Splinter Cell sa vráti v podobe remaku na aktuálnom engine

Fanúšikovia série Splinter Cell majú dôvod na radosť. Sam Fisher sa po dlhých rokoch čakania vráti v kompletne prepracovanej remake podobe prvého dielu. Bude postavený na aktuálnom Snowdrop engine, ktorý hru prenesie do modernej podoby.

Na návrat Sama Fishera v kultovom Splinter Cell čakajú fanúšikovia márne už dlhé roky. Teraz však majú aspoň čiastočný dôvod na radosť. Ubisoft síce neohlásil nový diel, ale remake prvého Splinter Cell z roku 2002. Titul bol vtedy technologicky pomerne nadčasový a bežal na Unreal Engine 2. 

O jeho remake sa postará Ubisoft Toronto, ktoré má na svojom konte niekoľko dielov série Far Cry, ale aj zatiaľ posledný Splinter Cell: Blacklist (2013). Sam Fisher sa po rokoch vráti  v kompletne prepracovanej vizuálnej stránke. Splinter Cell Remake bude postavený na aktuálnom Snowdrop engine, ktorý Ubisoft využije tiež v pripravovanom Avatar. Frontiers of Pandora či svojej Star Wars hre. 

Splinter Cell Remake je aktuálne v skorých fázach vývoja. Autori sa však znašia udržať pôvodného ducha a identitu hry. Samozrejmosťou teda bude jej lineárnosť a Ubisoft sa tu našťastie nepokúša o žiadny otvorený svet. 

Vizuál bude prepracovaný úplne nanovo a vylepšení sa dočkajú aj niektoré prvky hrateľnosti. Je to preto, aby bol titul prispôsobený aj pre aktuálnu generáciu hráčov. Niektoré mechaniky už totiž zostarli a vývojári by ich radi aktualizovali. Na výsledok si však zrejme počkáme ešte dlhší čas. 

Zdroj: news.ubisoft.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu