Tínedžeri si myslia, že smartfóny s Androidom sú určené len rodičom a starším ľuďom

Keď v roku 2023 používate android, musíte mať minimálne 50 rokov. To je výrok 20-ročného influencera, ktorý má od svojho smartfónu iné preferencie. Podobne sú však na tom aj ostatní tínedžeri.

Večný súboj Android vs. iOS opäť raz otvoril nový prieskum z USA, ktorého sa zúčastnilo vyše 7-tisíc tínedžerov. Podľa výsledkov si títo mladí ľudia myslia, že Android je dnes už zastaralá technológia. Namiesto neho u tínedžerov víťazí iPhone, ktorý vlastní až 87 % opýtaných. Zhruba rovnaké percento si plánuje kúpiť ďalší iPhone v prípade, že príde čas na výmenu ich aktuálneho telefónu. 

Situácia sa však týka skôr USA, kde zariadenia od Applu dominujú značnej časti trhu. Podľa všeobecných štatistík tam vlastní iPhone až 57 % mobilných používateľov. Pre porovnanie, svet vníma iOS trochu inak. Globálne štatistiky totiž ukazujú, že Android má na trhu až 71 % podiel. Zvyšných 28 % patrí operačnému systému od Applu. 

Amerika je navyše v tomto smere bohatá aj na rôzne bizarnosti. Najnovšie sa na internete objavili správy o skupine tínedžerov, ktorá útočila na rovesníkov s iPhonmi za to, že ich rodičia zarábajú veľa peňazí a môžu im kúpiť smartfón od Applu. Zainteresované strany však zrejme nevedia, že niektoré Androidy sú už dnes drahšie než iPhone. Príkladom je aj nedávno vydaný Samsung Galaxy Z Fold 5 s cenovkou od 1899 eur. 

Zdroj: phonearena.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu