Meranie teploty pokožky v Samsung Galaxy Watch5 je k dispozícii už aj na Slovensku

Pri príchode poslednej generácie inteligentných hodiniek Samsungu ohlásil výrobca ako ich vylepšenie aj prítomnosť senzoru teplotu pokožky, ktorý ponúkal sledovanie ženského cyklu počas spánku. Po dlhých mesiacoch sa konečne tejto funkcie dočkali aj ženy na Slovensku.

Samsung oznámil, že funkcia merania menštruačného cyklu pomocou senzora teploty pokožky počas spánku na Samsung Galaxy Watch5 (recenzia) je dostupná v ďalších krajinách, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Update je sprístupňovaný postupne, a tak môže niekoľko dní trvať, kým sa možnosť aktualizácie objaví aj vo vašich hodinkách.

Funkcia sledovania cyklu využíva technológiu Natural Cycles. Vďaka integrácii so senzorovou technológiou Samsung umožňuje sledovať zmeny teploty pokožky, čo predstavuje dobrý odhad bazálnej telesnej teploty, počas spánku priamo zo zápästia. 

Pokročilé sledovanie cyklu pomáha ženám sledovať ovuláciu a lepšie predpovedať, kedy začne ich ďalšia menštruácia. Pre meranie teploty pokožky je nutné v aplikácii Samsung Health -> Sledovanie cyklu zapnúť v nastaveniach funkciu "Predpovedať obdobie s teplotou pokožky".

 

Pre bežné meranie teploty kože, ako je tomu napríklad pri niektorých modeloch smart hodiniek Huawei, senzor Samsungu zatiaľ neslúži. Všetky zhromaždené údaje sú šifrované a bezpečne uložené na vlastnom zariadení, čo dáva používateľom väčšiu kontrolu nad svojimi údajmi. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu