Telekom: roamingové dátové balíčky pre viac než 40 nových krajín a výhodnejšie dáta na Balkáne

Pred nadchádzajúcou dovolenkovou sezónou pripravil operátor zmeny v roamingových balíčkoch. Pridal dátové balíčky pre vyše 40 ďalších krajín a niektoré krajiny presunul do výhodnejšej tarifikácie.

Stále platí možnosť využívať pri návšteve krajín Európskej únie tzv. EU roaming, čo znamená, že voláte, SMS-kujete a dátujete ako doma. Pre krajiny mimo EÚ si môžete kupovať dátové balíčky do krajín rozdelených v dvoch skupinách – Skupina A (tri balíky S, M, L) a Skupina A PLUS s ponukou balíkov do drahších krajín (S PLUS, M PLUS, L PLUS).

Telekom prekopal ponuku a do ponuky balíčkov pridal viac než 40 nových krajín. Vďaka tomu si môžete aktivovať dátový balíček aj v destinácii, kde doteraz nebol k dispozícii. Medzi nové krajiny, kde môžete využívať balíky kategórie PLUS patria napríklad Alžírsko, Bermudy, Faerské ostrovy, Fidži, Grónsko, Haiti, Indonézia, Kapverdy, Maroko, Maurícius, Omán, Saudská Arábia, Tanzánia, Tunisko, Uruguaj či Vietnam

Niektoré krajiny sú najnovšie zaradené rovno do Skupiny A, napríklad Srí Lanka či Kosovo. Okrem Kosova sú výhodnejšie podmienky aj pre Albánsko, Čiernu Horu, Severné Macedónsko a Ukrajinu. Aj v týchto krajinách môžete využívať výhodnejšie balíčky, lebo sú presunuté do lacnejšej Skupiny A.

Drahšie dátové balíčky S PLUS, M PLUS, L PLUS je možné čerpať v krajinách oboch skupín, t.j. krajín Skupiny A, aj Skupiny A PLUS. To je užitočné v prípadoch, ak chcete jedným balíčkom (napr. L PLUS) pokryť svoju dátovú spotrebu na dovolenke v rámci viacerých krajín, cez ktoré prechádzate. 

Všetky uvedené zmeny platia od 17. apríla 2023 a týkajú sa nových aktivovaných aj existujúcich platných balíčkov. Ceny balíkov a objemy dát ostávajú rovnaké.

Zdroj: Telekom

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu