PlayStation 5 umožní prenášať hry na USB úložisko

Aprílová aktualizácia konzoly od Sony prináša veľmi žiadanú podporu USB úložiska, na ktoré si budete môcť prenášať svoje hry. Medzi novinkami sa však nájdu aj ďalšie užitočné funkcie, ktoré potešia aj majiteľov PS4.

Sony v týchto dňoch vydáva softvérovú aktualizáciu na PS5 (recenzia), ktorá prináša viacero noviniek. Medzi najzaujímavejšie patrí veľmi žiadaná podpora USB úložiska, ktorú v aktuálnej konzole po vydaní chýbala. Hráči po nej volali najmä preto, že mnohým nestačí ponúkané úložisko PS5 s kapacitou 825 GB.

Vďaka novej podpore budete teda môcť prenášať svoje hry na pripojené úložné zariadenie. Z neho sa síce nebudú dať hrať, ale poslúži vám na akúsi archiváciu. Hry si tam po dohraní odložíte a v prípade potreby znova skopírujete do konzoly. Výhodou je, že ak si titul kúpite digitálne, môžete ho po dohraní z konzoly odstrániť a dostať sa k nemu znova rýchlejšie. 

V praxi to bude fungovať tak, že ak si hru budete chcieť zahrať v budúcnosti, stačí ju skopírovať späť do konzoly z externého úložiska. Tento proces bude oveľa rýchlejší než opätovné sťahovanie hry z digitálneho obchodu. Ďalšou významnou funkciou, ktorú prináša aprílová aktualizácia je Share Play.

Ide o zdieľané hranie, ktoré funguje medzi PS4 a PS5. Majitelia aktuálnej konzoly tak budú môcť pozvať do hry kamarátov, ktorí vlastnia minulú generáciu a vďaka zdieľanej obrazovke im umožnia zahrať si PS5 tituly. Celé to funguje na cloude a nutné je aj predplatné PlayStation Plus. 

Novinky uzatvára niekoľko vylepšení sociálnych funkcií, ktoré vám uľahčia správu online možností konzoly. V najbližších týždňoch by sa mala dočkať aktualizácie aj PlayStation aplikácia na Android a iOS. Po novom sa z nej bude možné pripojiť k multiplayerovej relácii na PS5, spravovať úložisko konzoly, porovnávať zbierku trofejí s kamarátmi či filtrovať vyhľadávanie v PlayStation Store. 

Zdroj: PlayStation


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu