Poradňa: Hľadáme mobil do 200 eur pre dieťa hodinky s GPS trackerom

Moderné smartfóny zvládnu aj lokalizáciu členov rodiny, kúpa hodiniek s GPS lokátorom sa nám teda zdá trochu zbytočná.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku. 

Ozval sa nám aj Peter: "Dobrý deň, aký mobil do 200 eur vybrať pre 8-ročného chlapca? Pozeral som Redmi Note 7, ale na malé detské ruky sa mi už zdá dosť veľký. Budem vďačný aj za odporúčanie hodiniek s GPS trackerom, aby som videl, kde sa dieťa nachádza. Chceme ho poslať na krúžky samého, tak aby sme mu mohli zavolať a overiť si, kde je. Ďakujem!"

O pomoc sme požiadali aj našich fanúšikov na Facebooku a Instagrame. Oprieť sa môžeme tiež o náš nedávny výber TOP 8 smartfónov do 250 eur (leto 2019)

V ňom zasvieti Xiaomi Mi A2, s menšou 6-palcovou uhlopriečkou, ktorá by sa v malých rukách mala držať o niečo pohodlnejšie. Poteší tiež kov na chrbte, pretože na rozdiel od skla znesie aj nešetrné detské zaobchádzanie, hoci nepochybujeme, že Peter investuje do ochranného obalu. Malou nevýhodou je len 3010 mAh batéria. 

Z prechádzajúceho výberu do 150 eur sa zas ponúka odľahčený a ešte menší 5,84'' Mi A2 Lite. So Snapdragonom 625 nepôjde o žiadneho rýchlika, ale malému používateľovi by to prekážať nemalo a 4000 mAh akumulátor odstráni hlavný nedostatok väčšieho a drahšieho modelu.

Na Instagrame sa v komentároch objavili tipy na trojicu modelov mimo Petrovho rozpočtu, konkrétne Samsung Galaxy A40, LG G7 Fit a iPhone SE

Pozornosť na malý iPhone ale napriek tomu upriamime. iOS totiž ponúka funkciu Find My Friends (Nájsť v iOS 13). Tá je na sledovanie polohy členov rodiny priamo určená a pokiaľ by mal Peter iPhone tiež, išlo by o najlogickejšiu voľbu. 

Apple rovnako myslel na vzdialenú kontrolu detských iPhonov a rodič tak môže mať plný dohľad nad nákupmi aplikácií alebo dokonca časom, ktorý v nich dieťa strávi. Android v natívnej podobe nič podobne prepracované neponúka. Súhlasíme však s tým, že iPhone SE môže byť príliš drahý a pre dieťa by dával zmysel skôr v prípade, ak by niekde v rodine "zavadzal" po upgrade dosplákov na novšie telefóny. Pre malé ruky bude najpraktickejší a ovládanie najjednoduchšie.

Na Facebooku však upozorňujete aj na možnosť zdieľania polohy priamo cez Google Mapy, ktoré je možné spojazdniť na akomkoľvek Androide aj iPhone. Potom by sa dvojica lacnejších Xiaomi vrátila do hry a nepotrebovali by ste ani aplikáciu Family Locator od Sygicu.

Hodinky kombinované s GPS lokátorom sa dajú zohnať za 50 až 100 eur, dobrý výber ponúka napríklad Alza.sk. Budú však potrebovať dátovú SIM kartu, sú pomerne mohutné, z ich dizajnu dieťa rýchlo vyrastie a ak má mať smartfón, ktorý lokalizáciu zvládne, starosť o ďalšie zariadenie navyše sa nám zdá zbytočná. 

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Železomej04.08.2019 - 07:56 Trvalý odkaz

Ja by som Petrovi poradil pohľadať na bazoši maličký iPhone SE.. vyhľadávanie by som ohraničil povedzme 25km okolo jeho bydliska aby si ho mohol osobne preveriť a vyzdvihnúť a cenu povedzme 100 až 175€. Keď si to par dni bude sledovať, isto nájde nejaký v dobrom stave za cca 150€..

Celá diskusia 2 príspevky