Telekom pokrýva 5G sieťou už 45 % populácie Slovenska

Operátor pokračuje v rozširovaní svojej rýchlej dátovej siete piatej generácie a pridal nielen nové lokality, ale posilnil aj niektoré existujúce.

Medzi nové mestá na mape 5G pokrytia patrí Krupina (časť), Levoča (časť), Senec (väčšia časť, aj logistický park) a Snina (časť). Existujúce mestá s pokrytím budú mať nové lokality. V Gabčíkove je už pokryté aj vodné dielo, Poprad získal pokrytie na letisku, čo ocenia aj návštevníci Festivalu Okey Leto a Vráble sú už pokryté celé.

Uplynulé týždne pribudlo na mapu pokrytia 5G až 40 nových obcí: Alekšince, Bíňovce, Čab, Častá, Čenkovce, Dolný Bar, Doľany, Dvorany nad Nitrou, Dudince, Heľpa, Hokovce, Hrušov, Kamanová, Kolíňany. Kostolné Kračany. Krakovany, Krčava, Kútniky, Ludanice, Lukáčovce, Mad, Milhosť, Nižné Nemecké, Nové Sady, Nový Život, Povoda, Rišňovce, Ruská, Súdovce, Štitáre, Šurianky, Tajná, Tomášikovo, Trebatice, Trstín, Veľké Slemence, Voderady, Vozokany, Východná a Vyšné Nemecké.

Spolu je 5G sieť Telekomu už v 61 mestách Slovenska (niektoré iba čiastočne) a 223 obciach. Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu