Swan a 4ka prinášajú pevný 5G internet na doma

Telekomunikačný operátor Swan začal v spolupráci so 4kou ako prvý operátor na Slovensku ponúkať pevný 5G internet. Prenosové rýchlosti budú až 250 Mbps s latenciou pod 15 ms.

Ide o čisto fixný neobmedzený internet pre domácnosti prevádzkovaný na modernej 5G sieti. Služba ponúka vysoké prenosové rýchlosti až 250 / 10 Mbps a je možné ju kombinovať napr. aj so službou internetovej televízie SWAN GO. FUP je stanovené na 2 TB / mesiac, čo na bežnú prevádzku stačí. Po prekročení stanoveného objemu dát sa prenosové rýchlosti znížia na 6 / 1 Mbps. 

Missing knižnica multimédií.

Novinka je vhodnou alternatívou pre domácnosti, ktoré nemajú prístup k optickej sieti. Zo začiatku je Domácí internet 5G na doma dostupný vo vybraných lokalitách 10 mestských častí Bratislavy (Devínska Nová Ves, Dúbravka, Karlova Ves, Nové Mesto, Petržalka, Podunajské Biskupice, Rača, Ružinov, Staré Mesto a Vrakuňa) za akciových 20,99 eur (na prvých 15 mesiacov pri 24 mesačnej viazanosti). 

Akciová cena platí do 28. 2. 2022, potom bude štandardná cena je 24,99 eur mesačne. Postupne sa plánuje pokrytie rozširovať nielen v Bratislave, ale aj v ďalších mestách a obciach na Slovensku. V prvom kvartáli 2022 by mala služba pribudnúť v Nitre a Trnave. 

Nová služba si vyžaduje inštaláciu vonkajšej jednotky kvalifikovaným technikom, ktorý dopredu kontaktuje zákazníka a dohodne si s ním termín inštalácie do 10 dní od potvrdenia objednávky. 

Jednorazový poplatok za inštaláciu vonkajšieho terminálu je 49,99 eur, pričom do 28. 2. 2022 platí akciová cena 29,99 eur pri 24-mesačnej viazanosti. Terminál ostáva majetkom operátora. 

5G signál je v domácnosti prijímaný pomocou 5G terminálu - malej vonkajšej antény veľkosti zápisníka, ktorý môže byť umiestnený na vonkajšej strane objektu, streche, balkónovom zábradlí a pod. V interiéri je možné ho prepojiť s akýmkoľvek Wi-Fi routerom. 

Využiť môžete akýkoľvek vlastný router, alebo si od operátora kúpiť dvojpásmový gigabitový Wi-Fi router pracujúci na frekvenciách 2,4 aj 5 GHz TP-Link EC230-G1 za 49,90 eur.

Preveriť dostupnosť služby 5G na doma na konkrétnej adrese si môže zákazník na zákazníckej linke 0650 123 456, alebo na webe www.5GnaDoma.sk.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu