Telekom ponúkne od 1. mája nové mobilné aj pevné služby za nové ceny

Operátor od začiatku mája výrazne zmení svoje portfóilo služieb. Zmeny sa dotknú mobilných paušálov, pevného internetu a TV služieb, a budú platiť pre existujúcich a nových zákazníkov.

Dôvodom pre aktuálnu úpravu cien a nasadenie nových ponúk je podľa vyjadrení operátora súhra viacerých faktorov v súčasnosti.

Medzi ne patrí rastúca miera inflácie aj výrazné zvyšovanie cien energie a vstupných nákladov, ktoré sú kľúčové pre poskytovanie pevných i mobilných služieb. Zároveň Telekom čelí aj skokovému zvyšovaniu poplatkov za vysielacie práva domácich i zahraničných vysielacích spoločností.

Z úvodu je tak jasné, že ceny o niečo stúpnu. Podobne, ako nedávno v Orangei. Na druhej strane však za mierne vyšší poplatok prinesie Telekom množstvo benefitov pre dostupné služby:

  • viac dát a vyššie rýchlosti nekonečného pripojenia pre mobilné paušály
  • vyššie rýchlosti pre optický internet a prémiový router v cene paušálu
  • viac TV kanálov, zľavu na set-top-box, rozšírený Magio TV Archív v Magenta 1 zadarmo

Takisto ponechá zľavy v Chytrom balíku a dokonca ich aj zvýši. Napríklad zákazníci s TV službou budú mať o 50 centov výhodnejšiu cenu pri programoch L a XL, ak využívajú internetové pripojenie od Telekomu. V skupine Magenta 1 budú mať zákazníci 2-násobné objemy dát v paušáloch, 2x vyššie rýchlosti po vyčerpaní mesačného objemu dát a aj množstvo ďalších výhod. 

K Nekonečným paušálom budú po novom patriť Nekonečno 33 a Nekonečno 39. Oproti minulým verziám Ideál 32 a 37 obsahujú väčšie množstvo dát na prenos plnou rýchlosťou. Po prípadnom vyčerpaní surfuje zákazník ďalej a bude mať nastavenú rýchlosť na 1 Mbps v štandarde a 2 Mbps v Magenta 1. 

Nekonečno SD a Nekonečno HD získajú vyššie mesačné objemy dát pre prenos plnou rýchlosťou. Po ich vyčerpaní platí nekonečné dátovanie, akurát jeho rýchlosť sa v Magenta 1 zvyšuje na 6 Mbps (Nekonečno SD) resp. 20 Mbps (Nekonečno HD).

Obľúbené paušály Ideál získajú viaceré výhody pre každý paušál. V prvom rade budú obsahovať vyššie objemy dát. Výrazné navýšenia pocítia zákazníci v Magenta 1 skupine, nakoľko všetky paušály Ideál budú mať po novom dvojnásobné objemy dát.

Upravujú sa aj podmienky pre balík Nekonečné pripojenie po vyčerpaní mesačného objemu dát. Pre programy Ideál 21 až Ideál 28 je novinkou dvojnásobne vyššia rýchlosť s Magenta 1 – stúpne na 256 kbps.

Vyššie balíky dát a rýchlosť Nekonečného pripojenia dostanú aj paušály Dáta. Pri trojici Dáta 18, Dáta 22 a Dáta 26 sa samozrejme nasadia vyššie objemy dát pre základné verzie a 2x toľko pre Magenta 1 zákazníkov. Zvýši sa aj rýchlosť balíka Nekonečné pripojenie na 256 kbps s Magenta 1

Aj Dáta HD bude mať nové parametre. V štandardnej verzii 50 GB dát plnou rýchlosťou a potom 10 Mbps prenosy. V Magenta 1 verzii dokonca 100 GB plnou rýchlosťou a potom 20 Mbps. Cena Dáta HD sa však nemení.

Pri troch paušáloch Základ sa zvýšia objemy dát v oboch verziách, štandardnej i Magenta 1. Zákazníci s Magenta 1 skupinou však budú mať vyššiu rýchlosť Nekonečného pripojenia – 256 kbps

V novom portfóliu bude naďalej k dispozícii aj prenášanie dát v paušáloch, a to pre programy Základ 12 až 18, resp. Ideál 21 až 28. Ostatné paušály od Nekonečno 33 budú mať k dispozícii štandardný mesačný objem dát a potom majú nekonečné prenosy dát s rýchlosťou podľa programu.

Telekom pristúpi od 1.5 2022 k zmene FUP v roamingu v paušáloch v súlade s novou reguláciou platnou od 1.7.2022. Dva mesiace vopred bude prepočítavať objemy dát podľa vzorca (cena paušálu bez DPH/2)*2. Zákazníci budú mať po novom objem dát podľa štandardných podmienok.

Od 1. mája 2022 bude Telekom poskytovať program Bez záväzkov s administratívnym mesačným poplatkom 2 €. Ostatné podmienky i ceny služieb v programe ostanú rovnaké.


Telekom bude od 1. mája 2022 poskytovať už iba nové portfólio mobilných paušálov. Zmeny sa týkajú nových i existujúcich zákazníkov. Vzhľadom na zmenu zmluvných podmienok môžu existujúci klienti odstúpiť od svojej zmluvy, ak nesúhlasia s týmito zmenami, a to najneskôr do 30. 4. 2022.

Novým produktom pevného internetu a televízie sa budeme venovať v samostatných článkoch. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Miro28.03.2022 - 19:02 Trvalý odkaz

Nedávno som sa zasmial že tie karty "zadarmo", internet a pod. pre utečencov niekto zaplatí (a nebolo treba dlho čakať) zákazník si to s radosťou zaplatí. Jedna stará pravda platí stále: po vojne budú bohatí bohatší a chudobní chudobnejší..

viperman29.03.2022 - 12:16 Trvalý odkaz

urcite to ma suvis s utecencami, lol....

Miro29.03.2022 - 13:43 Trvalý odkaz

In reply to by viperman

Nevravím že za to môžu utečenci, Rusi, ani vojna. Vôbec nejde o situáciu ako takú, na to som nenarážal. Ide o podnikanie na Slovensku po našom. Keď mám naviac (myslím v zárobku) hádam nebudem dvíhať ceny len tak, keď nemám - nerozdávam, aby som potom nariekal že nemám, či?

shaggy29.03.2022 - 14:59 Trvalý odkaz

Existuje alternativa k "Bez zavazkov", ktora by bola za nula?
Nepotrebujem ziadne volania, sms, data, proste nic. Len preniest cislo.
Odmietam platit 2 eurokoruny za cislo, kde mesacne poslem max. 5 sms...

Celá diskusia 6 príspevkov