    In reply to by M

    jasne, beriem. idem na to inak nez ostatne weby - kupil som si ebajk, nech sa s nim poriadne zoznamim. nekritizujem konkurenciu, tak to vnimas ty. len som sa pokusil nacrtnut, ze medzi motormi su nejake rozdiely, napriklad v odstupnovani asistencie. nikde nepisem, ze Bafang je najlepsi. len pisem, ze ho netreba zatracovat, nemal som s nim jediny problem. iba pri stupani do velmi, velmi strmeho kopca na najslabsom prevode s najsilnejsou asistenciou som si vsimol mierne zmatocne zaberanie. ale tak sa tym bajkom ani nema jazdit, to nie je motorka. :) velmi sa tesim z tvojich aj inych komentarov, nik uceny z neba nespadol. vyznam clanku je vsak niekde inde - zasvatit ostatnych do temy ebajk. a som vdacny za kazde doplnenie. :)

    viperman09.10.2019 - 09:45 Trvalý odkaz

    In reply to by M

    ja som skusal bionX pohon este na ktm-ku z 2010 a potom na 2013-ke modely a spokojnost . ale potom mi ho ukradli. a ja som zase pocul ze naj je yamaha alebo novy habike s pohonom flyon (krutak 120 nm).

    Laco10.10.2019 - 12:03 Trvalý odkaz

    K tomu odblokovaniu:
    - je to nelegálne
    - priemerný človek vie dlhodobejšie ťahať rýchlosťou 25km/hod
    - telo si vie zvyknúť na určitú záťaž (zvyšovanie kondície) ale oveľa rýchlejšie vie zlenivieť
    - nepoznám majiteľa ebiku ktorý by si uberal pomoc motora - každý len rieši to ako by ťahal motor viac (odblokovanie, náhradný akumulátor...)

    Za mňa:
    ebike ako dopravný prostriedok náhrada auto -OK
    pre niekoho so zdravotným obmedzením - OK
    športovanie, zdravie, kondícia - ani náhodou
    cykloturistika - ak je partner o niekoľko výkonových tried vyššie tak hádam sa dá prižmúriť oko

    Samozrejme som mal možnosť vyskúšať si kvalitný ebike takže mám skúsenosť ale taktiež mám skúsenosť s klasickým bikom ;-)
    Vo 45 rokoch som si kúpil jazdený MTB za 400€ a na prehováranie kamaráta som skúsil MTB maratóny - v druhej sezóne sa umiestňujem v 1/3. Kondične som išiel hore neskutočne a to ročne najazdím len niečo cez 2000 km.