Na Slovensko prichádza 42 mm verzia hodiniek Huawei Watch 2

Inteligentné hodinky s vylepšenými funkciami v elegantnom prevedení vhodnom najmä pre ženy sú dostupné už aj v slovenských obchodoch. (živé fotografie)

Väčší model Huawei Watch GT 2 so 46 mm ciferníkom prišiel na Slovensko koncom minulého roka. Kompletne sme ich otestovali a podrobnú recenziu s našimi skúsenosťami z používania si môžete prečítať v článku Huawei Watch GT 2 - rozumná elegancia.

Druhá generácia série Watch GT dostala viac športových režimov s bohatšími možnosťami monitorovania fyzickej aktivity a ovládanie hudby prehrávanej cez mobil. Funguje to však iba s androidom, pri iPhone taká možnosť nie je. 

Pokiaľ chcete hodinky používať s iPhonom, mali by ste sa pripraviť aj na zložitejšie párovanie, ktoré nemusí prebehnúť na prvý raz. Keď nastane problém, ako u mňa a jedného známeho, pomôže reštart obidvoch zariadení. 

Zamrzí, že pri iPhone hodinky nemerajú stres. Povolenie tejto funkcie prebieha iba cez aplikáciu Huawei Health, no tá pre iOS meranie stresu v ponuke nemá. Problém by mala vyriešiť aktualizácia, no počas testovania nedorazila. 

Keďže majú 42 mm Watch GT 2 menšiu kapacitu batérie než ich 46 mm súrodenec, musíte počítať aj s kratšou výdržou. Pri bežnom používaní bez zapnutého celodenného merania tepu srdca a bez always on displeja sa môžete dostať aj na jeden týždeň na jedno nabitie. 

Akonáhle povolíte všetky doplnkové funkcie, výdrž klesne na tri až štyri dni. V športovom režime pri zapnutom GPS ponúknu približne 15-hodinovú výdrž. Na celodennú túru by vám to malo stačiť. 

Watch GT 2 sú vodeodolné, takže ich nemusíte odkladať ani pri sprchovaní či plávaní. Na výber máte 15 tréningových režimov pre indoorové aj outdoorové športy. Poskytujú analýzu dát v troch fázach – pred športovým výkonom, zaznamenávanie údajov počas cvičenia a po tréningu. Následne vám na základe získaných dát navrhnú zlepšenie. Všetky namerané hodnoty sa po spárovaní so telefónom uložia do mobilnej aplikácie. 

Môžete si nechať nepretržite monitorovať srdcovú frekvenciu, pričom vás hodinky upozornia, ak sa nameraná hodnota na viac než desať minút vychýli od bežného priemeru. Ponúkajú aj podrobné meranie spánku s analýzou dát. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.  

Dámske Huawei Watch GT 2 som testovala vo verzii Refined Gold s kovovým remienkom a môžem povedať, že krajšie inteligentné hodinky som na ruke nemala. Na výber máte niekoľko elegantných ciferníkov, ktoré im dodajú výzor tradičných hodiniek, prípadne ich farbu doladíte so svojím outfitom. 

Videorecenzia 46 mm Huawei Watch GT 2

Odporúčaná cena 42 mm Huawei Watch GT 2 je pri verzii s koženým remienkom stanovená na 229 eur, za hodinky s kovovým remienkom zaplatíte o 20 eur viac, teda 249 eur. Tie nájdete aj v ponuke Orangeu, O2 ponúka kožený model za 216 eur. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu