Xiaomi Watch H1

Inteligentné hodinky s 1,43'' AMOLED displejom, širokou podporu navigačných satelitov, Bluetooth hovormi, NFC, merajú krvný tlak, teplotu kože, EKG a na jedno nabitie vydržia približne 9 dní.

Základné parametre:

OS: vlastná

procesor: ???

frekvencie: nie

rozmery: 53 x 48 x 12,8 mm

hmotnosť: 49 gramov

displej: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 326 ppi

pamäť: ??? GB 

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, NFC

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (IP68), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer, meranie tlaku krvi, EKG, teploty kože

batéria: 500 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: mobilné siete, meranie EKG a krvného tlaku, Wi-Fi

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená

Novinka bola uvedená na čínskom trhu a zatiaľ nie je jasné či a kedy sa nový model inteligentných hodiniek dostane aj do Európy. Hodinky získali od čínskych zdravotných úradov certifikáciu na meranie krvného tlaku, podobný certifikát potrebuje výrobca aj pri uvedení na globálny trh, no zatiaľ ho zrejme nemá.

Huawei Watch H1 ponúkajú inú technológiu pri meraní tlaku než napríklad Samsung Galaxy Watch6. Tie využívajú senzory tepu a potrebujú pravidelnú kalibráciu s digitálnym manžetovým tlakomerom. Hodinky Xiaomi sú presnejšie, pretože sa tlak meria pomocou nafukovacieho remienka s mikro-vzduchovými pumpami. Okrem meranie tlaku zvládnu nové smart hodinky záznam EKG, upozornia na nepravidelný tep alebo iné abnormality, zmerajú teplotu kože, kyslík v krvi a monitorujú spánok.

Rozpoznajú pád a dokážu zavolať v prípade potreby núdzovému kontaktu. Podporujú viac než stovku športových režimov. Medzi základné parametre patrí okrúhly 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 x 466 bodov, telo je vyrobené z hliníkovej zliatiny, rám z nehrdzavejúcej ocele.

Vďaka integrovanému reproduktoru a mikrofónu podporujú Watch H1 Bluetooth hovory cez spárovaný telefón. Pri behu vonku, túre alebo inej vonkajšej aktivite oceníte určovanie polohy pomocou satelitov GNSS. GPS je užitočné aj pri detegovaní pádu, kedy hodinky spolu s núdzovým volaním odošlú polohu.

Slušnú výdrž zabezpečí 500 mAh batéria. Podľa výrobcu ponúkne pri štandardnom používaní 9 dní na jedno nabitie, pri zapnutej funkcii Always on sa skráti na päť dní. Nechýba NFC pre bezkontaktné platby a samozrejmosťou je certifikácia IP68, teda hodinky zvládnu prašné prostredie aj ponorenie pod vodnú hladinu.

Huawei Watch H1 sú na domácom čínskom trhu dostupné za 1999 CNY, čo je približne 256 eur. prípadná európska cenovka by bola navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu