Samsung sprístupnil globálnu beta verziu Androidu 10 pre sériu Galaxy S10

Nová verzia operačného systému prinesie top modelom Samsungu niekoľko noviniek. Nebude chýbať menší redizajn grafických prvkov, nové ovládanie gestami a užitočné funkcie, ktoré sa postarajú o lepšie využitie smartfónu.

Po niekoľkých náznakoch Samsung konečne na svoje smartfóny radu Galaxy S10 prináša betu Androidu 10. Firmvér už dlhšie testujú používatelia v Južnej Kórei a teraz prichádza na rad medzinárodné vydanie. 

Ak ste členom beta programu Samsungu, ešte pred príchodom finálnej aktualizácie si tak môžete vyskúšať nové ovládanie gestami, Focus režim a novinky, ktoré prinesie používateľská nadstavba One UI. 

Dočkáme sa aj zopár dizajnových úprav. Niektoré funkcie prinesú vylepšenú správu upozornení so zmenšenými vyskakovacími oknami a jednoduchším usporiadaním ovládacích tlačidiel. Tieto drobnosti oceníte počas hrania hier či konzumácie multimediálneho obsahu, pretože na displeji zaberú menej miesta. Graficky zoštíhlené bolo aj ovládanie hlasitosti. 

Vylepšený bol tmavý režim. Teraz podporuje inteligentné ovládanie jasu tapiet, úpravu farieb a textov tak, aby znížil spotrebu energie. Nový Focus režim vám umožní pozastaviť konkrétne aplikácie, aby vás počas určitého času nič nerozptyľovalo. Samsung k tomu pridá aj prepracovanú kartu Digitálny blahobyt pre lepšiu kontrolu svojich aktivít. 

Do beta programu sa môžu prihlásiť majitelia podporovaných zariadení a vo vybraných krajinách cez svoj Samsung účet v mobilnom telefóne. 

Zdroj: Samsung


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu