Samsung spúšťa masovú výrobu 12 Gb LPDDR5 mobilných pamätí

Nové a rýchlejšie pamäte DRAM posilnia prémiové smartfóny. Sú optimalizované pre umelú inteligenciu a 5G siete. Očakáva sa, že by mohli debutovať v pripravovanom Galaxy Note 10.

Samsung oznámil začiatok sériovej výroby svojich najnovších 12 Gb LPDDR5 mobilných DRAM pamätí. Pri ich návrhu myslel na budúcnosť a tvrdí, že sú optimalizované pre lepšie využitie s umelou inteligenciou a v 5G sieti. V porovnaní s predchádzajúcimi čipmi LPDDR4X, ktoré vstúpili do výroby zhruba pred pol rokom, ponúkajú približne 30-percentný nárast výkonu.  

Nové pamäte sú postavené na druhej generácii 10 nm triedy procesov. Podporujú nahrávanie videí v ultra HD rozlíšení a strojové učenie. Samsung v tlačovej správe tvrdí, že jeho nové 12 Gb LPDDR5 pamäte zvládnu preniesť za sekundu 44 GB dát alebo 12 Full HD filmov (vo veľkosti 3,7 GB). Prirovnanie s Full HD filmami pod 4 GB nie je veľmi na mieste, keďže veľkosť týchto súborov sa ráta skôr na desiatky gigabajtov. 

Výrobca tiež plánuje koncom tohto mesiaca spustiť sériovú výrobu balíčkov LPDDR5 s kapacitou 12 GB. Každý z nich bude kombinovať osem 12 Gb čipov. Má ísť o iniciatívu v súlade s rastúcim dopytom po výkone a kapacite smartfónov od prémiových výrobcov. 

Samsung do nových pamätí integroval nový návrh obvodov, ktorého vlastnosti umožňujú predĺžiť životnosť batérie o 30 %. Očakáva sa, že prvým smartfónom s 12 Gb LPDDR5 DRAM bude Samsung Galaxy Note 10. 

Zdroj: news.samsung.com

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu