Sony WF-1000XM3: bezkáblové slúchadlá s potlačením okolitého hluku

Ponuka cenovo drahších produktov naozaj bezkáblových slúchadiel sa v lete rozšíri o ďalší model. Sony upriamuje pozornosť na prémiovú kvalitu, aktívne potlačenie ruchu okolia a adaptívne ovládanie zvuku.

Séria produktov 1000X patrí medzi to najlepšie, čo Sony aktuálne ponúka. Posledná novinka označená WF-1000XM3 patrí podľa výrobcu do novej generácie naozaj bezdôtových slúchadiel. 

Základné parametre:
Hmotnosť slúchadla 8,5 g, hmotnosť puzdra 77 g, 6 mm reproduktor, frekvenčná odozva 20 Hz–20 000 Hz, procesoru QN1e, výdrž batérie pri prehrávaní hudby s ANC až 6 hodín, doba nabíjania 1,5 hod., NFC (puzdro), Bluetooth 5.0.

Sony WF-1000XM3 sú vybavené technológiou Dual Noise Sensor, ktorá spolupracuje s novým HD procesorom pri odstránení okolitého hluku (HD Noise Cancelling Processor) QN1e. Spoločne zachytávajú a odstraňujú okolitý hluk, takže budete počuť len hudbu, nič viac.

Nech už pôjde o akýkoľvek hluk, či už nepríjemné zvuky na palube lietadla, alebo ruch mestských ulíc, slúchadlá ho výrazne obmedzia. Okrem toho ponúka novinka vďaka 24-bitovému spracovaniu audio signálu a zosilňovaču kvalitný zvuk. Funkcia DSEE HX vylepšuje komprimované digitálne dáta hudobných súborov vrátane formátu MP3.

Pevnému uchyteniu v uchu napomáha ergonomický tvar s tromi opornými prvkami. Súčasťou baleniu sú štyri veľkosti gumených koncoviek. 

Výdrž na jedno nabitie počas počúvania hudby by mala byť s aktivovaným odstránením hluku osem hodín. Elegantné puzdro slúži tak ako pro konkurenčných produktoch nielen na ochranu pred poškodením, ale aj na dobíjanie. Iba 10 minút nabíjania zaistí až 90-minutovú výdrž batérie. Puzdro poslúži na tri dobitia. 

So slúchadlami môžete komunikovať s okolím aj bez toho, aby ste ich vyberali z ucha. Jednoducho sa dotknete dotykového panelu na ľavom slúchadle, čím rýchlo stlmíte hudbu a aktivujete Ambient mode pre zosilnenie okolitého hluku, takže budete počuť všetky okolie. 

Dotykovým ovládaním regulujete aj prehrávanie, zastavenie, preskočenie skladby alebo aktivujete hlasového asistenta. Funkcia Wearing Detection automaticky zastaví hudbu, ak si jedno zo slúchadiel vyberiete z ucha. Len čo si slúchadlo dáte späť do ucha, začne opäť prehrávať. V mobilnej aplikácii Headphones Connect nájdete množstvo nastavení a prispôsobení. 

Predaj Sony WF-1000XM3 je na Slovensku naplánovaný na august 2019, odporúčaná cena je stanovená na 250 eur. Konkurenčné Samsung Galaxy Buds majú cenovku o sto eur nižšiu. Nemajú síce aktívne potlačenie hluku, ale konštrukčné riešenie zabezpečí, že ste od okolitých ruchov dostatočne chránení. 

Zdroj: tlačová správa, sony.sk
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu