Simple Phone od slovenského vývojára s dôrazom na bezpečnosť bude dostupný v novembri

Simple Phone je zameraný na jednoduchosť a bezpečnosť. Má vlastnú nadstavbu SimpleOS zbavenú Google služieb postavenú na open-source. Prekvapí tiež príjemnou cenou.

Simple Phone je nový smartfón, za ktorým stojí slovenský vývojár Tibor Kapusta. Vznikol spojením s neziskovou organizáciou The Good Phone Foundation. Tibor s tímom pripravili novinku zameranú na jednoduchosť a bezpečnosť. Simple Phone je teda podľa výrobcu smartfón, ktorý rešpektuje vaše súkromie. 

Je postavený na Androide 11, z ktorého však vývojári úplne odstrihli Google aplikácie a služby. Namiesto nich ponúkajú vlastné náhrady a svoju úpravu operačného systému nazvali SimpleOS. Ako jeho názov napovedá, je postavený na jednoduchom rozhraní, ktoré sa ľahko ovláda. 

Predinštalované aplikácie navyše nevyžadujú žiadne špeciálne povolenia, ktoré by mohli byť nebezpečné pre vaše súkromie. Celá softvérová výbava je postavená na princípe open-source. Všetky zdrojové kódy systému sú teda verejné, transparentné a každý sa môže pozrieť na to, čo vlastne obsahujú. 

Po hardvérovej stránke je Simple Phone skôr priemerný smartfón so staršou výbavou. Jeho srdcom je osemjadrový čip Helio P60 (MT6771) známy z lacnejších smartfónov. Kombinuje ho so 4 GB RAM a 128 GB úložiskom, ktoré sa dá rozšíriť pamäťovými kartami. Je tu tiež 6,53” FHD+ displej, 4500 mAh batéria a USB-C. 

Fotovýbava na zadnej strane ponúka 48 Mpix snímač, doplnený o ďalší 8 a 5 Mpix. Vpredu nájdete selfie kameru s rozlíšením 25 Mpix. Simple Phone sa dá momentálne predobjednať na stránke výrobcu. Predaj štartuje 1. novembra za cenu 399 eur

Zdroj: simplephone.tech


 

Diskusia k článku:

Nightmare16.10.2022 - 20:33 Trvalý odkaz

Creva karastrofalne a za toto tolko pytat...asi tazko sa to uchyti

Celá diskusia 2 príspevky