Zákaz zdieľania účtov sa Netflixu vyplatil. Získal milióny nových používateľov

Globálna streamovacia služba zaznamenala v roku 2022 3-percentný prepad trhového podielu. Po zavedení zákazu zdieľania účtov sa jej podarilo stratenú úroveň získať späť.

Pohľad na graf služby JustWatch, ktorá slúži ako vyhľadávač filmov a seriálov na streamovacích platformách napovedá, že Netflix sa po prepade trhového podielu v minulom roku spamätal. Stále mu však patrilo medzi streamovacími platformami prvenstvo. 

Koncom roka sa na Netflix začalo doťahovať Prime Video, no spustenie základného účtu s reklamami na niektorých trhoch odštartoval návrat k lepším číslam. Kľúčovým momentom sa stalo obmedzenie zdieľanie účtov medzi používateľmi, ktorí spolu nežijú v jednej domácnosti. To donútilo k registrácii milióny zákazníkov. Za posledné tri mesiace to bolo takmer 6 miliónov nových platiteľov. 

Prečítajte si: Netflix upozorňuje na aktualizáciu zdieľania účtu medzi domácnosťami

Prednedávnom sa zákaz zdieľania účtu medzi domácnosťami dotkol aj slovenských zákazníkov, ktorí si musia určiť základnú adresu, ktorá je priradená k účtu. Netflix môžete pozerať aj na cestách alebo v práci, musíte však miesto označiť v účte a potvrdiť doručeným kódom. 

Prečítajte si: Netflix už v Čechách obmedzuje zdieľanie účtov. Za člena mimo domácnosť sa musí platiť

Možnosť pridať za menší mesačný poplatok k domácnosti ďalšieho extra člena, ako je tomu napríklad v Českej republike, u nás Netflix nezaviedol. Sitáciu s aktualizáciou účtu ale využili podvodníci a začali Slovákom rozposielať falošné SMS správy

Zdroj: justwatch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu