OnePlus TV bude mať trojročnú softvérovú podporu

Prémiový televízor postavený na platforme Android TV ponúkne 55” QLED panel. Výrobca sľubuje aj špeciálne funkcie pre majiteľov OnePlus smartfónov. Výhodou bude trojročná softvérová podpora.

OnePlus je známy najmä výrobou smartfónov, ktoré prinášajú výborný pomer ceny a výkonného hardvéru. Po rokoch špekulácií a vývoja je istý čas oficiálne známe, že novinkou v portfóliu firmy bude chytrý televízor OnePlus TV

Výrobca už potvrdil, že zákazníci sa môžu tešiť na 55” QLED panel, ktorý doplní procesor MediaTek MT5670 SoC, grafický čip Mali-G51, 3 GB RAM a Android Pie.

CEO spoločnosti prezradil, že OnePlus TV ponúkne vylepšené grafické rozhranie na platforme Android TV. Väčší zážitok výrobca sľubuje špeciálne majiteľom smartfónov rovnakej značky, ktorí budú môcť využiť napríklad plynulé zadávanie textu na televízore cez mobil. 

Vedenie firmy ďalej uviedlo, že ich pripravovaný televízor nebude patriť medzi lacné zariadenia, kde narážali na Xiaomi Mi TV. Svoju novinku prirovnávajú skôr k prémiovým televízorom Samsungu či Sony. OnePlus okrem toho sľubuje trojročnú softvérovú podporu. Záväzkom chce zrejme osloviť ľudí, ktorí mali v minulosti problém s podporou Android TV. 

Uvedenie smart TV sa očakáva koncom septembra. Možno, že výrobca na jednej prezentácii oznámi aj pripravovaný smartfón OnePlus 7T. 

Zdroj: OnePlus


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease01.09.2019 - 16:19 Trvalý odkaz

Trojročná podpora Android TV OS ako devíza?
Smart TV je inak strašný OEB. Telky sú po 3.-4.-5. rokoch total Dumb, v lepšom prípade (android) half-Dumb TV. Tam je, ale problém so slabým HardWare. Nie zriedkavo od novoty.
Prémiový model 55", hmm.
V 2019/20 prémiové TV začínajú na 65".
Som zvedavý na cenu a zvyšné parametre (typ podsvietenia, refresh rate, podpora HDR, rýchlosť ethernet portu, internal storage...)

Dnes totiž samostatný android TV box za 100€ poskytuje vyšší výkon ako akýkoľvek Android televízor (kľudne aj za 5000€..)
Takže v podstate ako "zobrazovač" stačí aj monitor. Žiaľ tie väčšie sú drahšie ako komplet telky.

Celá diskusia 1 príspevok