Nokia 7.2 prichádza na Slovensko

Len necelý meaaic po oficiálnom uvedení sa do slovenských obchodov dostáva 6,3-palcová Nokia s trojicou zadných snímačov, optikou Zeiss a 3500 mAh batériou.

Nokia 7.2 prináša pre Nokiu typický dizajn. Konštrukcia je vyrobená z polymérového kompozitu, ktorý oproti hliníku ponúka dvojnásobnú odolnosť a polovičnú hmotnosť. Prednú aj zadnú stranu chráni odolné sklo Gorilla Glass. 

Výhodou smartfónov fínskeho výrobcu je zaradenie do programu Android One. Vďaka tomu dostane Nokia 7.2 aktualizáciu na Android 10 medzi prvými a samozrejmosťou budú aj pravidelné bezpečnostné záplaty.

Na 6,3'' obrazovke nájdeme Full HD+ rozlíšenie. Nechýba Ambient Mode, ktorý zobrazuje dôležité informácie na displeji. Batéria s kapacitou 3500 mAh a rýchlym nabíjaním má zaistiť až dva dni výdrže na jedno nabitie.
 
Novinka sa pýši trojitým fotoaparátom s hlavným 48 Mpix snímačom s technológiou Quad Pixel a optickou stabilizáciou obrazu. Majitelia novinky sa podľa vyjadrení výrobcu dočkajú množstva zlepšení v oblasti fotoaparátu. Jedným z nich je integrácia bokeh efektu na úrovni klasických DSLR fotoaparátov, o ktorý sa postarala spoločnosť Zeiss. 

Zaostávať nemá ani pri snímaní v zhoršených svetelných podmienkach, čo bude mať na starosti špeciálny nočný režim podporený AI technológiou v kombinácii so 48 Mpix snímačom a OIS. 

Nokia 7.2 bude u vybraných predajcov dostupná vo verzii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom za odporúčanú cenu 339 eur. Predávať sa bude iba vo farebnom prevedení Charcoal. Zelený ani čierny variant sa na Slovensko zatiaľ nebude oficiálne dovážať. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu