Vedúci dizajnér Jony Ive odchádza z Apple a zakladá vlastnú firmu

Jeden z kľúčových zamestnancov sa rozhodol pre zmenu po vyše dvadsiatich rokoch. Zakladá svoju spoločnosť LoveFrom, ktorej prvým klientom bude Apple. Ich spolupráca tak nekončí.

Jothan Ive je človek, ktorý stojí za ikonickým dizajnom iPhonu, iPodu a Macu. V Apple pôsobil vyše 20 rokov a teraz svetu oznámil, že je čas na zmenu. Odchádza z Cupertina aby založil svoju vlastnú kreatívnu spoločnosť, ktorú nazval LoveFrom. Ive ju chce spustiť budúci rok a jej prvým klientom nebude nik iný, ako samotný Apple. 

Svet zatiaľ nepozná meno nového interného dizajnéra, ktorý prevezme opraty vizuálu kľúčových produktov. Vzhľadom na budúcu spoluprácu LoveFrom a Apple sa ale dá očakávať, že vplyv Jonyho Iva odchodom neskončí.

Povedal to aj vo svojom vyjadrení kde potvrdil, že aj keď uź nebude kmeňovým zamestnancom Applu, zostáva naďalej veľmi zainteresovaný do dizajnových procesov. K situácii sa vyjadril aj Tim Cook, ktorý tvrdí, že tím interných dizajnérov je v súčasnosti najsilnejší, aký kedy Apple mal.

Spolupráca s Jonym Ivom nekončí, aj keď bude prebiehať za iných podmienok. Tým, že sa dizajnér separuje do svojej spoločnosti LoveFrom, bude môcť pre Apple fungovať ako dodávateľ. Zároveň však nebude obmedzený a môže prijímať aj objednávky od rôznych ďalších firiem. To, komu sa bývalý dvorný dizajnér Applu vo svojom vlastnom pôsobisku ešte upíše, ukáže až čas. 

Zdroj: ft.com


 

Diskusia k článku:

Tomas28.06.2019 - 20:26 Trvalý odkaz

Hura, uz mal odist davno. Viem, ze ma za sebou skvelu minulost... Ale tak isto 4 roky po sebe ten isty dizajn iPhonov, prilis tenke telefony, kde sa nezmesti poriadna baterka, prilis tenke laptopy, kde sa nezmestia porty ani poriadna klavesnica, komicke nabijanie apple ceruzky gen. 1, odporny dizajn smart battery case, neslavne znamy trash can, atd atd. Je cas na zmenu. Bye Johny.

Celá diskusia 1 príspevok