ZTE Axon 20 5G s prednou kamerou pod displejom príde na európsky trh 21. decembra

Výrobca oznámil globálnu dostupnosť prvého smartfónu na svete s kamerou uloženou pod displejom. Predaj štaruje na viacerých trhoch naraz.

ZTE Axon 20 5G, ktorému patrí svetové prvenstvo, mal premiéru začiatkom septembra. ZTE sa podarilo prekonať množstvo technických problémov, s ktorými pri tomto spôsobe umiestnenia fotoaparátu zápasia aj iní výrobcovia, a ako prvé prinieslo telefón s 32 Mpix prednou kamerou umiestnenou pod displejom. Nie je tak potrebný žiadny výrez, otvor či vysúvacia konštrukcia fotoaparátu. 

V domácej Číne sa predáva už od septembra, no rozšírenie na globálny trh je naplánované na 21. decembra

Hardvérovou výbavou patrí novinky do vyššej strednej triedy. Ponúka 6,9'' OLED displej s Full HD+ rozlíšením, Snapdragon 765G s 5G modemom, 64 Mpix hlavný fotoaparát, až 8 GB operačnú pamäť RAM, 128 GB alebo 256 GB úložisko a 4220 mAh batériu s rýchlym 30 W nabíjaním. Kompletné špecifikácie hľadajte v základnom infe

Od 21. decembra bude ZTE Axon 20 5G dostupný v Spojenom kráľovstve, Európskej únii, Japonsku, Kórei, Thajsku, Malajzii, Filipínach, Spojených arabských emirátoch, Ukrajine, Saudskej Arábii a Južnej Afrike. 

Odporúčanú cenu sme sa zatiaľ nedozvedeli. V Číne je cena 128 GB verzie stanovená na 2198 CNY, teda približne 282 eur. Európska cenovka však bude vyššia o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu