Xiaomi vraj pracuje na štyroch smartfónoch so 108 Mpix fotoaparátom

Nasadenie nového snímača od Samsungu už výrobca potvrdil. Podľa XDA Developers sa ho dočkáme dokonca v štyroch pripravovaných smartfónoch od Xiaomi. Jedným z nich bude pravdepodobne Mi Mix 4, ktorý má prísť v októbri tohto roka.

Minulý mesiac Samsung uviedol 108 Mpix snímač pre mobilné zariadenia. S viac než 100 miliónmi efektívnych pixelov má umožniť zhotovenie ostrých fotografií bohatých na detaily. Ide o prvý mobilný senzor s veľkosťou 1/1.33''. Vďaka technológii Tetracell, ktorá skladá štyri pixely do jedného, bude v zhoršených svetelných podmienkach 108 Mpix snímač vytvárať výsledné 27 Mpix fotografie.

Dalo sa predpokladať, že firmy budú mať záujem a postupne sa začnú predháňať v tom, kto ho vo svojom smartfóne prinesie ako prvý.

Je takmer isté, že Samsung použije fotoaparáty s vysokým rozlíšením aj vo svojich modeloch, informácie sme vám priniesli v článku Séria Galaxy A roku 2020 by mala priniesť 64 Mpix a 108 Mpix fotoaparát. Nový snímač sa podľa XDA Developers chystá nasadiť aj Xiaomi, vraj pripravuje až štyri smartfóny. Minimálne jeden model by mal čínsky výrobca uviesť dokonca skôr než Samsung.

Konkrétne sa hovorí o Mi Mix 4, ktoré vraj vyjde v októbri tohto roka. Pripravované zariadenia so 108 Mpix fotoaparátom majú byť momentálne známe pod kódovým označením tucana, draco, umi a cmi. Programátori z XDA ich mali nájsť v kóde aplikácie Mi Gallery, ktorá je súčasťou nadstavby MIUI. V novej aktualizácii získala podporu pre 108 Mpix fotografie. 

Rovnaký zdroj v minulosti identifikoval dva smartfóny Xiaomi, ktoré budú využívať výsuvnú prednú kameru. Neskôr sa ukázalo, že išlo o Redmi Mi 9T a Redmi Mi 9T Pro. Výrobca zatiaľ oficiálne nič nepotvrdil. 

Zdroj: XDA Developers


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu