Xiaomi, Oppo a Vivo sa spájajú, aby ponúkli jednotnú službu na prenos dát

Cieľom nového spoločenstva je uľahčiť používateľom zdieľanie fotografií a dokumentov cez rozhranie Bluetooth. Služba funguje na podobnom princípe ako AirDrop. Xiaomi už vyzvalo aj ďalšie firmy, aby sa pripojili.

Čínske značky Xiaomi, Oppo a Vivo oznámili, že zakladajú skupinu Inter-Transfer Alliance (názov je hrubo preložený z čínštiny). Dôvodom jej vzniku je nová služba na prenos súborov, ktorá bude fungovať na podobnom princípe ako AirDrop od Applu. 

Platforma je momentálne dostupná vo svojej beta verzii. Umožňuje používateľom rôznych typov zariadení (Xiaomi, Oppo a Vivo) vymieňať si medzi sebou fotografie a dokumenty jednoduchým potiahnutím prsta. 

Xiaomi tvrdí, že samotný prenos nie je náročný na využitie batérie, nevyužíva dáta v mobilnej sieti ani služby tretích strán. Funguje totiž na rozhraní Bluetooth. Výrobca udáva rýchlosť prenosu 20 MB/s, ktorá zabezpečí, že napríklad film priemernej dĺžky v rozlíšení 720p sa medzi telefónmi prenesie za menej než 2 minúty. 

V súčasnosti má Inter-Transfer Alliance len troch zmienených členov. Xiaomi však vyzýva ďalších výrobcov, aby sa pripojili. Najbližšie sa špekuluje o pripojení Realme a Redmi, ktorých materské firmy patria medzi členov. Dostupnosť pre európskych používateľov zatiaľ nie je známa. 

Zdroj: mp.weixin.qq.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu