Na jeden záber: Honor 9X

Cenovo dostupný dual SIM android s 250-eurovou cenovkou má množstvo konkurentov. No predsa len niečím vyniká.

Honor 9X zaujme menej náročných zákazníkov, ktorí chcú štýlový vzhľad a moderné funkcie za nízku cenu.

Ponúka veľký 6,6-palcový displej s Full HD+ rozlíšením, ktorý oceníte pri prezeraní webu, sledovaní videí aj pri navigácii. Neruší ho žiadny výrez ani otvor na prednú kameru. Tá sa ukrýva vo výsuvnej konštrukcii. 

Snímač odtlačkov umiestnený na zadnej strane má viac funkcií. Poslúži na stiahnutie notifikačnej lišty, prijatie hovoru, zastavenie budíka či nasnímanie fotografie. Výkon Honoru 9X zabezpečuje čipset vlastnej výroby Kirin 710F, 4 GB RAM a úložisko poteší 128 GB kapacitou. Možno vám tak ani nebude vadiť, že výrobca použil hybridný slot. 

Lákadlom novinky je okrem vysúvacej prednej 16 Mpix kamery trojica zadných fotoaparátov. Hlavný 48 Mpix snímač s clonovým číslom f/1.8 a nahrávaním Full HD videí ponúka štandardnú kvalitu tejto cenovej kategórie. 

Nechýba 8 Mpix širokouhlý fotoparát so 120° uhlom záberu ani 2 Mpix snímač, ktorý poslúži na tzv. bokeh efekt, teda rozostrenie pozadia. Skúšobné fotografie a videá hľadajte v článku Takto fotí Honor 9X, podrobné skúsenosti z používania sme vám priniesli v recenzii s názvom Honor 9X - so širokáčom, ale bez NFC

Kompletné špecifikácie sa dočítate v našom tradičnom základnom infe. Čo si o Honore 9X myslí kolega Richard, sa dozviete z redakčného videa. 

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk 

 

 

Diskusia k článku:

Marián Petrík21.12.2019 - 10:32 Trvalý odkaz

Rišo sa často zaoberá tým, prečo má pomer strán 20:9 rozlíšenie len 7 mpx. Podľa mňa je vysvetlenie veľmi jednoduché. Snímka v pomere 4:3 je zlúčená zo 48 mpx na 12 mpx. Pri pomere 20:9 dochádza k orezu z tej 12 mpx snímky a nie z tej 48 mpx. Preto aj kvalita obrazu 12 mpx snímky bude rovnaká, ako tej orezanej na 7 mpx. Už niekoľko krát som si všimol, že Rišo sa nad tým pozastavuje. Tak sa to snažím objasniť. Preto aj z 8 mpx vznikne pri oreze tých 5 mpx. Myslím, že to čo som napísal má logiku. Iste, aj ja by som privítal pomer 16:9. Netreba sa však báť pomeru 20:9, lebo kvalita obrazu je podľa mňa rovnaká, ako tá pri pomere 4:3 s 12 mpx. Čo sa samotného mobilu týka, tak ma nenadchol. Ale za tie peniaze to môže byť pre niekoho dobrá voľba.

jarpo21.12.2019 - 23:39 Trvalý odkaz

In reply to by Marián Petrík

Suhlasim s tebou, ale doplnim svoj nazor. Podla mna je celkovo hlupost fotit do ineho pomeru ako 4:3 a to prave z dovodu ktory si napisal. Clovek sa iba pripravy o pouzitelne pixely snimaca. Ano, sice pri prehliadani fotiek na displeji telefonu nevidim fotku na cely displej, ale v skutocnosti vidime viac pixelov. A nic nam nebrani najjednoduchsim gestom v sekunde fotku na displeji priblizit. Tolko moj nazor :-)

Celá diskusia 2 príspevky