Ochranári chcú z God of War Ragnarök vymazať násilie na mytologických zvieratách

Niektoré mytologické tvory to majú v novom God of War Ragnarök ťažké. Aktuálne chce ich práva hájiť organizácia PETA, ktorej nevadí, že ide iba o virtuálne a fiktívne zvieratá z nórskej mytológie.

Nezisková organizácia PETA, ktorá sa angažuje v otázke ochrany práv zvierat, má najnovšie trochu neobvyklú požiadavku. V nej žiada štúdio Santa Monica, aby pridalo do God of War Ragnarök (recenzia) režim, ktorý odstráni násilie na zvieratách. Počas hry totiž dôjde niekoľkokrát k veľkému konfliktu medzi Kratom a mytologickými tvormi. 

Budete tak musieť bojovať napríklad s mystickým medveďom. Najväčším tŕňom v oku je však pre PETA gigantický vlk Garm. Ten je v hre súčasťou tzv. boss súboja. Ochranárov štve, že Garm je v God of War Ragnarök na reťazi vonku v chlade a v žalostných podmienkach. Okrem toho mu animátori nepridali jedlo ani vodu a podľa PETA si všetky psy zaslúžia milujúci domov a teplý prístrešok. 

Organizácii pri tejto požiadavke dokonca neprekáža ani to, že Garm je virtuálne a fiktívne zviera. Pochádza totiž z nórskej mytológie a reálne neexistuje ani nikdy neexistoval. Jedným dychom treba dodať, že bežná fauna je v God of War Ragnarök pred útokmi hráčov chránená. V prírode môžete naraziť na vtáky či iné mierumilovné tvory, na ktoré vám hra nedovolí zaútočiť ani keby ste chceli.  

Zdroj: eurogamer.net


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu