Takto by mohli vyzerať dnešné populárne služby pred desaťročiami

Umelec Sheng Lam si v zaujímavých ilustráciách berie na paškál najväčšie internetové služby. Spája ich minulosťou, kedy bol internet ešte len v plienkach.

Technologický pokrok smartfónov a internetu priniesol rozvoj mnohých služieb. Aj takých, bez ktorých by si pravdepodobne mnohí používatelia už nevedeli predstaviť svoj deň.

Ak máte chuť na hudbu, je tu Spotify, túžbu sledovať rôzny video obsah zastreší YouTube, na seriály je tu Netflix a na udržiavanie kontaktu s priateľmi máme Facebook. V analógovej ére by sme podobné možnosti hľadali len márne, aj keď spoločné znaky s dobou minulou tu sú. 

Práve na ne sa pozrel umelec Sheng Lam a v zaujímavých ilustráciách predstavil, ako by populárne služby mohli vyzerať, keď sa prenesú do minulosti. Či už ide o fotoaparát Polaroid spojený s Instogramom, discman Soundkloud či VHS prehrávač YooTube

Na sympatických ilustráciách je vidieť, ako by vyzerali napodobeniny najväčších služieb pred rozmachom internetu.

Sheng Lam nevynechal ani napodobeninu Netflixu, ktorú v ponímaní starého CRT monitoru nazval Netflex. Ilustrácie dopĺňa aj telegrafický kľúč Tweeter, ktorý by kedysi slúžil na odosielanie správ v Morseovej abecede. Všetky ilustrácie nájdete na webe shenglam.artstation.com.

Zdroj: shenglam.artstation.com

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu