Xiaomi Watch S3

Inteligentné hodinky s 1,43'' AMOLED displejom, NFC, podporou eSIM alebo Bluetooth hovormi, odolnosťou 5ATM a až 15-dňovou výdržou na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: HyperOS

čipset: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE 800 / 1800 / 2100 / 2600 MHz (frekvencie LTE v Európe)

rozmery: 47 x 47 x 12 mm

hmotnosť: 44 gramov

displej: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 326 ppi, 60 Hz, 600 nitov, Gorilla Glass

pamäť: ???

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G (iba eSIM)

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5ATM), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer, eSIM (iba model s eSIM), vymeniteľná luneta

batéria: 486 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: Wi-Fi, meranie EKG, krvného tlaku a teploty kože

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená

Najnovšie smart hodinky značky Xiaomi prinášajú dve novinky: nový operačný systém HyperOS, určený nielen pre mobilné zariadenia, ale aj inteligentné príslušenstvo a vymeniteľnú lunetu okolo displeja. Hodinky si tak budete môcť prispôsobiť outfitu a momentálnej nálade. Luneta slúži iba na zmenu dizajnu, nemá ovládaciu funkciu ako napríklad konkurenčný model od Samsungu. 

Xiaomi Watch S3 sú dostupné v dvoch verziách, jedna ponúka Bluetooth hovory cez spárovaný smartfón, druhá má integrovanú eSIM, poslúžia tak na samostatné hovory aj bez telefónu. Modely rozpoznáte podľa použitého remienky, BT model je dostupný so silikónovým pásikom, eSIM variant sa predáva s koženým remienkom. Remienok so štandardnou šírkou 22 mm si budete môcť vymeniť za akýkoľvek iný. 

AMOLED displej s 1,43-palcovou uhlopriečkou prináša jemné rozlíšenie 466 x 466 bodov a kryje ho odolné sklíčko Gorilla Glass, nie zafír. Použitý čipset ani kapacitu pamätí nepoznáme. Vo výbave výrobca spomína NFC na bezkontaktné platby, širokú podporu navigačných satelitov a 486 mAh batériu, ktorá zvládne až 15-dňovú výdrž na jedno nabitie. Pri zapnutej funkcii AOD sa výdrž výraznejšie skráti na menej než polovicu. Najslabšiu výdrž môžete očakávať pri variante s eSIM, tak je podľa výrobcu iba trojdňová. 

Hodinky podporujú viac než 150 športových režimov, bez obáv ich môžete používať pri plávaní a samozrejmosťou je meranie zdravotných funkcií ako je srdcový tep, nasýtenie krvi kyslíkom, meranie stresu, spánku, ženského zdravia a podobne. Na ovládanie poslúži nielen dotykový displej a hardvérové tlačidlo v bočnej stene, ale pri hovoroch sa dajú využiť aj niektoré gestá. 

Xiaomi Watch S3 sa zatiaľ predávajú iba na domácom čínskom trhu, cena začína na sume 799 CNY, čo je približne 102 eur. Prípadná európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky.
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu