Sony Xperia Pro sa začala predávať aj v Európe. Ohúri výbavou aj cenou

Prémiový 5G smartfón určený na profesionálne využitie v oblasti fotografovania a nahrávania videí so 6,5'' 4K HDR displejom patrí k najdrahším telefónom na trhu.

Už pri predstavení bolo jasné, že cena novinky bude vysoká. Cieľovou skupinou top modelu nie sú bežní zákazníci, ale skôr profesionáli, ktorí ocenia a hlavne využijú hardvérovú výbavu a funkcie tohto smartfónu.

Sony Xperia Pro láka 6,5-palcovým 4K HDR displejom spomerom strán 21:9, rozlíšenním 1644 x 3840 pixelov a trojicou zadných 12-megapixelových fotoaparátov s optickou stabilizáciou a optikou Carl Zeiss. Vďaka rýchlemu 5G pripojeniu je vhodná aj na živé vysielanie a profesionálnemu využitiu zodpovedá aj micro HDMI konektor, ktorý poslúži napríklad na prepojenie so zrkadlovkou. 

Xperiu Pro môžete po pripojení k fotoapaprátu využiť aj ako 4K HDR monitor alebo hľadáčik s celým radom nastavení, ako je jas, priblíženie a podobne. Na uloženie multimediálneho obsahu je tu 512 GB úložisko s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 1 TB. Výkon zabezpečí čipset Snapdragon 865 a 12 GB RAM. Kompletné špecifikácie hľadajte v základnom infe.

Sony Xperia Pro má na európskom trhu v nastavenú odporúčanú cenu 2499 eur. Dostupná je na vybraných trhoch, Slovensko medzi ne nepatrí. 

Zdroj: sony.de

Diskusia k článku:

Začať diskusiu