Na jeden záber: Apple iPhone 11

Najlacnejší iPhone z trojice septembrových noviniek si po uvedení vyslúžil množstvo kritiky, najmä pre svoje HD+ rozlíšenie displeja.

Textovú recenziu ste už zrejme mnohí čítali. Kolega Richard sa v nej snažil opísať všetko dôležité, na čo počas testovania prišiel. Jej názov Apple iPhone 11 - nástupca XR so širokáčom napovedá, že ide o zariadenie určené bežným, menej náročným zákazníkom, ktorí preferujú iOS pred Androidom.

Rozmery ani hmotnosť sa takmer nezmenili a opäť tu nájdeme aj rovný 6,1-palcový displej, na ktorý bez problémov zoženiete ochranné sklo, ktoré sa nebude na zaoblených stranách odlepovať. 

Výhodou minuloročného XR-ka bola veľmi dobrá výdrž na jedno nabitie a inak tomu nie je ani pri novej jedenástke. Vylepšenia sa dočkal čipset a najmä fotoaparáty. K základnému 12-megapixelovému pribudol širokouhlý s rovnakým rozlíšením. 

Novinkou je nočný režim, ktorý snímky zhotovené v tmavom prostredí pekne presvetlí, pričom výsledok je veľmi prirodzený. Skúšobné fotografie a videá (tie patria k špičke na trhu) si môžete pozrieť v článku Takto fotí Apple iPhone 11. Je nepochopiteľné, prečo sa nočný režim nedá využiť aj na širokouhlom objektíve, výrobca svoj dôvod neprezradil. 

Medzi mínusy jedenástky môžeme zaradiť spomínané HD+ rozlíšenie, niekomu môžu prekážať väčšie rozmery zariadenia, vyššia cenovka oproti porovnateľnej konkurencii a kritiku si určite zaslúži aj chýbajúca rýchlonabíjačka v balení. Túto výsadu dostali len drahší súrodenci s prívlastkom Pro. Kto chce nabíjať rýchlejšie, musí použiť adaptér od iPadu alebo investovať do kompatibilnej rýchlonabíjačky.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu