Umelá inteligencia by podľa režiséra Avengers mohla do dvoch rokov vyrábať filmy

AI postupne preniká do našich životov a zdá sa, že by mohla v budúcnosti ovládnuť aj Hollywood. Podľa slávneho režiséra Joa Russa sa bude do dvoch rokov používať ako scenárista či dizajnér virtuálnych avatarov.

Umelá inteligencia (AI) postupne preniká do rôznych oblastí nášho života. Výnimkou nie je ani zábavný priemysel, konkrétne filmy. Na otázku, ako tento fenomén ovplyvní v nasledujúcich rokoch odvetvie Hollywoodu, odpovedal Joe Russo, režisér ságy Avengers. Očakáva, že AI bude primárnym nástrojom generácie Z, ktorá s ním vyrastá a vie ho používať. 

Russo sa preto domnieva, že mladší filmári budú v budúcnosti využívať umelú inteligenciu v oblasti tvorivého procesu. Už teraz totiž AI dokáže písať príbehy, a tak by sa do budúcna mohla uplatniť ako scenárista celovečerných filmov. Podľa režiséra Avengers by to celé fungovalo tak, že príbeh by bol napísaný na základe vašich kritérií. Dokonca si myslí, že AI sa bude vo filmovom priemysle naplno prejavovať už do dvoch rokov. 

Podľa Russa však nemá ísť len o tvorbu scenárov, ale tiež o jej využitie v procese tvorby virtuálnych avatarov. Vo filmoch by sa tak mohli objaviť neexistujúci meta ľudia alebo falošné tváre skutočných hercov, či už živých alebo zosnulých. Už teraz v tomto smere máme prvé lastovičky. Len nedávno ste mohli vidieť napríklad falošnú tvár Bruca Willisa, ktorú v ruskej reklame na telekomunikačnú spoločnosť vygenerovala umelá inteligencia. Zostáva len čakať, kam to celé ešte zájde. 

Zdroj: movieweb.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu