Na Slovensku dnes štartujú platby cez Apple Pay

Apple Pay dnes štartuje aj na Slovensku. V obchodoch s bežnými POS terminálmi tak klienti podporovaných bánk zaplatia aj po priložení iPhonu a hodiniek Apple Watch.

Po dlhých mesiacoch čakania a týždňoch špekulácií sa majitelia iPhonov a hodiniek Apple Watch konečne dočkali. Dnes, 26. júna 2019 na Slovensku štartuje služba Apple Pay. Dokáže nahradiť platobné karty v obchodoch tak, že k POS terminálom v obchodoch pri platení priložíte len svoje novšie Apple zariadenie vybavené NFC čipom. 

Skoro ráno do aplikácie Wallet v iOS pribudlo malé "+", ktoré značí práve možnosť pridania debetnej alebo kreditnej karty vydanej podporovanou bankou.

Počas dňa nás ešte len čaká kolobeh tlačoviek, kde štart služby pre svojich klientov oznámia aj jednotlivé banky, no Apple Pay by malo byť možné využívať so SLSP, Tatra bankou, mBankou a J&T bankou. Ďalšie sa pridajú o niečo neskôr. Do Walletu už je možné pridať aj fyzické a virtuálne karty Revolutu a zrejme aj N26 a Monese

Po jednoduchom pridaní služby by ste mali dokázať zaplatiť v akomkoľvek obchode vybavenom bežným bezkontaktným terminálom. Vyskúšať si to môžete už teraz, po ceste do práce. 

Možnosť platenia cez Apple Pay ale pribudne aj do e-shopov a na internetové stránky. Ráno to svojim klientom oznámil napr. Zľavomat. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu