PS4 Remote Play je už dostupné pre všetky androidy

Presun hier z PS4 na displej vášho smartfónu je realitou bez ohľadu na to, akú značku vlastníte. Je však nutné mať minimálne Android 5.0 a splniť podmienky na internetové pripojenie.

Aplikácia Remote Play bola donedávna výsadou smartfónov od Sony. Umožňuje zrkadlenie obrazu vašej konzoly PS4 na smartfón či tablet prostredníctvom domácej Wi-Fi siete. Teraz ju budú môcť využívať všetci majitelia smartfónov s Androidom 5.0 a vyšším. Výrobca telefónu už nie je kritériom. 

Na to, aby ste mohli využívať Remote Play, musíte svoju konzolu aktualizovať na najnovší firmvér s označením 7.0, stiahnuť aplikáciu na smartfón a prejsť úvodné nastavenia. Potom sa zariadenia prepoja a môžete hrať hry z PS4 na mobile. 

Funkcia je samozrejme závislá na na stabilite vášho pripojenia. Sony uvádza, že podmienkou je širokopásmové pripojenie s minimálnou rýchlosťou 5 Mb/s. Pre úplný zážitok však odporúča 12 Mb/s. 

K smartfónu potom získate možnosť pripojiť aj bezdrôtový ovládač DUALSHOCK 4, prostredníctvom rozhrania Bluetooth. Na dosiahnutie optimálneho hrania výrobca odporúča, aby bola konzola pripojená nie cez Wi-Fi, ale pomocou LAN káblu. Remote Play je už nejaký čas dostupné aj na PC, Mac a iOS. 

Zdroj: PlayStation


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu