Meta pripravuje rodičovskú kontrolu nad účtom na Instagrame

Rodičia tak budú mať pod kontrolou koho ich potomok sleduje, koľko času na sociálnej sieti trávi a budú môcť stanoviť aj denný limit.

Meta na Slovensku spustí na Instagrame nové bezpečnostné funkcie pre rodičov a tínedžerov. Novinky majú doraziť do konca tohto roka. Bezpečnostné opatrenia vznikli v spolupráci s odborníkmi a už niekoľko mesiacov fungujú v USA. Postupne sa začnú zavádzať aj v Európe.

Po tom, čo rodič zašle svojmu dieťaťu (alebo naopak) pozvánku na dohľad, získa oprávnenie na dohľad nad jeho účtom. Rodič tak napríklad získa prehľad o tom, koho tínedžer sleduje, koľko času trávi na sociálnych sieťach alebo bude mať možnosť stanoviť prestávky a denný limit používania Instagramu.

Tínedžeri budú mať k dispozícii funkciu nudge, ktorá ich upozorní, ak sa budú na Instagrame dlhší čas venovať len jednej téme. Dôjde i k rozšíreniu funkcie "Pripomenutie prestávok", ktorá už dnes upozorňuje na nadmerný čas strávený na sociálnych sieťach. Tieto upozornenia budú mať podobu Reels, ktorých autormi budú mladí tvorcovia.

Novinky budú od septembra dostupné vo Veľkej Británii, Francúzsku a Nemecku. Počas jesene ich budú môcť využiť rodičia a tínedžeri aj vo zvyšku Európy.

Spolu s novinkami spúšťa Meta Rodinné centrum, vzdelávaciu stránku (v angličtine, ktorá rodičom pomôže lepšie sa orientovať v online svete a súčasne poskytne rady, ako správne so svojimi deťmi hovoriť o online témach.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu