Telekom zrýchli pevný internet a zruší FUP na metalickej sieti

Operátor pripravil na jeseň plošné zrýchlenie prístupov na VDSL o desiatky Mbps a dvojnásobne rýchlejšiu optiku. Plánované zrušenie FUP na metalike sa stane realitou.

Po celom Slovensku budú postupne zvyšované rýchlosti na mnohých internetových programoch. Zmena rýchlostí sa bude týkať pripojení cez VDSL a optickú technológiu GPON na programoch Magio internet i firemnej ponuke Magenta Office Internet. 

Najväčšie zrýchlenie pocítia zákazníci optickej siete, kde sa zvýšia rýchlosti downloadu a uploadu prakticky dvojnásobne, napríklad pri Internete L zo 60/6 Mbps na 120/12 Mbps. 

Pri VDSL programoch sa bude zvyšovať download o 10 Mbps a upload o 1 Mbps pre programy Internet L a XL. Zvýšenie rýchlosti nemá vplyv na výšku mesačného poplatku, ostáva rovnaký. 

Telekom začne so zvyšovaním rýchlostí v poslednom septembrovom týždni. Noví zákazníci získajú po aktivácii od 26. 9. 2019 už nové rýchlosti automaticky. Existujúcim zákazníkom sa budú zvyšovať rýchlosti v štyroch vlnách, pričom rýchlosti na VDSL a optike sa v každom regióne zvyšujú v inom týždni.

Predbežný plán:

  • VDSL Prešovský + Trenčiansky, GPON Banskobystrický + Trnavský: po 30. 9. 2019
  • VDSL Košický + Nitriansky, GPON Žilinský + Bratislavský:po 7.10.2019
  • VDSL Banskobystrický + Trnavský, GPON Prešovský + Trenčiansky    Po 14. 10. 2019
  • VDSL Žilinský + Bratislavský, GPON Košický + Nitriansky: po 21. 10. 2019

Nové rýchlosti v programoch Magio Internet a firemnom programe Magenta Office Internet (MOI) budú nasledovné: 

Pozitívnou správou pre všetkých zákazníkov Telekomu na ADSL i VDSL sieti bude zrušenie FUP. K tomuto kroku dôjde od 26. septembra 2019. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu