Na jeden záber: Huawei P40 Lite bez Google služieb

Novinke série P40 chýbajú Google služby. Čo to vlastne znamená a na aké obmedzenia sa máte pripraviť, sa dozviete z Richardovho videa.

Kým pre vás pripravíme textovú recenziu, možno vás svojím obsahom zaujme video, v ktorom sa kolega Richard venoval chýbajúcim Google službám.

Huawei P40 Lite používal ako bežný zákazník, ktorý je zvyknutý na známe aplikácie ako Gmail, YouTube, Waze, Facebook a podobne. Nie vždy našiel vhodnú alternatívu. K dispozícii totiž nemáte tradičný Google Play, ale vlastný aplikačný obchod Huawei App Gallery. 

Po hardvérovej stránke novinke nič dôležité nechýba. Nájdeme tu čipset Kirin 810, 6 GB operačnú pamäť a 128 GB úložisko. Pozor, na jeho rozšírenie však môžete použiť iba nový formát NM card od Huawei, microSD karty P40 Lite nepodporuje. 

Slušné výsledky ponúka hlavný 48 Mpix aj 8 Mpix širokouhlý fotoaparát. Makro kamera s 2 Mpix rozlíšením bez zaostrovania je podľa našich skúseností väčšinou zbytočná. Určite poteší aj 4200 mAh batéria s rýchlym 40 W nabíjaním. Kompletné špecifikácie hľadajte v základnom infe

Pokiaľ nad elegantným Huaweiom P40 Lite uvažujete, začal ho predávať aj Orange, určite si pred jeho kúpou pozrite naše video, aby ste vedeli, čo vás čaká.  

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk  

Diskusia k článku:

Začať diskusiu